torsdag 17 juni 2010

Nu är det dags.........är ni redo?

Ja, nu menar jag inte "årets bröllop" utan vallmotiden! Den första har slagit ut och det är som vanligt Salmon Glow som vinner racet. Det här är bilder på förloppet.........det händer mycket på en dag i vallmovärlden. Man tycker att knopparna ser likadana ut hur länge som helst och så plötsligt säger det............PLOPP!

Jag har ju haft en datakrasch. Så nu har alla mina arkivbilder försvunnit. Det viktigaste hade jag ju kopierat till CD-skivor, men jag hade missat att kopiera de senaste månaderna så alla bilder på Nitza var ju borta. MEN, som Tony Irving brukar säga, tänk vad bra med bloggen! Nu har jag räddat tillbaka bilderna jag har lagt in här. Ja datorn la av helt. Den startade med sen var det stopp. Efter lite tvekan så tryckte vi på F10 och då rensades allt och blev till "fabriksinställning" igen. Följden blev att alla kort alltså försvann från hårddisken, MEN jag hade av misstag dubbelsparat en mapp i "mina bilder" och det var hundmappen! Så alla tidiga bilder på Ester fanns kvar!! Ibland blir det bra när man gör fel.

Summan av kardemumman är att jag har lärt mig en sak.......lägg mapparna med foton i "mina bilder" och inte på skrivbordet, då klarar de av en knapptryckning på "F10" System recovery! Så kan man ju förstås vara bättre på att kopiera till CD eller USB-minnen lite oftare.......

Nu är jag ju rätt gammal och klok så inte bara har jag korten på CD utan även på papperskopior och jag har nog ca ett 70-tal album med kort från vårt liv. Jag frågade äldste sonen om han ville ha med sig sina album hem efter sommaren. När jag samlade ihop dom så var det 8 stycken och han är bara 20 år......

Tillbaka till trädgården!

Framsiderabatten i tidigt morgonljus. Tyckte det såg lite konstigt ut nästan lite blåaktigt och likadant blev det.....


..när jag tog på funkarabatten. Konstigt att det blir sådan skillnad med morgonljus!
Här är en söt liten näva som blommar nu. Är det månne "jungfrunäva"? Ja, ni kanske minns att jag har svårt att hålla isär alla olika nävor...

Det är i allafall en Nora Barlow-ackleja. DET är jag säker på! Den har jag frösått för några år sedan och nu frösår den sig glatt själv. Det är ju bra!

Här en bild på "rufsrabatten" med Salmon Glow-vallmon i förgrunden. Här kommer det snart att blomma ännu mer vallmo, fingerborgsblommor, clematis och förhoppningsvis någon ros. Dessutom är det knoppar på en stockros som jag sådde för två år sedan! Den blommade aldrig förra året som den skulle utan nu verkar den blomma sin tredje sommar istället. Bättre sent än aldrig!

Ett födelsedagsbarn! En femmånaders Nitza!


Som dessutom har hittat en favoritplats nu när sommarvärmen kom. Inte under en korkek som jag  utan under häggmispeln på de överblommade gullvivorna och smågnagandes på clematis som brukar slingra i trädet.........i år blir det nog ingen, även om hon just på denna bild sover en oskyldig sömn ;-)

Ester vägrar vara med på bild ju nu............nejdå, så farligt är det inte, men hon löper och är inte på sitt bästa humör, utan håller sig undan lite.Här är en annan liten rackare! En vacker bronsfärgad skalbagge (jag tror den heter pingborre eller nåt sånt!). Vacker men farlig. Den här lille rackare lägger ägg i gräsmattan, helst om det är lite torrt. Larverna äter sedan upp rötterna och man kan helt enkelt plocka upp gräsmattan efter ett tag. Vi hade mängder får 6-7 år sedan och halva gräsmattan på framsidan dog och fick göras om. I år är det inte så många, hittills i alla fall. Blir det inte fler så gör jag inget annars är det ett bra knep att ställa ut gula plasthinkar med vatten i. De drar sig nämligen till GULA plasthinkar och så drunkar de. Om inte skatorna har hunnit äta upp dom först. Dom brukar ha koll på hinkarna. Det måste vara gula hinkar, nån annan färg funkar inte!

Nej, nu ska jag gå ut i skogen med tjejerna och gömma lite snusdosor med godis i. Vi har en liten "sökruta" i skogen och så gömmer jag dom där och de får leta. Nyttigt och krävande för hundhjärnor och hundnosar!

Annars blir det väl en lat dag i solen...........i nån skön stol och kanske läsandes någon bok........om nån undrar så blev besöket hos frissan inställt. Hon var sjuk. Så nu väntar jag på en ny tid.

Ha en underbar dag!

måndag 14 juni 2010

Ett litet snabbinlägg och databekymmer!

Det här blir ett litet snabbinlägg från mig. Jag har fått låna makens jobbdator en stund - min är nämligen döende......Fick ett virus i torsdags och vi fick bort det, men nu håller den på och konstrar hela tiden, stängs av  och startar om hela tiden. Den börjar ju bli lite gammal (4 år) så jag har inte nån större lust att kosta på den en massa. Nåväl det blir lite si och så med bloggandet då länge jag inte har min egen dator - bara så ni vet var jag är!

Dessutom är makens dator en bärbar och vi är inte riktigt överens ännu.......

Jag har ju pimpat i vardagsrummet lite innan studenten i fredags. Bytt ut mina "orientaliska gardiner" och fått dit härligt gröna i "siden", skrynkligt siden. Det heter säker nåt annat......köpte två kuddar med lite blad och grönska på och så väntar jag på mattan jag har beställt. Grön förstås. Den väntar jag lite med att lägga på då "stor-sessan" löper....
Studenten i fredags- ja den gick bra. Vi klarade "utspringet" utan regn och hemma flöt det på bra med maten osv. Studenten själv var nöjd med dagen. Han fick en dator (laptop) av oss och är mycket nöjd med den. Tur i oturen att han fick den - det hade blivit ännu mer sura miner pga av mitt datahaveri annars!

Vädret annars, det kan vi väl sluta prata om kanske - i lördags var det 8 grader här på eftermiddagen.........igår hade vi sol en stund på förmiddagen, men sen kom regnet igen med besked! Jaja, det är som det är  - inte mycket vi kan göra åt det!

På onsdag ska jag klippa mig och göra slingor. Det var länge sen jag gick till en frisör, har klippt mig själv med hjälp av maken senaste året :-) Men nu är det en tjej som är lika gammal som min studentson som har öppnat en salong här på området! Klart att hon måste få chansen och tänk så skönt att slippa åka ned till stan för att klippa sig....
Här är maten från studenten! Kall, marinerad kyckling, lite olika sallader och kall sås. Gott!
Så köpte jag lite nya krukväxter förra veckan också. Däribland denna Gerbera som är lite annorlunda än de vanliga. Tror den kallas spindelgerbera.


Ja, det var mitt lilla inlägg för idag. Får väl se hur långt det blir till nästa inlägg........Ha det så fint allihop!