lördag 21 mars 2009

Musikfoto - en färg

Grön, det är min favoritfärg och den första låt jag tänkte på var den här...........en gammal goding som sjöngs av Monika Zetterlund, men jag har inte hittat någon version med henne på "tuben" , så det får bli den här versionen........en fin text är det som handlar om "vardagskärlek"............Bildvalet var ju ganska självklart.............har man en bild på gröna små äpplen så är det ju inget att fundera på.
Idag är det städning och förberedelser som gäller i det Perssonska hemmet, för i morgon blir det 10-årskalas för lill-killen. Han fyller inte förrän nästa söndag med då jobbar jag. Dagen innan han föddes var det första riktiga vårdagen det året och jag satt ute och rensade.......

Hoppas ni får en riktigt trevlig helg!

fredag 20 mars 2009

Fredagsfoto: det vackraste jag vet........

.......är förstås min familj..............nu är det inte alla som vill vara med i bloggen, så det fick bli en liten kompromiss. Här är min familj i den vackraste miljön jag vet! Min familj är till vänster i bilden och dricker eller ska dricka vatten ur en alpbäck. Äldste sonen var inte med denna gång för han hade sommarjobb.


Fredagsfärg: GUL och VIT


Fredagsfärger igen och denna vecka är det GUL och VIT. Kan med glädje meddela att det börjar hända saker i trädgården, fast den här Prästkragen är från förra året *ler*

Fler fredagsfärger finns det här

torsdag 19 mars 2009

Torsdagsreflektion v 12

Det här är min torsdagsreflektion för vecka 12! Datavirus! I måndags satt son nr 2, som är 17 och surfade. Efter en stund kom han ut och sa att jag nog fått nåt virus på datorn.......

Jo, tack, det hade jag...............vilken röra det var. Pop-up fönster som klickade upp hela tiden och varnade för virus (dessa fönster "ingick" i viruset) och internet funkade inte alls. Efter många om och med krånglade jag mig in på nätet via ett annat användarkonto och efter mycket fixande och trixande så lyckades jag till slut få bort det.......................Men det tog tid.

Man får allt lite panik, inte för bloggandet men för allt annat som man har datorn till. Bankaffärer till exempel. Nu har sonen fått stränga förmaningar om vilka sidor han får gå in på............han är wrestling-fantast och kollar på videoklipp.

Men VÅREN kom ju också och den reflektionen är ju trevlig! Fler reflektioner finns det här

onsdag 18 mars 2009

Det är över...........


men fy vad jag har slitit för att få datorn virusfri. Irriterande pop-up fönster från Spyware Protect 2009, nån som känner igen det. Dessutom låste det internet, men kom in på sidan man ville, men sekunden efter blev det till ett meddelande om virus och sen gick det inte att komma in på sidan igen........

Lyckades ta mig in via ett annat användarkonto, som lill-killen har på min dator. Kom in på nätet och hittade en amerikansk sida om hur jag skulle plocka bort viruset.......


Nu verkar det fungera som vanligt, förutom att jag inte kan läsa mina mail, men det kan ju vara nåt annat fel........Nåväl, tonåringen har fått noggranna förmaningar om vad har får och inte får göra...............Han var trots allt imponerad av sin gamla mor, som lyckades få bort "det".


Nu skiner solen och jag är ute för det mesta, men jag återkommer snart igen. Mig blir ni inte av med så lätt!!


Lite påskpynt från förra året, snart är det dags igen. Hoppas ni får en solig och skön eftermiddag!

tisdag 17 mars 2009

Har fått nåt virus.........

i min dator. Så jag kommer inte in på mina bloggar.................återkommer när det är fixat!

måndag 16 mars 2009

Utan ord


Fler bidrag finns hos Pumans dotter

söndag 15 mars 2009

Inspiration och kreativitet: bilduppdrag nr 5


Denna veckan ska vi visa något arrangerat motiv och detta har jag arrangerat på mitt skåp i matsalen. Flera av sakerna kommer från min mormor. Skåpet har jag fått av henne, hon har virkat spetsduken under brickan. Brickan har jag fått och även några av skålarna på brickan.
Ett riktigt arrangerat stilleben till minne av min mormor!

Fler bidrag finns det här.

Vårspaning - igen

Här kommer ett vårinlägg! Bilderna är egentligen skittråkiga, men jag tycker dom är alldeles underbara...........för SNÖN är ju nästan borta! Sen inser jag att jag har ett jättejobb med att rensa alla rabatter från vissna blommor och annat skräp, men det är ju det jag har längtat efter................gissa vad jag gör i morgon?!

Lavendel och rosor växer det här, framför köksfönstret. Ja, det växer ju lite annat också förstås...........

Rabatten vid nya uteplatsen. ser verkligen tråkig ut nu. Men snön är ju BORTA! Bilden på min "header" på bloggen är från denna rabatten. Knappt att man kan tro det eller hur?


Baksidan är nästan helt snöfri! Det sista försvinner nog under dagen. Växthuset ska snart öppnas upp och städas ur..................


Så hittade jag faktiskt lite blommor på Vintergrönan. Det måste vara en planta som fått lite "vårfnatt" för inte brukar den blomma nu.
Idag är det jobb som gäller för mig. Så hoppas jag att all snö är borta när jag kommer hem i kväll.............
Trevlig söndag önskar jag er!