fredag 10 december 2010

Blommig fredag - de fyra årstiderna/four seasons

Temat för denna fredag är "de fyra årstiderna" och jag startar där vi är nu.............The theme for this Friday is "the four seasons", so I start were we are now............


Vinter/Winter

Ett täcke av snö.... /A cover of snow....


Vår/Spring

Älskade gullvivor! / Darling "cowslip"
Primula veris

Sommar/Summer

Älskade vallmo! / Darling Poppies!


Höst/Autumn

En frusen blåklocka! A frozen peach-leaved bellflower! Wow that was an unexpected name in English ;-)

Alla bilder är arkivbilder! Vi har mycket mera snö nu. All pictures are from the archives. We have much more snow!


Fler bidrag finns hos Katarina

Ha en trevlig helg! /Have a nice weekend

torsdag 9 december 2010

Juletider....

Idag är det Anna-dagen och man ska enligt tradition lägga lutfisken i blöt. Inte blir det någon lutfisk hos oss i jul heller. Tänk att det tycker jag är väldigt äckligt. Men det är väl en sådan maträtt som man antingen älskar eller hatar!

Bloggandet ligger på sparlåga. Det saknas väl lite inspiration. Är ju mycket roligare att skriva om vårtecken och vårblommor.......

Jag tar det lite lugnt med julpyntadet i år. Mest pyntat är det i köket som vanligt. Där byts gardiner och det vanliga pyntet och blommorna plockas bort.

Julbokstäver har inhandlats för det humana priset 49:-............nu ska man ju inte göra reklam, men jag har köpt dom där jag jobbar ;-). Finns säkert många som tycker att det skulle stå "JUL" men vi är ju lite "halvengelska" här eftersom barnen går i engelsk skola.
Den här "lilla" snögloben fick jag av sonen när han kom hem från London! Den är ju så röd och grann så den får stå i "julfönstret". Jag köper inte mycket souvenirer när vi är utomlands, men de senaste åren har jag köpt små snöglober från olika platser vi besökt.
En av mina få krukor med julblommor. Vita hyacinter är fint och så luktar de inte så starkt som de andra. Jag är inte på något sätt luktallergisk, men på senare år har jag börjat tycka att det kan bli för mycket dofter ibland.
Ja, mycket snö har vi här också och mer kom det i natt!  Man blir rejält trött i benen efter pulsandet på hundpromenaderna. Vi går ju inte precis på plogade stigar.........men det ska ju vara nyttigt med motion sägs det ;-)