lördag 26 september 2009

Musikfoto: ögon, öron och/eller mun

En härlig musikutmaning som vanligt så här på lördagsmorgonen eller när man nu lägger in den. Mitt val av kroppsdel var lätt - ögon såklart! Det var det första jag såg hos min man för snart 26 år sedan. Lysande blå ögon...................sen blev det bröllop (21 år) och så blev det fyra blåögda söner innan vi fick vår brunögda "dotter". En dotter som för övrigt är det mest skäggiga i familjen? Ester såklart (igen är hon modell till "mammas" blogg......."var är godiset?")

Låten poppade upp i huvudet direkt...................en gammal James Bond-låt, som jag gillade mycket när den kom 1981. Faktiskt två år innan jag träffade min man........hemskt vad tiden går! Varsågod och lyssna på lite mjuk filmmusik ........... Sheena Easton med For your eyes only....


Fler bidrag finns hos Rajson och du ..........var med själv, det är kul!

Nu ska jag snart åka till jobbet, men jag kikar in hos er i kväll. Ha en fin lördag!

fredag 25 september 2009

ABC-foto runda 2: bokstaven A

Får man vara med och leka, även om man är svensk ;-) Har kikat in några gånger och tänkte vara med på den här rundan! Bokstaven A är det som gäller. En fin bokstav som mitt namn börjar på (Anette) och så börjar ett av mina favoritställen på A nämligen Alperna. Just det här fotot är taget i Saas-Fee i Schweiz.
Klicka på ABC-loggan och kika på mer bilder eller klicka här. Trevlig helg!

Fredagsfärg: Svart och Rosa


Svart och rosa........snygg kombination! Nu har jag ju en extremt lättmutad fotomodell i familjen.........och väluppfostrad! Säger "mamma" att jag ska ligga på ett rosa badlakan så är det bäst att göra det............får man sen en godisbit så är det ju ännu lättare!
Fler fredagsfärger finns det här.
Trevlig helg önskar Ester och jag!!

torsdag 24 september 2009

Torsdagsfoto: högt

Högt upp på klättervägen på väg mot himlen ser det ut som........Den som klättrar är förstås lill-killen, som inte "bangar" för nåt!

Fler torsdagsfoton finns det här.

onsdag 23 september 2009

Ordlös onsdag - trasig


Fler ordlösa och trasig bilder finns det här.

tisdag 22 september 2009

En färggrann vandring........

eller "idag så kom hösten" så kan väl detta inlägg kallas. För idag var himlen grå och det blåste friska vindar när rullgardinen drogs upp. Tänkte fota lite blåsande träd men det är ju lite svårt att se att det blåser..............fast plötsligt så dök det upp en "vindmätare" i form av en snitsel. Har väl hyfsad koll på väderstrecken häruppe och i dag är det västlig vind!

Löven börjar skifta färg och kommer frosten så kommer det väl bli ännu mer skillnad. En liten vissen brun blomma hittade jag.
Röda löv är nog dom vackraste.............tror att det här är ett asplöv, men jag är inte riktigt säker.
Kämpar på med mitt ryggskott. Har jag väl kommit upp och igång så går det rätt bra. Promenaden går väl lite långsammare än vanligt bara.......Idag har jag faktiskt tagit värktabletter..............egentligen var jag lite tveksam till det, för man "lurar" sig själv att tro att man är bättre än vad man är............men det var rätt skönt att slippa värken litegrann... Börjar väl bli dags att tänka på ett kiropraktor-besök, men jag är lite feg.........

Gula ormbunkar. Hittade bruna också, men det är väl fd. gula som blivit bruna antar jag.

Det gäller att hitta det positiva i tillvaron när man är lite risig...........så här kommer en "positiv-boost" till mig själv...............eftersom jag inte yrkesarbetar mer än vad tredje helg, så slipper jag ju vara sjukskriven och förlora en massa pengar.............eftersom barnen ser att jag har problem med att röra mig så får jag väldans mycket hjälp - utan att behöva tjata.............och så slipper jag ju jympa (fast det var förstås inte positivt för det är ju kul!), men jag får vara hemma lite mer..........dessutom slipper jag ju vara ute i trädgården och höststäda bland krukor och annat...................Så nu känns det genast lite bättre!
Så nu har jag suttit här en stund och skrivit av mig lite "bedrövelse", druckit förmiddagskaffe och ätit lite mumsiga, färska vingummi. 1 kg vingummi får jag alltid av maken när har varit iväg på nån utlandstripp...........gott!
Såg ni förresten på "Svenska Ankeborgfruar" igår...............nej, jag menar "Svenska Hollywoodfruar"...........hihi, jag tycker det är rätt kul. Undrar jag, om inte fru Anka lurar oss uppåt väggarna!! Får mer och mer känslan av att hon överdriver sina kommentarer "bara för att".................fast visst verkar hon vara lite "to much" och har en konstig syn på det mesta. Till hennes försvar får man väl ändå säga att hon står ju för det!!
Till sist en liten barnhistoria från igår. Jag låg och sträckte ut ryggen i sängen. Lill-killen (10 år) låg bredvid och läste högt (en kvart om dan-läxan). Jag hade en kortärmad t-shirt och min armhåla skymtade varpå lill-lillen utbrister: Va, har du hår där?! Det trodde jag inte tjejer hade.........................ja, vad säger man..........Fick ju förstås upplysa honom om att tjejer visst har hår under armarna men brukar raka sig där (och det brukar ju förstås jag också.........).
Nej, nu måste jag gå omkring en stund............skönt för ryggen! Ha en fin dag!


Tisdagstema: grönt är skönt

Grönt är skönt! Det tycker jag, som är en "trädgårdstok" och Ester älskar också grönt.........Speciellt mycket så älskar hon den tjocka, vassliknande gräset som växer i hästhagen på ganska fuktiga ställen. I familjen kallas vi det numera för "mösa-gräs"............."mösa" är mysa på vårt "familjespråk" och Ester kallas såklart också för "Mösan" ibland. För det är nåt hon gillar att göra. Först i sängen på morgonen och sen ute i "det sköna gröna".......

Annars hade ju förstås den perfekta bilden varit på mossa, som en del av er vet att jag är svag för. Nåt skönare och grönare får man väl leta efter! Nej, nu ska vi ut i det sköna gröna..............dags för morgonpromenaden, som blir mer en förmiddagspromenad idag.....

Fler bilder kan ni kika på här!