fredag 13 februari 2009

Musikfoto - ballad

Ännu en spännande fotoutmaning, Musikfoto. Ballad, var det som gällde denna vecka.
Jag har valt en gammal låt, fast i ny tappning, lite av en jazzballad skulle man kunna säga (finns det något som heter så?). Tycker om båda versionerna. Originalet sjöngs av Louis Armstrong............nu kanske ni börjar ana............
Bilden jag har valt är från en av mina favoritmiljöer. Alperna på sommaren. Jag ÄLSKAR alperna på sommaren och vi försöker alltid tillbringa åtminstone några dagar där.

Staden ni ser i dalen heter Saas-Fee och ligger i kantonen Wallis/Valais. Tror solen alltid skiner där........................En pärla!!


Nej, nu får jag sluta leka turistguide..................




Ta er tid att lyssna och titta på de underbara bilderna! It's a Wonderful World!

Trevlig helg och var rädda om varandra!

Sju sanningar om mig..........


Jag har blivit utmanad av Helena att avslöja sju sanningar om mig ....


1. älskar godis! Helst Bassetts vingummi.


2. önskar jag hade utbildat mig till något trädgårdsyrke.....


3. vill gärna flytta till Italien eller Schweiz när barnen har flugit ut.......


4. är egentligen lite blyg och ibland snudd på folkskygg (fast det är det ingen som tror)


5. fick operera bort blindtarmen på min 8-årsdag.


6. är väldigt rädd för ormar!


7. blir lite tokig på folk som inte håller tiden. Kommer alltid i tid själv (eller helst lite före bestäm tid.....)

Som vanligt ska man ju utmana någon (7 st) och som vanligt utmanar jag alla som har lust.......häng på!

Trevlig helg! Här ska det visst bli soligt och fint. Gissa vem som jobbar hela helgen...........


Fredagfärg: GRÖN och RÖD

Fredagsfärg är kul! Denna vecka är det GRÖN och RÖD. Visste precis vilken bild jag skulle ta............ute är det ju bara vitt, så det är skönt med lite varma färger idag!


Vallmo, en favoritblomma hos mig. Har köpt massor med vallmofröer i år, så "risken" är stor att det blir fler vallmobilder på bloggen!

Fler bidrag finns det här


torsdag 12 februari 2009

Fredagsfoto: gryning

Det är äntligen fredag och således dags för den roliga fredagsutmaningen Fredagsfoto

Den veckan ska vi fotografera Gryning. Det får bli en ganska färsk arkivbild............vi har nämligen lov och då är det SOVMORGON!!!





Gryningen hos mig, kortet är taget från min trädgård, som ligger precis i skogskanten.........Nu har vi ju lite mer snö, annars är det sig likt...........

Äntligen


Garnet till barnens tröjor har kommit. Kul. Visst är det härliga färger. De har fått välja själva.

Har hunnit sticka en bit också. Hur kul som helst, men jag hittade en massa fel i mönsterdiagrammet. Tur att man har stickat förr..........fick fylla i lite prickar och ta bort några. Man lär sig mönstret rätt fort, det ger sig självt lite........


Nej, nu är det bäst att återvända till spisen. Magen kurrar!


Thursday Challenge: CLOTHES


En tvättlina full av jeans vid Arbetsmuséet i Norrköping.
From the city of Norrköping, a lot jeans hanging over the street, nearby is The Museum of Work.

Torsdagsreflektion

Torsdagsreflektion, första gången jag är med.......Ja, den här veckan, v 7, är det sportlovsvecka i min del av Småland. Kan det bli bättre, för den här veckan kom vintern hit på allvar och nu vill barnen vara ute!! (fast inte på den här bilden förstås *ler*).


Torsdagsreflektion vecka 7 - veckan då vintern kom.
och det har kommit mer snö i natt........

onsdag 11 februari 2009

Prat om mat........

Jag har tre riktiga favoritinspiratörer när det gäller bakning och mat.......
Monika Ahlberg, Leila Lindholm och Renée Voltaire. Deras kokböcker kan man läsa från pärm till pärm och nästan känna smakerna. Den första boken
Rosendahl trädgårdscafé, som drivs av Monika Ahlberg, innehåller bland en massa goda recept på kakor, men även mackor, olika inläggningar och lite annat smått och gott. Ett tag bakade jag väldigt mycket med hjälp av denna boken, men det är kanske inte världen magraste recept, så man får hålla igen lite ;-).
Eller träna lite extra mycket kanske.....
Leila Lindholm, blir man inte inspirerad av henne så vet jag inte vad som kan inspirera..
Denna boken innehåller också en massa gott, men kanske inte så mycket för mina kräsna barn, men vänta bara...............



Så har vi den sista boken av Renée Voltaire........mums, vilken läsning.......men just den här innehåller väl ingen vardagsmat. Men det är ju snart helg och Alla Hjärtans dag, så jag ska se vad vi kan hitta........



