fredag 26 april 2013

Blommig fredag: Äntligen

 Äntligen! Javisst är det så................som vi har väntat i år...........


Äntligen.......knoppar på häggmispeln!


 Äntligen............petat ner lite dahlior. Ja, det var nog lite tidigt, men de är på ett "varmt" ställe.


 Satte en massa lökar i höstas och nu "poppar" det upp lite här och där.



Här är lite av "utgrävningarna". Har planterat bland annat höstanemon, dagliljor, vit pion och olika solhattar. Som de flesta andra rabatter får den här i vitt, rosa och lite blålila. I väntan på att det ska växa till sig, så kommer jag att så vallmo på de kala fläckarna. Som ni hör ännu en "rufssrabatt" - that's the way I like it!



Var på Blomsterlandet igår. Vi ska på kalas idag, så det skulle inhandlas något "presentigt". Givetvis så hoppades det på lite annat också t.ex 4 backsippor för 99:-. Det kan man ju inte motså. Här ska piffas i helgen. Fixa runt avloppsrensningsrören (eller vad det kallas). Fyllas på lite mer jord och planteras......


Väntar fortfarande på det stora "poffet" i trädgården, men jag tror nog det händer när som helst. I natt har det regnat och det är hyfsat varmt, så det blir nog lite "poffande" i helgen. Sälgen har "poffat" och blivit gul!


Nu önskar jag alla "fredagsblommare" en skön sommar!


måndag 22 april 2013

Vårteckensutmaning v 7

Dags för veckans "vår-redovisning" och nu går det att gräva och plantera! Så här har det hänt lite grejor i helgen..............försvann helt plötsligt lite mer gräsmatta från framsidan..... och det planterades rosor: Mme Plantier, Martin Frobisher, Lövhult och Morden Blush............ska justera lite vid kanter och risken är stor att det försvinner lite mer gräsmatta för jag har lite inne som väntar på utplantering!




.....och i rufsrabatten växer det så det knakar!


Kika in hos Annica och kolla på mer VÅR!