fredag 3 februari 2012

Blommig Fredag: Ny bekantskap/New Acquaintance

Ny bekantskap! Om nu någon har missat det, så älskar jag ju vallmo. Köper fröpåsar varje år fast just de här två känner dök upp som en överraskning förra sommaren. Antingen har de hängt med någon fröpåse "av misstag" eller också så har vallmona varit lite "olydiga" säkert med hjälp av någon humla. Hursomhelst så gillade jag mina nya bekantskaper.


Rött är ju inte min färg i trädgården, men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig!

Fler nya bekantskaper kan ni hitta hos Katarina.

Idag är det -18 utanför fönstret. Som tur är fungerar pannan igen. Det var inte kul igår morse, men vi hade i allafall plusgrader inne;-)

Ha en fin helg!

torsdag 2 februari 2012

Tema fredag: historia vi aldrig glömmer.....

eller historien vi aldrig får glömma..........kanske passar bättre att säga..........Historien om andra världskriget, historien om Berlinmurens  "uppgång och fall" och historien om de hemska judeutrotningarna.


Vi var för några år sedan i Berlin och i Berlin känner man verkligen av "historiens vingslag" precis hela tiden.  Jag minns min och makens första utlandsresa, som bland annat tog oss till dåvarande Väst-tyskland. Vi tog bilen och körde mot öst och där på andra sidan floden såg man den fruktade "järnridån"................Tänk om man hade vetat var som skulle hända, mindre än 10 år senare!!


Tänk att den fruktade Berlinmuren skulle rivas!! Så många gånger jag har tänkt på hur hemskt det måste varit när den byggdes..........


Det här fotot är taget i gamla Öst-Berlin mot Checkpoint Charlie. Här som det var så kritiskt ett, när ryska stridsvagnar stod på ena sidan och de allierade på andra sidan. På gatan ser ni en rad med stenar. Här gick en del av Berlinmuren.

Checkpoint Charlie, liknar väl numera mest en turistfälla, men man tänker på historien när man är där.........


Här vid Potsdamer Platz var det "ingenmansland" under tiden som Berlinmuren fanns. Här fanns ingenting, bara en tom yta emellan öst och väst. Svårt att tänka sig idag när det är ett muller av hus, folk och bilar.

Här ser vi minnesmärket över förintelsen...........och man tänker och tänker igen på historien som vi aldrig får glömma!


Titta in hos Sinneskatten för att se och läs mer historier.
Torsdagstema: I like #26

Torsdagstema...........I like..............I like Sidensvansen. En sällsynt gäst, så när det kommer blir man så glad. Rönnbären var slut i grannens träd och då kom den till min Honungsros. Som tur är så har jag den rosen precis utanför fönstret till "kontoret". Så där satt jag i värmen och knäppte kort genom rutan! Ibland har man tur:-)


Fler bilder finns det här.


onsdag 1 februari 2012

Onsdagstema: FOTOhälsning

Fotohälsning..........lite knivigt först, men så kom jag på att göra den här hälsningen till er alla! Tror nog att den behövs i hela landet den här veckan!!


Annars är det mest julkorten som blir som en fotohälsning i vårt hushåll! Detta kort var det senaste i raden.............nu när barnen har vuxit upp, så blir det ju andra motiv;-)


Fler fotohälsningar hittar du här.

Ha en fin dag i kylan!

tisdag 31 januari 2012

Tisdagstema: SYN

Syn, det är viktigt det! Skulle ha svårt att inte ha syn............även om jag numera får använda läsglasögon! På långt håll ser jag bra, men det är det där med bokstäver som flyter ihop eller det där med föremålet på min bild.............synålen eller SYNålen om man nu vill skoja till det lite.....


Fler synliga bilder hittar du här.

måndag 30 januari 2012

Måndagstema: Frozen art/Iskall konst

Lite sorgligt med frusna blommor, men vackert ändå på nåt vis!

Fler bidrag kan du se här.