måndag 3 oktober 2011

Naturlig skönhet...........

är ju tyvärr inte alla förunnat att ha............jag har massor, dvs massor av vacker natur utanför trädgården;-). Titta till exempel på den här döda björken, som en skulptur står den där...........


Mer och mer svamp växer på den och skapar nya blickfång. Jag gissar att björkstammen inte kommer att stå kvar så länge till. Den har varit död ett tag så snart ruttnar den nog helt och dukar under i någon storm.


Så har vi vår vackra hästhage. Fylld med naturlig skönhet och nu börjar den skifta färg. Man kan väl inte klaga på hösten så här långt. Så härligt varmt det har varit. Även i dag fast det är mulet så är det 15 grader. Bara att njuta så länge det varar. 


Sen får vi hoppas att det blir sommarvärme igen första veckan i november:-) Vi ska till Spanien då nämligen. Det är första gången vi reser till värmen "när det behövs"..........vi har ju alltid åkt söderut när det har varit sommar annars. Vi ska bo på ett ställe som heter Roquetas. Min svåger jobbar som golftränare där under höst och vinter. Nu ska vi ju inte spela golf utan det blir mer utflykter. Granada med Alhambra ligger ca 1 timmes bilresa därifrån och så ligger Sierra Nevada mitt emellan. Så det blir lite "nästan-alperna" för mig som älskar Alperna.
Mer hästhagen.............här finns så många små stigar att gå och jag brukar gå lite kors och tvärs med hundarna. Ester har jag lös hela tiden. Nitza släpper jag bara om någon är med. Hon spårar lite för mycket och jag känner att jag inte har koll på båda två om de är lösa 
när jag är ensam.


Mer Spanien.........läste att Spaniens enda öken finns i närheten av Roquetas också. Dit får det ju bli en tur. Någon öken har ju aldrig besökt och så måste jag ju bara få reta mina barn och härma Maria Montezami när hon gör reklam för Ving med sin ökenpromenad ;-)
Tänkte vi skulle sett en fotbollsmatch också, men "givetvis" så var det upphåll i La Liga när vi var där, så det får bli en annan gång.


En del av rosorna har tagit fart igen i värmen och det är ju alltid trevligt, även om det inte är lika efterlängtat som det är i början på säsongen.Annars så har det varit lugnt..............vi hade urnsättning för pappa i fredags och stenen är redan på plats och den blev jättefin. Konstigt är det allt när inte pappa finns mer, men det är ju tidens gång. Vi fortsätter att hjälpa mamma att röja i huset. Så till helgen blir det att hyra en släpvagn och köra skytteltrafik till sortergården,  bland annat är det den en halv SAAB i smådelar som ska slängas. Pappa krockade för 20 år sedan och sedan plockade han och grannen bort alla delar som gick att använda - och la upp på vinden. Där blev de liggande..........så det var lite för maken min att plocka med när han var uppe där. 

Det var allt för nu! Ha en fin vecka........