fredag 2 mars 2012

Blommig Fredag: Mjuk och Hård

Härliga "Blommig Fredag" igen och denna veckan är det "mjuk och hård". Jag gillar mossa och jag gillar sten och när man ser det tillsammans så blir det verkligen mjukt och hårt!
De två övre bilderna är från skogspromenaden igår. Jag bor ju på gränsen till skogen, så även om det inte är min trädgård så är jag där varje dag.


I trädgården har vi en vit mur och där det är som skuggigast växer det mycket mossa. 
I mitt mini-woodland har jag lagt några stora stenar och jag tycker kungängsliljan gör sig så bra mot stenen. ( Detta är arkivbilder, så långt har inte våren kommit här!)


Till sist - min favoritkombo - mina mjuka hundar Ester och Nitza stående på en hård sten. I deras värld är stenar godisplatser. Ställer man sig på en sten (eller stubbe) så får man godis!

Fler bilder finns hos Katarina som vanligt!.

Ha en fin vecka.

torsdag 1 mars 2012

På G.......

jo, den är på G.........våren..........inte har det kommit så långt ännu, det mesta av lökarna växte faktiskt upp innan kylan kom i januari, men snart så. Helgen lovas ju bli riktigt solig och då sätter det väl fart ordentligt.

Fåglarna kvittrar och man ser att de börjar samla bo-material, så där är det visst också nåt på G.Sov du lilla videung........nej, nu är det dags att vakna!


Jag är ju ingen riktig "tulpan-människa", men ibland åker det med en bukett hem från affären. Här blev det lite gult fluff.


Gick genom vår lilla bokskog i morse och det slog mig att bokarnas stammar ser ut som elefantben!


Så har det blivit lite nytt inne. Vi gjorde ju om vardagsrummet innan jul, men vi har inte köpt hylla förrän nu. Jag blev nöjd och det blev luftigt och fint med lite lägre. Skåpen är fyllda av böcker. Jag älskar ju böcker, men nog ger det ett mer vilsamt intryck att ha dom "inom lås och bom"......På väggen hänger canvastavlorna, som har beställt från några av mina foton. Lite mer "piff" ska fixas. Tänkte mig en massa ljus i olika gröna nyanser bland annat.  Så var det ju det där med matta..........den vi såg innan jul (som vi inte hade råd med just då), den var förstås slutsåld, så vi får tänka ut nåt annat.  Jag vill ju ha någon som inte är så dyr, för med hundar och ungar i huset så händer det lätt "små olyckor".

Det var allt från mig för idag. Veckorna går fort och snart är det helg igen. Som så många andra helger på vinterhalvåret, så går den i handbollens tecken. Både lördag och söndag har lill-killen matcher, dessemellan ska vi försöka få lite sol och trädgårdsröj.

Ha det så gott!

måndag 27 februari 2012

Måndagstema: Till vänster/to the left

 Måndag igen och vi har kunnat njuta av en försmak av VÅREN i helgen...........härligt! 


Till vänster................och jag tänker direkt på vårt besök i London förra sommaren. London med sin förvirrande VÄNSTERTRAFIK. Det är tur att man inte kör bil där!!Tur att de skriver vi övergångsställen vilken håll man ska titta åt!

Fler vänstervridna bilder finns hos Helene.

Ha en fin vecka! Vi hoppas på lite vårsol eller hur??!