lördag 25 september 2010

Musikofotoautomaten - 80-talet.........

Åh, du store tid - vad ska man välja. 80-talet var väl mitt årtionde när "allt" hände. Man började gå ut och dansa, man blev kär gång på gång och till slut träffade man honom med stort H och gifte sig och fick första barnet (sen blev det ju tre 90-tals barn också)


Vi börjar med livet innan han med stort H. Då höll jag på "utekvällarna" till på ett ställe som hette Huset. DJ hette Ole och han spelade alltid denna låt som sista låt....................ojoj, var många gånger man har dansat till den. Undrar vad det har blivit av alla kavaljerer?


Han med stort H träffade jag på ett annat disco som hette Banana. Supercoolt ställe med glasgolv med blinkande lampor. Detta är vår låt!


Sen blev det ju ett antal fester med "honom" och då diggades det ofta till den här!

Ja, jösses - det var tider det! Detta är vår bröllopsmarsch "Triumfmarschen" ur Aida - pampigt värre!

 
Nu skulle man förstås haft någon bra bild till också.........Den här rosen får symbolisera de aprikosfärgade rosor som jag hade i min brudbukett. Aprikos var en stor färg på 80-talet!

Kika in hos Pialotta och lyssna på mer härlig 80-talsmusik


torsdag 23 september 2010

En torsdag i september.

En alldeles vanlig dag och inte mycket att orda om egentligen.  Skjutsade maken i morse. Han ska till Tyskland på lastbilsmässa. Ja, jag skjutsade honom förstås inte till Tyskland utan till samlingsplatsen för bussresan;-)
Det blir mer och mer höstlikt ute. Igår morse var de så nära till frosten, men ännu har vi klarat oss. Men det närmar sig det känner man.........

Det känns rätt okey med höst ändå. Jag har väl blivit äldre och klokare och lärt mig uppskatta alla årstider. Ja, inte riktigt vintern förstås. Det kanske kommer efter 50....
Idag har jag en sån där känsla i magen.............en sån där känsla om att något inte stämmer eller att något skall hända eller att man har glömt nåt.............känner ni igen den känslan?

Ibland har man "den" fast det händer väl inget ändå vad jag kan minnas! Det kan ju vara så enkelt att jag har glömt nåt som jag skulle ha gjort eller så...................vi får väl se.........


Älsklingen är som sagt i Tyskland till söndag. Det är inte kul när han är bort över helgen. Veckorna är jag ju så van att han borta, men helgen............nej, det är tråkigt! Jag jobbar en sväng på söndag och i oktober jobbar jag alla helger utom en. Det fattas som vanligt folk. Det är ju inte så kul att jobba helger egentligen, men det är bra betalt och novemberlönen blir ju bra! Det är ju snart jul.......

Nu ska jag ta en kopp kaffe och lite vaniljbrioche. Sen är det dags att tänka på middagen. Idag blir det fiskburgare. Det är riktigt gott bara man kryddar smeten ordentligt. Annars är jag ingen fiskälskare..............Känner bara att man måste äta det ibland! För omväxlings skull och för det nyttiga i fisken!!

Ha en bra kväll!

onsdag 22 september 2010

Onsdagstema: Fantasi

Hmmm, vad skulle man kunna hitta på hundpromenaden som passade det temat? Men jag tog med mig kameran och plötsligt så stod den där............SVAMPEN

Inte vet jag om ni har samma fantasi som jag, men jag kan se något helt annat *rodnar*............hoppas ingen tar illa upp:-)

Mer fantasibilder finns det här.

tisdag 21 september 2010

Tisdagstankar från en hjärtlös person.........

Jag brukar inte diskutera politik, men idag gör jag ett undantag. Jag blir uppriktigt LEDSEN och SÅRAD över alla kommentarer ute i "cyber-space". Kommentarer som talar om hur hjärtlös, självisk och osolidarisk man är för att man röstat på ett Alliansparti................Det är nästan så att man kan tro att det är värre att rösta på dom än på Sverigedemokraterna!
malva Zebrina i samspråk med Penny Lane

Jag är uppfödd i en riktig sosse-familj och som så många andra så röstade man första gången som föräldrarna. Men när jag fick barn så ändrade jag mig och röstade efter mitt hjärta (så jag är faktiskt inte hjärtlös). Jag/vi ville själv bestämma hur vi skulle "organisera" vårt familjeliv så givetvis var jag för vårdnadsbidraget. Något som jag hann att få i tre månader någon gång i början på 90-talet. Nu är ju mina barn för stora för det, man jag hoppas att någon annan kan få glädje av det i stället.

