onsdag 27 april 2011

Visst finns mirakel.......

åtminstone trädgårdsmirakel! Det största miraklet är väl ändå den ursöta, rutiga kungsängsliljan. Jag upphör aldrig att fascineras av den. I år är den tidig (som så mycket annat). Den vita varianten är dock senare än den vanliga.

 


Här är ett trädgårdsmirakel till.......


syrenbuddlejan - fjärilsbusken. Vadå mirakel säger ni? Det är ju bara en massa torra pinnar! Men tittar man nära så ser man ........

....att den faktiskt har överlevt den här vintern också. Förra vintern frös den också ned. Jag sådde syrenbuddleja för 6-7 år sedan och fick fyra fina buskar. Men tre har dött tyvärr (inte så konstigt för det är ju fel zon för dom). Den här har frusit ned de två senaste vintrarna som sagt, men den lever!

Här är några till torra pinnar som tillhör gullregn som jag sådde för väldigt länge sedan. Den var länge ca 15 cm hög och det hände ingenting, men nu helt plötsligt så är den en halvmeter. Tänk om det blir ett träd till slut! Det hade ju förstås varit enklare att köpa ett färdigt träd direkt, men inte lika kul!


Häggmispelknopparna är väl ett litet mirakel de också. Så läckra är dom i alla fall.


Katsurans blad är på väg att titta fram. Den är väl mer ett mirakel på hösten när den doftar nybakt.......


Korallkornellen är nog en av mina favoritbuskar. Så läckert grön i färgen så här på våren.....


...så snyggt mot de röda stammarna!


Kaukasisk förgätmigej lyser upp i woodlandet. Älskar de varigerade bladen!

Louise Bugnet! Snart kan man nog skymta blomknoppar....

Orange gullviva. En sort jag tog med en planta av från mitt gamla hus. Den är inte så vanlig.........


Den vanliga är ju den här gula som sprider sig överallt, men det gör ju inget!


Rosa julros


och julros Green Corsican. Mirakulöst söta är dom i alla fall.

Till sist en del av lövtaket i mitt woodland på väg att slå ut. Här är det en rönn.

Idag har jag tillbringat lite tid vid dator och telefon. Vi ska ju till London, jag och småkillarna, och jag fick lite "ågren" över att hotellet jag bokat verkar vara så dåligt. Har varit inne och läst på olika sidor. Sidor där folk kan ge betyg.  Så nu har jag bokat om och vi ska bo på ett lägenhetshotell i stället. Det ligger också nära Hyde Park. Det ingår ju ingen frukost, men det finns ju ett litet pentry så vi fixar frukosten själva. Så nu hoppas jag att det ska bli till belåtenhet.

Annars är det till att vara ute så mycket som möjligt, men idag är det lite "sämre" väder så jag passar på att fixa lite annat. Blogga till exempel.

Ha det så gott!

söndag 24 april 2011

Nytt i trädgården!

Det går i en rasande fart och man kan nästan se hur det växer! Vilken påsk vi har haft......inte ofta man kan gå i shorts och t-shirt på påsken. Det är bara att njuta så mycket man kan. Grillpremiär har vi inte haft ännu, min make är minsann ingen grillfantast, i motsats till alla andra män här på gatan, men oj vad det luktar gott när de andra grillar........jo, jag skulle förstås kunna grilla själv, men då måste ju någon annan stå i köket och fixa allt det andra och där är vi inte ännu i jämlikheten i familjen ;-)
Söta balkansippor!

Bollviva, som jag drivit upp från frön en gång och som numera har blivit massor med små plantor.


Det här är också tidigare än vanligt.Vår gräsmatta på baksidan full av överblommade videkissar. Vi sparar alltid räfsningen av gräsmattan tills alla har ramlat ned.......


Har varit på tiggarstråt hos min gamle far...................visste att han hade en gammal spade och den fick jag, inte för att han förstod varför, den var ju inte så bra att gräva med........Ingen annan i familjen förstod heller och när jag förklarade att den skulle vara prydnad i min rufsrabatt så skakade de bara på huvudet ;-D

OPERATION HUNDSÄKRING!


Här ser ni det nya staketet i carporten. Det ska förstås målas också och bli likadant som det till höger.


Mot baksidan har vi satt armeringsnät över muren och vid gången ska det bli en grind. Jag har sått luktärter och kejsarvinda som ska klänga i nätet.


En av de nya rosorna har jag tänkt mig att ha som solitär. Rosen är an Alba Maxima och trivs den så kan den bli stor. Men nu har jag hundsäkrat den med en liten "pinn-pyramid" för att den inte ska bli nedsprungen. Än så länge har det funkat.

Nej, nu har jag varit på rymmen från spisen alltför länge. Familjen är på väg hem så det är dags att sätta fart med middagen.

Ha en fortsatt fin påskhelg!