fredag 12 mars 2010

Blooming Friday / Blommig fredag!

Idag var det svårt att välja bild så ni får stå ut med många! Today it was hard to choose pictures, so you have to put up with many!
Älskade vallmo! /Darling Poppy

Amaryllis.
Daglilja Arctic Snow/Day lily Arctic Snow

Tulpan/Tulip

Vallmo igen! /Poppy again!


Fingerborgsblomma/Foxglove

Kika in hos Katarina och se fler bilder.

Önskar er alla en trevlig helg! Have a nice weekend!

torsdag 11 mars 2010

Torsdagsfoto: Fyra

När alla vårblommor lyser med sin frånvaro så är det allt tur att man har sina arkivbilder. Idag tänkte jag använda en av bilder i Torsdagsfoto där vi ska illustrera "fyra"..........så varsågod här kommer fyra Coconut Lime en av de nya rudbeckiorna jag köpte förra året.
Som vanligt så kan man kika in hos Birgitta och kolla på mer bilder.

onsdag 10 mars 2010

Mer prinsessbilder!

 Snälla Katarina (och Stefan) från SvartaMajas har skickat lite mer prinsessbilder!
Nog ska vi fixa en bekvämare säng!
Van att posera, det bådar gott för en foto-tokig matte!

Är jag söt eller är jag SÖT?

Ni behöver inte vara oroliga för att jag glömmer Ester! Aldrig. Här ska det fjäskas lite extra så hon inte känner sig bortskuffad!

************


Så vill jag passa på att tacka mina bloggvänner för awarden! Tack Susie, Gela och Lena.
Min vana trogen så skickar jag den inte vidare. Jag har alltför svårt att välja! Ta åt er alla som jag brukar hälsa på!

Hälsa på förresten..............ibland räcker inte tiden riktigt till. Men har jag inte varit hos er på ett tag, så ska ni veta att jag jobbar på det ;-)

KRAM!!

tisdag 9 mars 2010

Gott och blandat.......

Jag njuter av mitt liv...........är det inte ett underbart väder! Det kvittrar numerar ute också och inte bara på min blogg. Men oj, vad mycket snö det är som ska smälta!
Men på sina ställen så börjar man skymta "gräs". Inte så vårgrönt och fräscht precis, men man är inte så kräsen efter den här långa vintern!
Här går Ester och njuter av livet................nästa vecka är det slut på friden för då kommer hon, lillasyster, som ni kanske har sett i mitt förra inlägg. Syster Yster och Lill-Strumpa blir det väl då...........ni kan väl er Staffan Westerberg!


Första blommorna kikar fram hos mig. Återigen, man är inte så kräsen..............lite vissen mossflox kan också göra en glad!


Inne i sålådorna händer det också grejor. Här är det bland annat tagetes (!), oxtunga, nejlikor och brunöga som har grott. Tagetes! Ja, jag som är känd som tageteshatare..........man är väl inte sämre än att man kan ändra sig. Nu när det finns vit tagetes! Jag tänkte sätta några plantor vid rosorna och ser om lössen kan hålla sig borta. Förutsatt att rosorna har klarat vintern förstås................det kan ju vara lite si och så här uppe på höjden. Men vi får hoppas att all snö har gjort sitt till!

Petuniorna var jag tvungen att omskola förra veckan. Alldeles för tidigt, med det hade kommit några små larver i sådden och en del plantor hade vissnat. Så jag fick chansa och det verkar ha gått bra, för nu börjar karaktärsbladen visa sig.
Den här bilden sätter jag in för att påminna mig själv om att inte köpa primula nästa år! Varför blir dom alltid så här?

Annars ska det plockas lite med tvätten idag.  Förbereda packning för lill-killen. Han har fått chansen att följa med kusinerna till fjällen torsdag-söndag, så han svävar på små moln nu! Som han har önskat att få åka till fjällen och åka skidor! ÄNTLIGEN! Han har meddelat att han bara kommer att åka de svarta pisterna ;-D. Jaja, jag tror han kommer på andra tankar när han får se dom............det är liiiiite skillnad på backarna i Sälen och Huskvarna!

Ha en fin tisdag!

söndag 7 mars 2010

Får jag presentera - Lill-sessan Cinitza

Ja, nu är det klart vilken valp som blir min! Denna lilla sötnos blir det - hon stoltserar numera med det prinsesslika namnet Cinitza. Denna bilden har jag fått låna från Svarta Majas. Här är hon ca 1 månad så hon har vuxit en del sen bilden togs. Den 18 mars får vi hämta hem den lilla sötnosen. Ska bli så himla spännande att se vad stor-sessan Ester säger!

Visst är hon söt?

Fototriss: gissa tema

Fototrissdags och denna omgång ska vi gissa tema! Om nu någon inte kommer på mitt så har jag skrivit en kommentar under inlägget!
Fler temagissningar kan ni syssla med hos Helena.