clematis i äppelträd

Jag vill också ha möjligheten att välja fritt när det gäller vård, omsorg och skola. Det var baske mig inte så mycket bättre för fyra år sedan. Vi har själva blivit utskuffade i en sjukhuskorridor för att gråta ut vår sorg efter ett tragiskt besked. För att sedan bli inlagd på en avdelning för senildementa när det skulle "fixas". Det är inte kul att bli störd av vimsiga personer som kommer in i ens rum och yrar (vilket dom självfallet inte kan rå för, det förstår jag också - hjärtlös är jag inte!!).

Men det är så lätt att glömma att inte allt var bättre förr........minns "lex Sara" till exempel.........
årets projekt "rosenporten" - ingången till woodlandet

Jag förstår inte kritiken mot privata alternativ när det gäller de "mjuka frågorna". Det är väl bra om köerna minskar i den "offentliga sektorn" eller???!!!!
Det är väl bra att kommunala skolan äntligen får lite mindre elever så att de kan få hjälp och slipper trängas i skolan.

Jag kan ärligt säga att jag "stångat mig blodig" för att ett av mina barn skulle få den hjälp han behövde. Fick han det tror ni? Nej, det fanns inte resurser. Det han fick var att gå med i en bokklubb i skolan där läraren valde ut böcker som de skulle läsa och diskutera om. Dessa böcker var definitivt inte lämpliga för någon med lässvårigheter.

Nej, jag fick sitta och traggla med honom dag ut och dag in och hade jag inte haft ork och tid till det så hade han inte kunnat läsa idag. Det är jag säker på!!

Jag har också upplevt hur mina barn varit skittrötta efter skoldagen pga. allt bråk och av att inte ha ätit ordentligt. Inte heller har de kunnat gå på toan för det har varit så äcklig.

Nu är det minsann helt annorlunda och jag är så evigt TACKSAM för denna friskola. De trivs jättebra och är glada både när de går till skolan och när de kommer hem. Visst går den här skolan med vinst, men det spelar mig ingen roll. Bara mina barn mår bra och lär sig det de ska. Så fort det har varit något litet bekymmer så blir man kontaktad av skolsyster, kurator eller lärare. Det är skillnad det mot när jag fick åka och hämta lill-killen i gamla skolan. Han hade skadat foten och kunde inte stödja på den, men han fick minsann stå själv ute i regnet och vänta på mig............

I deras nya skola finns en skolsyster på heltid. Inte bara varannan onsdag mellan 9-12......
Kurator finns också på heltid och hon ringde när T kom ned och var ledsen för att han inte hittade sina skolböcker...................och hon ringde tillbaka efter en halvtimma och talade om att de kommit tillrätta. Då blir man varm i hjärtat!

Dessutom är denna skola väldigt "mångkulturell" och jag kan med glädje säga att mina söners kompisar bland annat heter Hassan, Achmed och Muhammed..............

Jag vill också säga att jag inte vill slänga skit på lärare och personal i kommunala skolan. Det gör säkert vad de kan (de flesta i alla fall....)

Äpplena blir det inte mycket av i år. Det är väl hagelskador antar jag, men det hindrar ju inte andra från att njuta av dom......

Jag blir rikigt irriterad på det här smutskastandet som finns
 i politiken och här är väl båda sidor lika goda kålsupare egentligen, men det är väl alltid de som är i opposition som hörs mest...............

Så bara så ni vet så är jag inte hjärtlös och osolidarisk. Bara för att jag tänker på min familjs bästa. Mår inte min familj bra så har man ju inte kraften att göra något bra för andra eller hur?!

Detta var ett sällsynt inlägg från mig och jag har inte planer på några mer "politiska inlägg".  Det får andra sköta....................

....och så har jag köpt nya julgardiner. Det går fort fram till jul!


Kram

Tisdagsteman: sömn

Det känns som jag alltid får för lite SÖMN, men det finns ju andra i familjen som kan somna varsomhelst och hursomhelst..........

Fler sömniga bilder finns det här.

Idag är det definitivt en bra dag för sömn. Ute regnar det och blåser rätt kraftigt. Det är så grått och trist...................Kanske skulle man ta och gå och lägga sig en stund till. Risken/chansen är mycket stor att jag får sällskap i sängen av två morgontrötta, svarta fyrbenta kompisar!

Ha en bra tisdag!