fredag 13 september 2013

Blommig fredag: vad blommar hos mig just nu

Just nu ser det ut så här, man (eller åtminstone jag) tycker hösten är rätt trist i trädgården, MEN inte är den det egentligen. Det här är lite av det som blommar nu..........


Syrenbuddlejan, som jag trodde hade dött...........den sticker ut sina grenar här och där emellan clematisen som jag låter klänga i busken och som fick sprida ut sig ordentligt i de döda grenarna, som alltså inte var döda! Jag har frösått buddlejan  och från början hade jag fyra buskar, men det är bara den här som lever. Jag skulle egentligen inte alls kunna ha någon buddleja här uppe på berget så det gäller att hitta en bra plats där den får lite bättre mikroklimat.


Solhattar har jag några stycken och jag väljer att visa ett av årets nytillskott "Catherine".


Och titta här vad jag hittade i rufsrabatten och som jag också trodde hade dött, vintern gick hårt åt rosorna........men lilla "Clair Renaissance" lyckades klara sig, även om många grenar frös bort.


Dahlia, som inte alls blev den som var på bilden............men den är ju fin ändå!


Vit flox är nästan som ett ogräs hos mig. Trivs verkligen här och det är bara att låta den göra det tycker jag.


Höst har det blivit i krukorna också - här vid grinden in till trädgården - därav den konstiga vinkeln, jag var för lat för att öppna den ;)


Köpte några höstanemonplantor i våras och nu håller jag tummarna att den klarar sig. 
Har inte riktigt tur med höstanemoner (eller om det är skicklighet som saknas kanske). Kika in här och kolla på mer blommande trädgårdar!

Trevlig helg!

Alive and kickin´

Vad är det som händer.................vips så är vi mitt i september och bloggandet har verkligen legat på sparlåga mer än nånsin! Mitt gamla tröskverk till dator har spelat in i blogginläggsbristen - för det har tagit hur lång tid som helst att få till en inlägg och redigera bilder. Men nu har jag fått tillgång till en liten snabbare sak.......skönt!

 Hösten har smugit sig på så sakteliga och kvällarna blir mörkare - bara att gilla läget. Skönt är det med höstsol i alla fall. 


Jag har planterat en massa lökar i mina nya rabatter - kört lite färgtema i 3 "avdelningar" rosa, vitt och blått. Ser fint ut i mitt huvud så får vi se hur det blir IRL ;)


Skolorna är igång och igen och diverse träningar har kommit igång och nu börjar man få lite koll på familjens höstschema. Än så länge är det lite taxi-rörelse som gäller..........


Har varit ute och letat svamp, ja jag vågar ju bara plocka vanliga gula kantareller, men i år verkar det inte vara något bra kantarellår. Har väl varit alldeles för varmt och torrt antar jag. Stubben har ju gått om svamp och det ser ju lite kul ut. Den här stubben är Esters godisstubbe. Man måste alltså kliva upp här och få en liten godbit vid varje hundpromenad.............jo då, det finns fler sådana här godisstubbar och stenar, men just den här stubben är Esters favorit :) 


Det är häftigt att se alla fina spindelnät när vi går på mornarna!


Och visst är det härligt att få avsluta dagarna men lite vackra solnedgångsfärger!

Ha det så gott!