lördag 29 maj 2010

MusikOFotoAutomaten/svenska sommarmusik

Ojoj, det kan vara mycket, men jag tog den som först poppade upp i skallen..................ni som känner mig vet ju att jag är en "sportfåne".................Det var en magisk sommar och låten är ju bara såååå bra!!! Sjungen av tre av min "guldgossar". Glenmark, Eriksson (Orup) och Strömstedt........


En bild som passar............fotbollsbilden visade jag ju för några veckor sedan, så nu får det bli den här i stället.Svensk sommar när det är som bäst - toppenväder, hav, glada söner på äventyr på vår Ölandsturné. Kanske lekte de guldgrävare?

Här finns det fler bidrag.

Nu ska jag snart till jobbet så jag får kika in hos er andra i kväll.

Trevlig helg!

torsdag 27 maj 2010

Macro lovers - snart är det dags


för lite underbar vallmoblom. Just den här knoppen tillhör Salmon Glow, en laxrosa jättevallmo, som jag fyndade för 10 kronor för några år sedan. Den var väl värd sina pengar!

Fler macrobilder finns det hos Birgitta.

onsdag 26 maj 2010

Blommor och hundar i en salig röra......

Först av en allt en bild på 4-månaders valpen. Hon blev 4 månader den 16 så det är ju ett tag sedan.........varsågod här är Prinsessan Nitza! Hon väger numera runt 20 kg, när vi hämtade henne för två månader sedan så vägde hon 7,5...........det är tur att inte alla i familjen ökar i vikt så mycket!
Nedan ser ni en bild på min luktolvon.  Ser ni att den bara har blommor upptill och nedtill. Mitt på är det tomt! Det är nämligen rådjurshöjd på dom grenarna och de var ju så hungriga i vintras de små liven. Det är ok att ni tog en lite att äta!!

Alla tre syrenbuddlejorna är nedsågade sedan några veckor, men alla tre lever fortfarande och det kommer nya skott! Kul, jag har varit lite ledsen. Även om jag vet att syrenbuddlejor kan bete sig såhär i vårt klimat. Men detta är första gången som jag har behövt klippa/såga ned dom. Innan har de alltid klarat sig perfekt.

Tänk för en stund sen ringde äldste sonen..............det är ju alltid trevlig även om det inte är så ofta :-). Vi pratade en stund och plötsligt säger han "jag och flickvännen var ute........". FLICKVÄNNEN!!! Aha, så det var DÄRFÖR han ringde *fniss*. Kul och nog blir man lite nyfiken........

Tillbaka till blommorna. Nedan ser ni lite violer. Jag har ju visar dom förut, men visst är dom söta. I detta landet kommer det att se helt annorlunda ut och någon månad. Då är det fingerborgsblommor och vallmo som står för prakten.Äppelblom på G. Det kan nog bli lite äpplen i år också även om det trädet också ser lite "slitet" ut efter vintern.
Så tillbaka till hundarna eller prinsessorna som de kallas ibland. Eller "åbäkena" som maken brukar kalla dom.....


Vad tycker ni? Nog passar denna sängen för en lill-sessa?


Visst ser det rätt kul ut när de ligger precis likadant?


Håller på och testar lite.............tänkte göra en "hundvarningsskylt" som jag ska sätta på grinden! Jag ska inte ha denna bilden. Tänkte försöka få dom att sitta bredvid varandra en stund........och hinna ta ett kort. Inte så lätt kan jag säga!!

Ikväll är man "ensamstående" igen........maken är i huvudstaden. Så jag tänkte passa på och ha ett litet mini-spa....dvs. färga håret, fixa naglarna (nu när allt är färdigplanterat!!) och smörja och fixa lite på alla vintertrötta/bleka kroppsdelar. Håret förresten............jag har väldigt mycket funderingar på att sluta och färga det. Jag har ju de "grå tinningarnas charm" i övrigt är det inte så mycket grått, men jag tycker det är lite jobbigt att hålla på. Någon som har något tips hur man ska göra. Sådär i "övergången" om ni förstår hur jag menar. Jag har funderat lite på om man skulle göra slingor eller nåt kanske........

Såg en kvinna häromdagen som var helt gråhårig men hade svarta partier i håret. Skitsnyggt!

Det var allt från mig "under korkeken"

Ordlös onsdag - rött är sött


Fler röda bilder finns det hos Susanne.

söndag 23 maj 2010

Så kom den äntligen - värmen!

Nästan rent bokstavligt så blixtrade värmen till i torsdag. Helt plötsligt blev det jättevarmt och sedan satte åskan igång och några rejäla störtskurar blev det. Många i trakten fick källare översvämmade, vägar rasade och dammar brast. Varför känns det som om vädret aldrig är "lagom" nuförtiden? Det har varit lite dåligt med "datalivet" ett par dagar - jag har drabbat av en migränliknande huvudvärk, ser "tunnelseende" emellanåt och känner mig allmänt konstig. Ger det väl någon dag till - sen får jag väl ringa till "tant doktorn".


Värmen förde ju i alla fall lite gott med sig! Äntligen hände det något i trädgården efter flera veckors stillastående. Jätteramsen växte så man nästan hörde hur det knakade och jag tycker den är så fin!

Lite invandrad skogsviol och bellis har funnit varandra i rabatten.

Häggmispeln som har varit knoppig hur länge som helst fick ju äntligen värmen som behövdes och slog ut. Nu har det redan börjat "snöa" av den och den fäller sina kronblad.
Underbart är kort!


Woodlandet börjar växa till sig. Till vänster ser ni det nyutslagna luktolvonet. Den doften är ljuvlig!

En annan favorit i rabatten - humleblomster!

I växthuset är det snart tomt på fröplantor. Jag har planterat nästan allt i krukor och satt ut dom.  I dag har jag även städar i tvättstugan där det har varit "växtbäbisar" de senaste månaderna. Det är alltid lika skönt och som vanligt så tänker jag "att nästa år så ska jag inte så lika mycket....." jaja, jag vet ju hur det brukar sluta!

Staketet är grinden är färdigt nu - förutom målningen. Det har ju inte precis varit målningsväder hos mig. Staketet ska blir rött som huset och grinden ska bli vit.
En ampel och en liten blomlåda i zink har inhandlats. Klängrosor är planterade på "insidan" vi stolparna, men det dröjer väl några år innan det blir så där fint och inramat som jag har tänkt mig.

Igår var jag ute med jobbet och åt middag. Jag brukar hoppa över sånt där, men den här gången blev jag övertalad att följa med.........jaja, det var väl ok, men jag trivs som ni vet bäst hemma "under min korkek".........

Tiden går allt för fort och om mindre än tre veckor är det skolavslutning och i år har vi ju dessutom en student! Så det är lite fixande och trixande med det............maten är redan planerad i huvudet. Det blir kall kyckling (filéer som är marinerade och stekta först), pastasallad (en "vuxenvariant" och en "barnvariant", en del av mina barn är ju lite larviga när det gäller grönsaker........), kanske blir det också en potatissallad, något gott bröd och så favoritsåsen: creme fraiche, soltorkade tomater och vitlök efter behag!

Ha en fin vecka!