lördag 10 januari 2009

Nu är jag igång.............

med en ny blogg! Här tänkte jag skriva om allt möjligt, mest blir det väl familjeliv, lite trädgård och förhoppningsvis lite resor! Men det kan handla om annat också........den som lever får se. Jag har bloggat på www.tradgardsblogg.se i snart ett år och där finns jag fortfarande kvar, länk finns till höger...........

"Mitt hörn av världen" har jag valt att kalla bloggen. Ett viktigt hörn av den världen är mitt växthus. Här sitter lill-killen bredvid. Trädgården är viktig för mig. Älskar att omge mig med en massa blommor. Inne är jag inte lika noga med blommorna, men köper gärna lite snittblommor på vintern och ställer lite här och där.


Funkior gillar jag till exempel. En annan stor favorit är vallmo....................


Vi tycker mycket om att resa. Har kryssat runt i Europa med bil, tält och fyra barn under många år. Favoritländer att besöka är Schweiz och Italien. Sommaren 2008 var vi inte utomlands pga. vår nya familjemedlem, hunden Ester.


En kelgris av rasen Svart Terrier. En rysk hundras, som avlades fram av Stalin efter kriget. Han ville nämligen inte använda sig av schäferhundar i militären. Det är ju en tysk ras!

Vi skulle ha Ester som en ren familjehund, men nu är hon iväg på sin första träning till militär bevakningshund. Husse har hämtat uniform, lill-killen var ju "tvungen" att köpa gröna kläder och här har packats ryggsäckar hela morgonen. Så det lär vara ett trött gäng som kommer hem framåt kvällen.

Själv tänkte jag passa på att städa. Kul, eller hur?! Nej, inte jättekul, men ibland så måste man.

Övriga familjen dvs. de tre andra sönerna, ska väl slappa antar jag! Äldste sonen har lämnat boet och flyttat till studentboende i Norrköping. Han pluggar på samhälls- och kulturanalys på universitetet (Linköpings universitet har en filial i Norrköping). Son nr 2 går mediaprogrammet med inriktning rörlig bild på gymnasiet. Son nr 3 går i 6:an och i höst börjar han högstadiet i den nya Engelska skolan som ska öppna i Huskvarna. Spännande. Lill-killen går i 3:an, så han är inte så liten han heller, fast han får nog alltid heta Lill-killen!

Det var allt för idag. Tror jag, man vet aldrig..................