fredag 26 november 2010

Så var det vinter på riktigt - igen!

Det känns som om förra vintern just tog slut.............men vad hjälper det! Här har det snöat oavbrutet i flera dagar nu. Inte så tätt snöfall med det blir mer snö av det lilla också. Idag är det riktigt kallt också och nu börjar solen titta fram.
Är lite allmänt trött och seg idag. Det har varit en jobbig vecka med lite"barnstrul" och en bortrest make mm.mm. I morse skjutsade vi son 3 till stationen i Nässjö. Där klev han på X2000 för att åka till Kastrup. Han borde väl vara där nu och snart gå på planet till London! Det var allt lite nervigt när det började snöa för man vet ju att tågen brukar strula när det blir så här, men det verkade inte vara några större förseningar idag. Bara han kommer dig så gör det väl inget om det blir lite förseningar på hemvägen.......

Det är inte helt lätt att gå i skogen i denna djupa snö. Dessutom är marken inte frusen under så rätt som det är så trampar man igenom snötäcket ned i en vattenpöl. Hundarna hade till och med is runt klorna när vi kom hem.

Lite julpyntat har det blivit mitt i allt strulande denna veckan. Köket är alltid det som pyntas först och nu är favorittomtarna på plats!


I helgen väntar jobb, lönehelg och julhandel, så "någon" lär vara trött på söndagkväll! Fast det är kul med julhandeln, bara nu vi är tillräckligt med personal.......


Lite "julskum" var vi "tvungna" att köpa i går. Det är gott, det där första julgodiset. Sen blir man rätt trött på det.

Nu önskar jag en alla en härlig första advent-helg. Kör försiktigt om ni ska ut på vägarna och glöm inte att släcka alla ljus!

Kram

Blommig fredag - en smula vitt.........

Ja, vi har väl fått lite mer än en smula vitt..................oj, vad det har snöat denna vecka!

Vackert? Ja, det är det väl, men det känns lite tidigt med all denna snö, med tanke på förra vintern. MEN det är inte något man kan göra åt den saken - bara att "gilla läget".

Mycket näsdukar går det åt också..............


men visst är väl dom här "hängande näsdukarna" på Näsduksträdet i Botaniska trädgården i Göteborg bra mycket roligare!


För att inte tala om alla vita blommor i min trädgård.............här kommer en liten del av dom.......
Vitt blågull (dessa blommor med "färgnamn", det bli så knasigt....)

 

Ljuvliga vitsippa - alltid lika efterlängtad. Ja, jag har massor i trädgården, som ju gränsar till skogen.

 


Vitt löjtnantshjärta......och till sist en liten vit ackleja. Visst är det trevligare med vita blommor än med vit snö?? Fler vita bidrag finns det hos Katarina.


A touch of white................I DO like flowers more than snow!

Tema fredag: advent

Jag förstår inte riktigt vad som hände...............plötsligt blev det vinter igen och adventtider! Hann det vara någon sommar emellan ;-). Det känns som om man får förbereda sig på ännu en "vargavinter".....................

Adventstider är mysigt! Som vanligt jobbar jag i helgen och missar julskyltning och sådant. Lite har jag pyntat men är långt ifrån så redo som jag brukar vara, men än finns ju tid till det! I köksfönstret är ljusstakarna framme i alla fall och det är så mysigt och nog är det ganska vacker med snön utanför. Eller?

Fler adventsbilder finns hos Carina.

söndag 21 november 2010

Fototriss: en resa

Åh, jag älskar att resa och det här är en drömresa som jag gärna upplever igen! Kroatiens skärgård! Har man tur får man ett presentkort från Solresor så att man kan uppleva den igen.

Jag tror bilderna talar för sig själva............Fler resebilder finns det här.