fredag 16 april 2010

Vårblandning........

Först lite trädgårdssvammel................det går inte tillräckligt fort! Jag är SÅ otålig och tycker det växer för långsamt, men när man sansar sig lite så ser man ju att det händer lite varje dag!

Häggmispelns knoppar börjar bli stora!
Känner ni mig väl som "trädgårdstok" så minns ni kanske att jag varje vår brukar ondgöra mig över allt som har dött i trädgården under vintern............vilket efter ett brukar visa sig att så inte alls är fallet, min otålighet spökar igen. En sak som jag var säker på hade dött i år var paddfetbladet. Det köpte jag nytt förra året och det vissnade redan tidigt på hösten så då var jag SÄKER på att det var dött, men icke-sa-Nicke. Titta här vad som kommer...........

En krusbärsbuske fick jag förra året och den klarar bara zon 3, så den skulle inte klara sig här. Så det trodde jag förstås hade dött under vinter, men titta här så fina vårgröna blad den har!

En annan sak jag brukar gnälla lite över är min sälg, som jag vill sälja varje vår! Men nu är den så fin med alla sina små "videungar"................annat är det när de har blommat färdigt och ramlar ned på gräsmattan. Det är då gnället kommer...............var så säkra!
I år har jag ju varit duktig och begränsat mina fröplantor lite. Dessutom har jag vågat ställa ut lite i växthuset, i en frigolilåda med fiberduk på. De ser ut att ha klarat sig bra, trots frost nästan varenda natt.Numera är jag ju uppe tidigt varje dag, tack vare Cinitza (som vi för övrigt mest kallar för Nitza). Så det gäller att ta tillvara alla solstrålar..........Det har jag längtat efter. Nu får vi väl se hur länge solen skiner idag. Vi är lovade regn.  Dessutom väntar man ju på det där stora askmolnet från vulkanen på Island. Nåja, det kommer vi säkert inte att se, men lite läskigt är det allt!


Småsönerna har knåpat och snickrat under påsklovet och byggt en lådbil. Eller rättare sagt modifierat den gamla. Bilen har numera tak, väggar och "motorhuv"........Lill-killen grunnar på att köpa en gammal gräsklippare och använda den motorn.............Ja, den han har idéer så det räcker och blir över :-)


Här ser ni mina fina däck............Jag behövde tydligen nya sommardäck sa min "mekaniker" så det köptes begagnade, fina lågprofilsdäck.............Lågprofilsdäck är visst något speciellt har jag förstått...........nya hjulsidor valdes av lill-mekanikern och däcken är numera bra mycket finare än själva bilen. Som ni förstår bryr jag mig inte så mycket om bilar, bara de fungerar!
Lill-sessan växer och står i. I går var vi på Djursjukhuset för första gången. Vaccinationsdags! Så nu är den lilla damen redo för alla hundmöten. På måndag börjar hon dessutom prinsess-skolan...........eller valpkurs som det också kallas ;-)
Självklart var hon en exemplarisk patient i går och lika självklart så sa veterinären "vad kul att få träffa en svart terrier, det har jag aldrig gjort förut". Dom är inte så vanliga nämligen.............och jag har TVÅ...........
....och titta här vad de börjar bli goda vänner! Sötnosarna........om nu bara lill-sessan sover lite mer på nätterna, så blir livet perfekt igen........I morse var vi uppe kvart i fem........då är det mycket spring i benen en stund. Nu ligger hon bredvid mig och sussar! Stortjejen ligger och sover även hon. Hon är inte heller van vid dessa tidiga mornar!

I helgen väntar jobb igen. Börjar i kväll 17-20 (jösses, vilka knasig arbetstiden nya chefen får till.......). Lördag och söndag har jag också nya tider. Börjar en timme senare och slutar en timme tidigare. Ska faktiskt bli riktigt skönt, fast lite surt är det förstås att missa lönen för dom timmarna...........Sen ska ni inte tro att jag stannar kvar den där sista timmen om det behövs............nänä, har "dom" nu bestämt att vi inte behövs då, så får dom stå sitt kast! Lite ordning får det vara!!

Nu önskar jag er alla en härligt vårhelg! Kram.........


tisdag 13 april 2010

Blommor och hundar!

Först ut är blåsippan som äntligen "uti backarna står", niger vet jag inte om den gör ser mer ut som om den bockar! Jag utgår från att ni kan den gamla kära barnvisan om blåsippan annars får ni väl tro att jag är helflummig ;-)

I trädgården händer det också grejor. Här är det rysk blåstjärna som blommar för fullt.....
i blått

och i rosa!


Porslinshyacinter tycker jag mycket om och den har börjat sprida sig ordentligt! Helt ok!

Nu har den härliga tiden börjar, med utefika och uteliv. En del äter till och med sin lunch ute........
Ett bi!

En hundvalp!

Hundvalpar får inte gå några långa promenader, men vi strövar i skogen lite och i söndags var vi i hästhagen. Riktigt mycket spännande lukter finns det där!

Det är mycket intryck för en liten valp när man går i skogen och då blir man såhär trött......

Det är fascinerande att se två likadana hundar fast i olika storlek. De har precis samma stil när de sover. Lillasyster avgudar sin storasyster och storasyster börjar faktiskt tycka att det är riktigt kul med en syster, som man kan bestämma lite över.
Ester har förresten blivit stor på riktigt. Hon har i alla år vägrat att gå i vår innetrappa. En öppen trappa. Hon går i alla andra trappor, även öppna gallertrappor, men just vår innetrappa har hon vägrat gå i. Tills i fredags. Då gick hon plötsligt upp och det var tydligen så himla kul, för hon gick upp och ned säkert 10 gånger och var hellycklig. Det såg för härligt ut!

Idag är jag trött..........det är lite jobbigt just på sovfronten med valpar. Klockan fem gick vi upp idag...........men det är skönt att det nu är ljust vid den tiden och det blir lättare att klara dagen när vårsolen skiner. Jag är ingen sjusovare annars heller, men till halvsju sover jag gärna.........

Ha en fin dag i vårsolens sken!