En kaka från Monikas bok har jag bakat idag. Den heter Blågul citronkaka. Egentligen ska man "bröa" formen med blå vallmofrön och även ha lite i smeten. Men idag fuskade jag och tog vanligt ströbröd till formen. Lite typ kladdkaka fast med citronsmak och jättegott att äta som "bakelse" med en klick vispad grädde......

Känner ni citrondoften?
Kan ju inte låta bli att visa er en tulpan som står på köksbordet. Visst är den läcker!



Ha en bra onsdag! Här snöar det.......igen.......

Ordlös onsdag - Vinter/kyla


(Klicka på bilden så ser ni bättre)
Fler ordlösa bilder här

tisdag 10 februari 2009

Tisdagstema: UTOMHUS

Tisdagstema igen! Denna veckan ska vi vara UTOMHUS, passar ju bra eftersom vi har sportlov. Är den något jag har fotograferat den senaste dagarna så är det snöbilder och så här ser det ut hos mig. Eller åtminstone i skogen bredvid!

Tack för alla kommentarer! Alltid lika roligt!

måndag 9 februari 2009

Snön är här! Bättre sent än aldrig eller....

Jag har ju "hotat" att visa lite snöbilder och här kommer dom! Visst var det vackert att gå i skogen igår, en trolsk stämning, lite som i första Narnia-filmen med sin Isdrottning. Henne slapp vi möta.
Här skymtar ni mitt hus och norrsidan av trädgården.

Vissa, lill-killen och Ester, älskar att var ute i snön och busa. Ester hon far runt och nosar överallt och rullar sig i snö. Efter ett tag ser hon mer ut som en vit terrier. Det lilla röda huset är mitt växthus, som min "bättre hälft" har ritat och byggt åt mig!


Vägen ut i skogen.....man fick passa sig lite så att man inte gick på någon gren, för så rasade snön ner i nacken på en.............kallt......


Men överallt har snön inte fallit.....och minsann kan man inte skymta lite mossa på stenen!




Nu ska jag iväg och jympa! Friskis & Svettis, here I come........

Veckans bild - TRÖST/COMFORT

Ännu en fotoutmaning Veckans Bild. Denna vecka är det TRÖST som gäller. Tycker denna bild passar bra, en av sönernas väl använda "Farbror Nallis".


Picture of the Week. This week the theme is COMFORT. My picture is a well used teddybear, which belongs to one of my sons.




Utan ord

Fler bidrag finns hos Pumans dotter

söndag 8 februari 2009

Utmanad till att visa "sexiga" bilder.....



så här Karin, Jonna och Cecilia och ni andra...............varsågoda, här är den sjätte bilden i den sjätte mappen. Funkia (hosta) en favorit hos mig, så det finns många bilder. Ser ni att det inte finns några snigelhål på bladen. Jag lägger krossat äggskal runt varje planta på våren. Lagom att spara från alla ägg man äter på påsken.......





Häng på om ni tycker det är kul!

Fototriss - doft/lukt

Vad man längtar till söndagen. Fototriss är så KUL! Idag är det dofter och lukter som gäller.

Dofter, tänk vad man kan minnas med dofter. Jag kan fortfarande minnas hur det doftade hos min mormor, kan inte beskriva den precis, men det doftade gott och hemtrevligt. Sen har vi ju förstås alla blomdofter. Underbart. Doften av nybakat, behöver jag säga mer.

Lukt känns mer negativt. En lukt är lite äckligt. Det finns bland en svamp som heter Liksvamp (eller kallas det i alla fall) och som växer här i skogen. Den luktar fruktansvärt äckligt. Sen finns det ju en del andra nackdelar med fyra barn och hund........åtminstone när de har varit blöjbarn/ej rumsrena..................ni fattar va?!
******************


Här är min favoritparfym fotograferad i den nyfallna snön. (Kommer nog bilder på snön i min blogg - så vackert). Nu vet jag ju inte vad den heter men det är en av Britney Spears parfymer. Alla flaskor ser likadana ut, men har olika färg.

Den här bilden har också en historia! Jag köpte skylten när Ester var valp. Bara för att den var rolig. Satte ut den på ett ställe i gräsmattan där det växer mycket vårlökar. Tänkte skydda som från valpiga hundtassar. Direkt när Ester kom ut gick hon och satte sig framför skylten och ..................ja det ser ni ju själva. En lukt som inte är så mysig, det var ju skönt att hon blev rumsren så fort!

Till sist....................denna Änglatrumpet får symbolisera alla mina väldoftande blommor. Den blommade sent och ställdes in i växthuset. När man öppnade dörren dit så doftade det alldeles underbart...................Liljekonvalj, rosor, lavendel, gullvivor, doftvioler..............listan på underbar väldoft kan göras hur lång som helst.

Flera doft- och luktrika bidrag finns det här

Hoppas ni får en härlig söndag. Själv ska jag ut och fota lite snöbilder. Gäller att passa på......