fredag 16 mars 2012

Blommig Fredag: Vårtecken

Vad härlig att äntligen få visa lite dagsfärska bilder i Blommig Fredag! Så mycket färg blir det inte ännu, men det kommer väl........


Först ut är videungen, min jättesälg, på baksidan. Nu är den full av videkissar och är så fin. Annat är det när den är överblommad och alla har ramlat ned på gräsmattan, som då inte syns.......det är vid den tiden man funderar på att såga ned den!



Perennrabatterna ser inte så roliga ut nu. 


Nyinköpta penseér står och väntar på plantering. Ska nog bara ner och köpa lite vitt fluff också. Tusensköna tänkte jag.....


Morgontrötta krokusar! Är glad för det syns inga spår efter harar eller rådjur.


Solstolen är uppställd och jag brukar sitta en liten stund om solen skiner. Bara en liten stund för jag tillhör dom som blir tomatröda så här i början av säsongen.



Till sist avslutar vi med en liten sol! En liten tussilago har jag hittat än så länge, men det lär väl bli fler!

Fler bilder finns hos Katarina.

Önskar er alla en fin vårhelg!



Tema fredag: ytor

Tema fredag och nu är det YTOR som gäller...............det första jag tänker på är blöta ytor alltså vattenytan.


En spegelblank vattenyta i min "hemmasjö" Vättern.........

.....kan med flygets hjälpt strax bytas till ett vrålande Medelhav, som denna dag var omöjligt att bada i.....


...lika omöjligt som det var att bada i denna fjällbäck i Klövsjö, fjällbäcken kommer från ett stort vattenfall och det är riktigt strömt och fullt med hala stenar. Dessutom så var inte temperatur riktig badvänligt för en badkruka som jag.....



..........nej då var det allt mer badvänligt här - i Kroatien - även om man hade fullt sjå att kolla in den spektakulära solnedgången...........


......här däremot är det full fart på ytan och det var i mäktig upplevelse att bada nedanför detta vattenfall i Krka, Krotien.........vatten är allt en härligt omväxlande yta, fast blöt är den ju jämt förstås.............


....men just den här blöta ytan behöver vi väl inte så mycket av det närmaste halvåret. Lagom är bäst - man är väl svensk!


Fler ytor kan du se hos Carina!

tisdag 13 mars 2012

Dags för "stridsvagnshinder"!

Nu är det dags för mina "stridsvagnshinder", dvs. en rad med diverse krukor som vägg mot blomlandet. Damerna brukar nämligen gena över landet på väg till gräsmattan. Det går ju bra på vintern, men nu när det börjar växa är det inte så lyckat. Det hjälper med de här hindren och så fort det börjar växa lite mer i landet så går de oftast inte den vägen. Det kan hända om det är något väldigt spännande ute på gatan.......




Härligt väder har vi, soligt och riktigt varmt. Man skulle förstås vara ute hela tiden, men jag blir ju lätt rödaktig i skinnet, så jag brukar ta det lite lugnt i början. Snödropparna blommar för fullt. Jag satte ju en del nya lökar i höstas så det ploppar upp lite här och var. Som vanligt har jag glömt vad jag har satt dom!



Som vanligt har jag också glömt VAD jag har satt. Jag köpte rätt mycket lökar från Odla i höstas och här kommer det nåt som jag inte minns vad det är. Kommer väl på det när det kommer blommor.  Jag sparade nog förpackningen, men VAR.......nåja, det är ju kul med överraskningar för det mesta.



Här är vi på framsidan. Till vänster ser ni en klängros, som inte är det som det skulle vara utan har visat sig vara en enkelblommande rosa vildrosliknande sak. Den är söt så det gör inget. Även om det skulle vara en fluffigblommande rosa (som jag förstås har glömt vad den heter!). Till höger ser ni kära Louise Bugnet, som har klarat vintern bra. I mitten ser ni ett tanigt exemplar av New Dawn. Frågan är om den klarat vinter. Ser inte lovande ut. Den trivs verkligen inte hos mig. Detta är det andra exemplaret jag misslyckas med. Jag som trodde den var hur lätt som helst.



Här ser ni inte min rosenbåge, men det är här den ska stå. Den blåste ned i vinterstormen, men den är hel och väntar bara på att tjälen ska gå ur jorden, så ska den dit igen. Vid bågen satte jag en klätterros som heter Awakening, men den ser inte heller så fräsch ut. Här är nog ett svårt hörn som vetter mot norr och som inte har så mycket skydd. Jag avvaktar och ser vad som händer. Sätter några frösådda klättrare så länge och om inte rosen tar sig så får det väl bli en Polstjärna eller nåt sånt där superhärdigt! Awakening borde klara sig här. Det står zon 5 på den och jag bor ju i 4, fast står den fel så blir det väl så.





Här har vi en nöjd dam, som sitter ute och spanar. Hon, Prinsessan Ester, trivs verkligen ute när det är sånt här väder och det förstår jag så väl.  



måndag 12 mars 2012

Måndagstema: Våren

Efter att ha jobbat hela helgen så ska jag idag njuta av det härliga vårvädret. Så värst långt har det inte kommit ännu i trädgården, men snön är borta, det börjar torka upp och snödropparna börjar kika fram.
Jag gissar att det blir fart på våren den här veckan. Så får vi hoppas att vi slipper på några bakslag med mer snö och kallt!


Nu kommer lite bilder och det är arkivbilder..........men snart så kan det bli dagsfärska vårbilder!


Först av en en bild mest för dig Helene! Du har det ju så jobbigt nu.......så en kram och en blomma skickar jag dig!



Blåsippor finns det gott om i skogen där vi bor och en del av dom har hittat in i min trädgård och förökar sig sakta men säkert! Det är helt ok!



Snart får jag njuta av alla krokus igen............i början hade jag inte mycket vårlökar i trädgården. Vi bor ju precis vid skogen och skogen är full av rådjur och harar, så det mesta blev uppätet. Men för snart 5 år sedan så köpte jag ju hund. Prinsessan Ester som ni kan se i högerkanten på bloggen! Vips så var det väldigt sällsynt med besök från vilda djur i trädgården och jag har börjat plantera fler och fler vårlökar.......I höstas satte jag till och med tulpaner.........så nu får vi hoppas att inte rådjuren läser min blogg;-)



En jättestor sälg har jag på min baksidan och nu kommer ju värmen och då dröjer det inte länge förrän den ser ut så här. Med värmen kommer ju också all pollen och det är ju mindre kul. Men som tur är så finns det numera receptfria mediciner och numera kan vi ju till och med köpa dom i mataffären! Det är bra!


Fler bilder finns hos Helene.


Ha en fin vecka alla bloggare!