lördag 25 maj 2013

Liten trädgårdsrunda, "skottar" och en vinst!

Vi börjar med vinsten! Jag fick tredje pris i Susies utlottning. Kul! Susie är en av mina "långvarigaste" bloggvänner, som jag "träffade" på gamla Trädgårdsblogg.


 Tack Susie!


Försommarmorgon och solen strilar ned genom träd och morgondimma.

På framsidan ser det ut så här nu. Gräsmattan börjar återfå sin gröna färg efter att hundarna numera mest är på baksidan...... Fullt med tulpaner som blommar. Syrenbuddlejan har tyvärr inte klarat vintern,  men den får vara kvar. Jag tänkte ringla in clematisen Pink Flamingo i den. De jordfläckar ni ser i landet är från de nya rabatterna, som inte vuxit till sig ännu. Har planteras marktäckare och sått i en massa vallmo.

Vid gången till ytterdörren växer det och frodas.


Nya tulpaner för i år. Snygga med den limegröna randen i tycker jag..


Nu lite bilder från norrsidan där jag har en litet mini-woodland.


Det börjar bli rätt så "marktäckt" men även här ser man lite jord. Här är hundarna oskyldiga, det är en mullvad som levt rövare här och "flyttat" på lite växter....


Massor med kungsängsliljor satte jag förra året. 


Nätstaketet i bakgrunden är som skydd mot grannarna. Eller rättare sagt så att inte hundarna hälsar på grannarna. Frun i huset är extremt hundrädd och maken är en stor hundälskare.......så det är inte lätt att hålla dom därifrån, när en står och lockar på dom och en springer in!


Ingången till woodlandet från baksidan. Nån gång vill jag ta bort allt gräs och lägga en stig av täckbark.Kära växthuset, som troligen lever sin sista sommar. Det är på väg att ruttna i träkonstruktionen tyvärr. Men det kommer väl ett annat i stället..........Tillbaka på framsidan igen och min älskade rufsrabatt. Får se hur den är om några veckor.


Så lite tråkigt..............här är min älskade Ester. Hon ska operera en tumör på torsdag..............alltid är det något. Det är verkligen underbart att ha hundar (och djur), men det är så mycket oro tycker jag..........håll tummarna att allt går bra!

Så lite familjeliv. Vi var ju i Edinburgh och firade makens 50-årsdag. Då passade bröderna på att köpa matchande kiltar och de köpte även en till sin pappa. Så här såg de ut på svågerns/svärsonens 50-årskalas. Han fick givetvis också en kilt - fast i andra färger!


Några bilder från Edinburgh vill jag sticka in också. En jättevacker stad, alldeles lagom stor, med mycket fint att se. Vädret får man bara stå ut med - precis som hemma!Uppe vid slottet!

Nu ska vi se om det går att klippa gräset idag, ser inte så lovande ut. Sen har jag ett "hundraårskalas" att förbereda, min och makens 50-årskalas slås ihop och firas den 6 juni.  
Det blir buffe med italiensk touch..............passar ju bra eftersom jag ska fira min riktiga födelsedag i Rom. 

Ha det så gott!

måndag 20 maj 2013

Blommigt från Edinburgh!

Jag var ju i Edinburgh förra veckan och hade jättetrevligt med mannen och hans bröder med respektive.  Jag börjar lite bakifrån med sista dagen...........gubbarna skulle golfa och de andra damerna ville shoppa, men shopping är ju inte min grej (om det inte gäller blommor då förstås!!). Jag passade på att ta en heldag i Botaniska trädgården istället. Jättefint var det och mycket att se, men de har också haft en kall och sen vår och det märktes här också. Men lite blommor fanns så här kommer en hel massa kort i en salig röra........


Den här är snygg, men jag vet inte vad det är .....ramslök kanske? Fanns mängder.....Våra vanliga vitsippor fanns också utmärkta med skylt och allt.!Otroligt snyggt med purpurfärgat och limegrönt tycker jag!


Söt som socker........Anemone obtusjloba "Pradesh" stod det på skylten!

Entrén till de 10 växthusen.


Bland ormbunkar........det var så läckert i alla växthusen men svårt att ta kort i den fuktiga luften....


Har ni chansen att besöka Edinburgh så kan jag rekommendera ett besök här - om man är trädgårdstok alltså ;-)