lördag 18 september 2010

Äventyrsbana.....

Jag tillhör inte dom som går extremt långa hundpromenader på stigar/vägar varje dag. Nej, vi brukar hålla till i skogen och gå "äventyrsbanor". Vi lämnar stigen och bara går....

Har man tur så får man syn på en ekorre, som Ester har fått här! Hon har någon slags hatkärlek till ekorrar. Kommer det en ekorre hoppande i trädtoppar så blir hon både blind och döv för mina kommandon...

Det gäller att utnyttja naturen. Det syns inte riktigt på bilden men här är det ganska backigt. Passar på med ett litet "godissök" emellanåt. Det är nyttigt för knoppen med "nosarbete".

Här kan man klättra. Nyttigt för både hundar och matte!

Ooops, lite problemlösning....................två gick under och en klättrade över........

Sen var det ju det där med stenar. Det finns ju massor av stora stenar i smålandsskogarna och vad händer om man sitter på en sten. Jo, man får förstås en godisbit:-) Osäker på om det gäller människor också.......

Kolla vilken fin mossig sten jag hittade på vårt äventyr. Det är så fint med mossa!

Smågrabbarna har gått ned till Huskvarnamarknad. Det var visst godis som hägrade och kanske lite munkar till fikat. Innan de gick fick de för sig att de skulle städa badrummet uppe................ibland blir man bara sååååå överraskad!

Önskar er alla en härligt lördag!

onsdag 15 september 2010

Höst!

Nu är det ingen tvekan längre - det är höst! Löven börjar ändra färg och trilla ned........

 

...dom kan faktiskt hamna lite varsomhelst.......

....på en hundnos till exempel! Nitza, lill-sessan, börjar bli stor på riktigt. Hon löper för första gången. Hon är helt oberörd. Vilken skillnad, Ester var helt förändrad när hon löpte första gången. Det är väl som i människovärlden - en del har det si och en del har det så!
Idag hade vi en härlig promenad. Det är inte riktigt lika lerigt längre och man behöver inte bara livrädd för ormar. Vi såg en förra veckan, men då var det mycket varmare. På det sättet gillar jag verkligen hösten. Inte lika stor risk att möta en orm.

Gullris. Är det en trädgårdsväxt som har förvildats eller en vild växt som har blivit "trädgårdsgodkänd"? De på bilden växer ute i "vildmarken", men jag minns att mina föräldrar hade gullris i trädgården när jag var liten.


Förra hösten var det ju full trafik av trädfällningsmaskiner i skogen. Nu har jag förstått varför. Här ska det bli en ny fotbollsplan nämligen. Det var ju bra att trädfällningen blev till något nyttigt!

Lite "sitta kvar" träning på stigen hem. Notera att storasyster vet vad det handlar om och ser allmänt ointresserad ut. Lillasyster har fokus på mig och väntar ivrigt på klartecken att få resa sig.


Medan jag ända har er "på tråden" så att säga, så vill jag önska er en trevlig höstdag i vårt avlånga land!

KRAM