torsdag 17 oktober 2013

Blommig fredag: för ett halvår sen

Det känns som en evighet sen................för ett halvår sen, då äntligen våren började visa sig - om än väldigt långsamt. 


Så glad man blir åt första krokusen!

För ett halvår sen - så mycket förväntning inför det som komma skulle - både i trädgården och familjemässigt. Vi fyllde jämnt båda maken och jag med 5 veckors mellanrum och då blev det förstås 2 utlandsresor. De såg man allt framemot för ett halvår sen och undrade hur det skulle bli - Jodå, båda resorna (Edinburgh och Rom) blev mycket lyckade och minnesvärda.

För ett halvår sen...........


då bestämde en blåmes att man visst kunde bo i en prydnadsholk! Hur trångt var det inte där inne, men ungar blev och man fick hålla koll när man gick ut!De där första sipporna är väl ett ljuvligt minne...........och om ett halvår så kommer de igen!

Sen är det ju det där med trädgård............för ett halvår sen, så utökades en av rabatterna på framsidan och det planterades rosor och annat "lull-lull". Hur det blev?


Ja, som vanligt har man en bild i huvudet när man planterar och jag är ju våldsamt optimistisk eller bara rent otålig............men det blir nog bra om några år! Rom byggdes inte på en dag ;)


I väntan på att rosor och annat växer till sig, så går det ju alldeles utmärkt att fylla på med vallmo!!Hos Pilgrim finns det fler bidrag!

Nu blir det lite "blommig fredag-paus" från mig ett tag, för nästa fredag är jag på semester. Höstlovet tillbringas återigen söderut! 

måndag 14 oktober 2013

Måndagstema: firande/feiring/celebration

Måndag igen och idag ska vi fira!

Det finns mycket att fira och just idag vill jag fira att vi lever, jag och maken! För i lördagskväll råkade vi ut för en älgkrock. Jag körde och plötsligt kom 2 älgar upp på vägen....................på nåt vis så lyckades jag svänga undan lite och "missade" den ena älgen, den andra sprang in i sidan av bilen. Vi är oskadda, bilen är bucklig, men det gick att köra hem. Jag tror nog att älgen hade tur också, fast det kanske inte hjälper för idag börjar älgjakten här.......


Det här är en bukett jag fick på min 50-års från en en god vän, som vet att jag älskar limegrönt;)

I morgon ska vi också fira, maken och jag. Vi har silverbröllopsdag, så det vankas god mat i lugn och ro..............några sekunder där i lördagskväll så trodde jag inte att vi skulle få uppleva den dagen.............


Här, hos Helene, finns det fler bilder på dagens tema.


Kramsöndag 13 oktober 2013

Änglavakt.........

Igår kväll var jag och maken på väg hem från en trevlig dag med hundvänner i Mönsterås. Maken var trött och ett par mil innan Nässjö så bytte vi och jag satte mig vid ratten. 

Vi var nästan framme i Nässjö när plötsligt 2 älgar kom upp från vänsterdike............Panikbromsade och styrde undan lite. Den ena älgen sprang liksom in i bilen. Bucklorna börjar vid min dörr och bort, MEN vi lever och mår bra. Jag blev rejält omskakad av chocken efteråt, men det är lugnt nu. Vi ringde förstås polisen och en jägare gjorde eftersök. Jag gissar att älgen också "panikbromsat" men inte riktigt fått stopp utan touchade bilen. Den var ingen "riktig" smäll, inga krockkuddar som löste ut eller nåt. 

Ja, nog hade vi änglavakt alltid!


Tänk, jag satt i bilen och körde där i mörkret och tänkte på vilken väg jag skulle ta hem. Vi har en genväg över skogen och en lite större väg. Jag satt och tänkte på att det nog är älgar i farten på skogsvägen och så plötsligt händer det.....

Maken sov och han vaknade till när jag skrek nåt och sen pang. Vad jag skrek det minns jag inte, men jag minns vad jag hann tänka....."nu är det kört"........

***********


En reflexion till..............ca 30 bilar bara körde förbi oss där vi stod i mörka skogen med varningsblinkers på...........till slut var det en som stannade och undrade om vi behövde hjälp......nu BEHÖVDE vi ju inte det med tänk OM.......

Allt jag vill säga är  VAR RÄDDA OM VARANDRA - LIVET ÄR SKÖRT OCH DEN KAN FÖRÄNDRAS FORT!

KRAM