fredag 4 mars 2011

Blommig fredag - stor och liten

Stor och liten ska vi visa idag i Blommig Fredag! Jag börjar med vallmo......

Stor frökapsel


Liten frökapsel


Stor (nåja, allt är relativt.....) blå blomma - balkansippa.


Liten blå blomma - förgätmigej


Stor rosa rudbeckia

liten rosa näva.....


Stor vit blomma - rosenskära Psyche White


Liten vit blomma - förgätmigej


Till sist stor och liten i samma bild......


Fler bilder finns hos Katarina.


Hos mig är det fortfarande vinter och gråkallt................ojoj, vad man längtar efter en härligt, solig vårdag! Fick en liten försmak av våren en eftermiddag i veckan. Det var alldeles underbart!  Önskar er en trevlig helg.


tisdag 1 mars 2011

Vårtecken!

Det börjar dyka upp lite vårtecken här och var på bloggarna och här är mitt bidrag!

Min inte så vackra, men praktiska Foppatoffel som har saknats har nu dykt upp. Det finns en starkt misstänkt i fallet med den försvunna tofflan..............bus-Nitza såklart!


Nu återstår att se vad som mer dyker upp när snön smälter......


Den skyldiga ligger till vänster och sover en oskyldig sömn eller om hon planerar mer bus........


söndag 27 februari 2011

Sticklingar och award!

Igår kom jag iväg och köpte lite sticklingar! Har lite svårt att motså dels doftpelargoner och del pelargoner med varigerade blad.


I år blev det bara två fuchsiasticklingar, men när de har växt till sig lite brukar jag toppa dom och då blir det ju några sticklingar till. Dessutom chansade jag och köpte tre pelargonsticklingar som bara var märkta med namnen "Villetta Burgundy". Det såg ju ut som hängpelargoner och vilken tur - jag hade rätt.............Snygg färg och jag tänkte blanda in något vitt med dom här.  Jag har tre amplar i "fönstrena" på vår uteplats och där tänkte jag ha dom. Har ju lite vitt på gång bland frösådderna och så ska jag ju på trädgårdsmässan om en månad och vem vet - det kan ju slinka ned ett och annat.....;-)Titta här, vilka trötta damer vi hade igår! Kompisar var dom också och låg länge tätt tillsammans på mattan och myste. Annars är ju Ester fortfarande lite "sur-kärring". Hon är sådan från löp till skendräkighet, sen brukar det bli lite fart på damen igen.


 *********

Så fick jag en överraskning av Elisabeth (titta gärna in till henne också!). Tack snälla, alltid kul med lite extra uppskattning, även om era kommentarer är uppskattning nog!

Awarden kan delas ut till 3-5 av dina favorit bloggar, och som har mindre än 100 följare.*Du meddelar bloggaren genom att kommentera dennes blogg och berätta om Liebster Blog Award.


*Den som mottagit Awarden skickar länken till personen som delade ut den, och till sina egna favoritbloggare med mindre än 100 följare.

********


Det är inte lätt att välja ut andra bloggar. Det finns så många jag läser - kolla min lista!

Men jag har valt ut några, som jag tycker ni ska besöka om ni inte har gjort det!

Först ut är Irene med bloggen Tillbaka i Göteborg. Här får vi se oss omkring i Göteborg med omnejd. Mycket vackra bilder och i Göteborg är det alltid något på gång. Dessutom har Irene en blogg till - Solvarma foton. Som trädgårdstok är det ju alltid spännande att följa med Irene till Botaniska trädgården också!

Sen tycker jag ni ska titta in hos Lotta i Finland med bloggen som heter Vad vore livet utan blommor. Inte nog med att hon har mycket blommor på gång hemma, hon jobbar med blommor också! En del har det bra ;-)

Sist, men inte minst, vill jag nämna Monica med bloggen Mickas Pepparbacke. Vi är till viss del lika - trädgårdtokiga med två hundar - fast Monica har vita hundar!

Men som sagt - det är svårt att välja ut några...........


Nu vill jag önska er en trevlig vecka...........därmed inte sagt att det dröjer en vecka tills jag bloggar igen. Kommer det lite vårvärme så lär jag nog dyka upp tidigare och visa åtminstone lite gräs ;-D