lördag 28 november 2009

Musikfoto: himmel och/eller helvete

Himmel och/eller helvete.....................................när jag ser dagens tema får jag bara en textrad i huvudet................................."Heaven I'm in Heaven"........fast låten heter ju nåt helt annat.

Jag brukar säga att jag är allätare av musik och det stämmer. Jag har ALLTID gillat Frank Sinatra så han får hjälpa mig till himlen idag!

och här är min bild...........lite bokstavlig i himlen, men innan jag väl kom upp i planet var jag på besök i helvetet tror jag. Jag har alltid tyckt att små sportflygplan verkar läskigt att flyga med..........men till slut kom jag upp .............

och ja, det var verkligen som i sången "heaven I'm in heaven"..................En helt fantastisk upplevelse!

Fler musikaliska bilder finns det hos Rajson.


fredag 27 november 2009

Utmaning

Jag fick en utmaning av Anni..........

Gå in i mappen “mina bilder” och välj den 4:e eller 7:e mappen.
Välj den 4:e eller 7:e bilden, skriv lite om den och publicera det på bloggen.

7:e mappen och 7:e bilden blev det och då hamnade vi i "semester 09-mappen". Här är en bild jag tog över havet från färjan mellan Danmark och Tyskland.

Hugg tag i utmaningen om ni känner för det.....................man ska egentligen utmana 3 st, men jag hinner inte blogga så mycket mer idag..........så jag"hoppar över" de personliga inbjudningarna.

Här väntar jobb fredag -lördag - söndag! Julhandel och lönehelg........puh

Ha en fin helg!

torsdag 26 november 2009

Tema fredag: njutbart

Jag är väl lite mer inne på frosseri tror jag ;-) Något som jag tycker är riktigt njutbart den här tiden på året är JULMUST! Mmmm, den är ett måste till julmaten........

Mer njutning finns det hos Carina! Trevlig helg alla bloggvänner........det här är min jobbhelg så jag vet vad jag ska göra........

ABC-tema runda 2: bokstaven J


Mitt J, det måste helt enkelt få stå för Jönköping. Jag bor i Jönköpings kommun, inte i staden Jönköping utan i "tvillingsstaden" Huskvarna, som är ihopväxt med staden Jönköping. För mig, som inflyttad till Huskvarna, så känns det mer som en stadsdel i Jönköping, men för de som är födda i Huskvarna är det förstås annorlunda.


Jönköping som stad grundades 1284 och invånarantalet är ca 90 000. Jönköping har i folkmun alltid kallats för Smålands Jerusalem på grund av alla sina kyrkor. Nuförtiden tycker jag inte det stämmer längre men när jag växte upp så märktes det mycket.


Här är en bild tagen från Stadsparken över stan. Längst bak i bilden skymtar ni Huskvarna där jag bor. Sjön är Vättern som är den näst största sjön i Sverige. Det finns en härlig sandstrand som är mycket välbesökt på sommaren. Jönköpings Copacabana!

Man kan promenera längs strandpromenaden och njuta av den vackra utsikten. En vindstilla dag är det härligt, men blåser det så kan det kännas ordentligt. Särskilt om det är nordlig vind....

Vid hamnen är det på sommaren fullt av liv. Vid Hamnpiren har det vuxit upp ett restaurangområde som har blivit mycket populärt. Det är bara öppet den varmare delen av året. När jag var ung vågade man sig inte ut här och särskilt inte till Hamnpiren som var ett "centrum" för droger och alkohol............Det är allt tur att det har ändrat sig så!


Nu en vårbild från Hamnkanalen. Här sjuder det också av liv när vädret tillåter! Jönköping har de senaste åren blivit en riktig studentstad och det märks. Mycket caféer, pubar och restauranger har öppnat. Det är kul!


Vill man turista här i trakten så är Jönköping ett bra ställe att bo på. Här finns camping, vandrarhem och en massa hotell. Det är nära till Astrid Lindgrens Värld, High Chaparall och den söta polkagrisstaden Gränna med Visingsö. Dessutom finns det mycket vacker natur och många vandringsleder häromkring.


I Jönköping finns också det kända mässområdet ELMIA. Mest känt för sin stora bilmässa under påskhelgen och husvagnsmässan i september. Men det är nästan alltid någon mässa på gång här. På bilden nedanför ser ni hur det ser ut under husvagnsmässan! Kanske någon av er som varit där?!Huskvarna, där jag bor blev stad 1911 och är alltså ihopväxt med Jönköping. Men förr var det lite "stridigheter" mellan städerna. En liten söt historia är när min pappa började spana in min mamma i början på 50-talet. Mamma satte näsan i vädret och vägrade prata med honom för hon trodde han kom ifrån Huskvarna! Hon ändrade sig ju som tur var...........


Här är en bild tagen från Huskvarnaberget, där jag bor. Huskvarna i förgrunden och i bakkant ser ni Jönköping. Nu väntar jobb för mig fredag-lördag-söndag men jag kikar in hos er så fort jag hinner. Ha en fin vecka!
Torsdagsfoto: tidens tand

Än ser man ju vad det är för vägmärke, men nog är det märkt av "tidens tand".

Fler bidrag hos Birgitta och denna vecka var det tävling med vinst från tvspelsweb.se

Torsdagsreflektion v 48

Som jag har längtat.............julvört med russin, det är gott det! Min favoritmacka är julvört med en skiva nykokt julskinka och en klick mimosasallad på och julmust att dricka. Det är standard när julskinkan är färdigkokt och lite avsvalnad....

