tisdag 1 december 2009

Glasyr och lite gnäll.......

Ett litet, yttepyttigt snöfall gjorde sitt bästa för att få upp julstämningen i skogen idag. Som lite glasyr på naturen...........


Nu ska jag gnälla lite..............igår tränade sonen handboll. Efteråt pratade jag lite med hans tränare om "ditt och datt". De ska sälja några slags lotter, men det var inget tvång att sälja. Tränaren berättade att det är ca 350 barn som tränar i klubben och av dom hade bara ca 150 betalt träningsavgiften så alla pengar behövdes verkligen.
Men snälla nån...........hur kan man som förälder bara strunta i att betala. Jag förstår att vissa kan ha det tufft i dessa tider med arbetslöshet och så, men inte gäller det alla de 200 som inte har betalt?!

Jag ska vara ärlig och säga att jag också reagerade lite på avgiften som var 800:- för hela säsongen. Men den enda utrustning som behövs är ju vanligt jympakläder och skor och det har man ju ändå. Dessutom om man slår ut summan på hela säsongen, de tränar 2ggr/vecka, så blir det ju inte så dyrt.


Ledarna ställer ju upp gratis och offrar sina fritid både till träningar och matcher. Kan inte föräldrarna då se till att man betalar denna träningsavgift. Man får väl helt enkelt drar ned lite på nåt annat..............jag menar tänk bara på hur mycket snacks, godis och dricka som en normal barnfamilj köper!
Jag har absolut full förståelse till om man inte har råd, men samtidigt så i vårt hus är det bara en person som jobbar heltid. Jag jobbar 12%......Mycket handlar ju bara om hur man prioriterar eller hur?! Man behöver kanske inte köpa jympaskor för en tusenlapp, eller märkesjeans och sånt..........
Nej, jag tycker bara det är synd om alla som ställer upp för att våra barn ska få träna. Det minsta man kan göra är väl att se till att de har råd att hyra hallen nästa år också............

Så, nu har jag fått gnälla lite......................känns bättre! Nu ska jag ta och skriva handlingslista, lussekatter och pepparkakor ska bakas denna vecka. Sen är visst fågelmaten slut ute och det går ju inte.........Ha en bra eftermiddag!

7 kommentarer:

Vittran sa...

Hej!
Gnälla måste man få göra ibland. Jag tycker att det verkar konstigt att man inte kan betala om barnen ska vara med. Inte hade jag kunnat skicka mitt barn på träning om jag inte hade betalat. Man kan ju alltid spara in på några dataspel, dom kostar mellan 400 och 500 kronor nya. Spara in två spel så är avgiften klar.
Har som vanligt nu lite ont om tid men kunde inte låta bli att kika lite på bloggarna. Sambon är på stor data och röntgenmässa i Chicago så vi liksom en man kort :) här hemma. Så det finns alltid något att göra, t ex ta hand om två små busiga kattflickor.
Ha det gott och njuta av den lilla snö som finns.

Lasseivomma sa...

Bra att gnälla av sig på bloggen, vi tål det. Väntar bara på att få minsta vita puder på marken att fota här, lera är ju inte lika snyggt.
Ang Luddes bad, jag tror faktiskt att han stod och beundrade sig själv just på bilden, för han var stilla en lång stund.
Ha en bra eftermiddag med stöket.

Petit Eyekiss sa...

Håller fullständigt med dig, fast den tiden för mig är förbi för länge sedan.Et ochannat Mac Donalds besök mindre i veckan så har dom till avgiften. Kan inte kännas kul för barnen om det kommer ut vilka föräldrar som har betalat och inte.
Lite avundsjuk på din pudersnö, men vi kanske får lite i morgon, hoppas jag.

NinaVästerplana sa...

Så lagom mycket snö skulle jag också vilja ha ;-)
Vilken snäll förening som låter ungarna träna fast de inte betalar sin avgift.... Vet inte om det är så vanligt precis....
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Husbilen Credo sa...

Puder snön är onekligen en vacker prydnad det lilla som är.

Prioritering är något som många av oss saknar idag.
Först det onyttiga som godis och dataspel m.m.
Sedan allt det andra som kan vara bra att ha.
Så jag förstår att denna avgift ligger långt ned på prioriterings listan.
Synd om barnen som har föräldrar som struntar i detta.

Visst känns det skönt att få ur sig lite av det som man går och grämer sig över.

Ha nu en go kväll. Kram ...

anemonen sa...

Man får vara tacksam för det lilla. Vackra är dina bilder. Tur att ni finns som kan visa snöbilder för visst är det vackert med ett snötäcke.

Rosor och ruiner sa...

Ja, lite konstigt är det, att folk inte betalar. Visst var det dyrt, men har man inte råd får man väl avstå...Fast jag håller med om att det var dyrt, här kostar det 200kr för en säsong, men då tillkommer ju resor till fastlandet några gånger, när det är matcher, och det är klart, det har ju alla inte råd med förstås.
Ha det gott i "julstöket"