Lite pyntande har jag gjort. Det är kul att få upp adventsljusstakarna i fönstrena. Ser så mysigt ut med en gång. Julklappar har jag redan förberett lite..........skickar efter rätt mycket på nätet och det är så skönt att slippa springa i affärer. Får räcka med att man jobbar i en typisk julklappsbutik!
Det är kul med jul och man tar det lite lagom.............allt behöver inte vara välstädat och välputsat. All mat behöver inte vara hemlagad. Det bli jul ändå! Det är bättre att man har lite ork kvar och kan sitta ner och spela spel eller bygga lego eller så......
Så stressa inte ihjäl er i jul utan gör den så där "lagom"!

Fler reflektioner finns det hos Carina.

onsdag 25 november 2009

Ordlös onsdag - tre
Fler ordlösa tre-bilder hos akson

tisdag 24 november 2009

Tisdagstema: rund

Rund är väl en härligt kramgo form! Rund och go, kunde ju visat en bild på mig själv men det är ju inte helt lätt att fotografera sig själv i helfigur.............kunde ju bara tagit på magen förstås ;-D. Men jag valde något annat - en litet annorlunda kant på en trottoar i Kroatien.

Fler runda foton finns det här.

måndag 23 november 2009

Adventförberedelser och award!

Ja, nu är vi där snart..............vid advent. Jag har köpt adventssiffror och ljus. Tycker det är kul att ändra lite emellanåt. Siffrorna är från Village och hade en mycket överkomligt pris. Egentligen ville jag ha sådana där fina zinksiffror, men det har jag inte hittar i nån affär här och ska man skicka efter så blir det ju med frakt och så..............ljusen fyndade jag på Åhlens för
19 kr/st. Ljus kan man ju köpa hur dyra som helst verkar det...........de är säkert bättre de dyra ljusen, men pengarna ska räcka till mycket så här i juletider, så det gäller att hushålla!

Så fick jag en award från en ganska ny bloggvän petit eyekiss. Tack snälla! Det är alltid roligt!

Nu är det ju som vanligt lite regler som följer med. För en gångs skull tänkte jag följa dom - lite i alla fall.
Man ska nämligen skicka vidare awarden till 15 st bloggar man gillar och dessutom meddela dom att dom fått en award. Det blir som vanligt svårt för det är fler än 15 som jag brukar kika in hos.................men några har jag valt ut för en "personlig award".........Är ni inte med i listan så ta åt er den ändå. Ni vet vem som brukar få mina kommentarer!!

Här är några som jag särskilt vill uppmärksamma.........kika gärna in hos dom ni också, om ni inte redan har gjort det

Lillebeth

Hedera Helix

Irene

Gärdsmygen

Livsnjutaren

och så alla ni andra i min blogglista!!

Nu sitter jag här vid datorn och väntar på att hårfärgen ska ha gjort sitt. Det blir lite mörkare med mahogny..........får väl se hur det ser ut när det är färdigt. Jag tycker det är lite svårt nu när man börjar bli gråhårig. Jag är "fläckvist" gråhårig. De grå tinningarnas charm och lugg har jag, i resten av håret är det bara ett strå här och där..........Får väl se hur länge jag håller på med färgandet. Skulle vara rätt skönt att slippa. Man kanske skulle göra grå slingor i stället och låta det vara sen...........fast samtidigt är det roligt med lite färg och färgat håret har jag ju gjort mer eller mindre hela livet. Även innan jag hade grått hår. Jaja, dessa i-landsproblem :-)

Idag är lill-killen i skolan igen. Han har varit feberfri sen i fredags så det är väl ok. Men jag tycker fortfarande han är väldigt snorig och ganska trött. Alltid så svårt att veta när det är dags att skicka iväg dom igen...........men det är väl bra att komma igång kanske. Det var nog svin-influensan...........alla blir ju inte sådär jättesjuka. Har läst en massa om det nu när han varit sjuk. De flesta får ju "svinisen" lindrigare än en "vanlig" influensa. Den känslan har man ju inte haft när man har läst alla larmrapporter.........

Ha en bra dag!

Måndagstema: cirkus/sirkus

Här i huset kan det vara en väldig cirkus på morgonen....................när barnen ska iväg till skolan.........."Var är min andra sko?".....................och så börjar det letas. Det kan vara vantar och mössor som är försvunna också...........Ibland är barnen själva skyldiga till "cirkusen" och har glömt vad de har lagt sina skolsaker.

Just denna morgon hittades skon ganska fort och det blev bara en "minicirkus".........."någon"=hunden Ester hade burit in skon till min säng! Det är väl någon form av "jakttrofé" för en hund tror jag...................
"Cirkushunden" Ester.......................oskyldig? Nej, knappast! Låt er inte luras av de vackra ögonen ;-)
Fler cirkusbilder finns det här. Eller "sirkus" som man säger i grannlandet.....

söndag 22 november 2009

Fototriss - skön

Jag väljer "skön" i betydelsen "vacker". En vacker utsikt, en sån där man kan sitta hur länge som helst och bara njuta av.............gärna en sommardag med lite lagom sol och värme! Då kan ju "skön" också betyda "bekväm"..............man sitter där i lugn och ro på nån bra plats och filosoferar...................
Min favoritutsikt! Alperna på sommaren...................jag har nog hur många kort som helst........Den här bilden är från Saas-Fee i Schweiz.......ett paradis på jorden helt klart!

Ett vackert vattenfall. Naturen bjuder på många sköna utsikter eller hur.............just det här vattenfallet finns i Kroatien.


Borta bra men hemma bäst...............här är den sköna utsikten från "mitt" berg över Vätterbygden. Min hembygd........idag är det jämngrått ute och ingen vacker syn, men en härlig sommardag ser det annorlunda ut. Som tur är så har jag inte den här utsikten från mitt hus.............då skulle jag inte få mycket gjort inne :-)
Fler sköna bilder finns det här.