lördag 9 maj 2009

Musikfoto - veckodag

Tillbaka igen efter ett par fullspäckade och roliga dagar i huvudstaden. Musikfoto igen och det var ju tur att jag kom hem................för det vill jag ju inte missa. Veckodag var det som gällde och ja, det ser man ju i bilden............Låten blev en favorit och det självklara valet...........

Nu ska jag samla ihop mig lite. Schemat har varit så späckat under Stockholmsvistelsen så nu blev man nästan förvirrad att ingen har bestämt vad jag ska göra *ler*

Fler musikfotobidrag finns det här.

Ha en fin kväll!

onsdag 6 maj 2009

Stockholm - here I come.......

och lite mer bilder från trädgården. Man måste ju testa den nya kameran. Nu börjar vi väl bli kompisar.
I morgon drar jag och maken till Stockholm ett par dagar. C ska jobba och själv är jag med som "respektive" och blir bortskämd med program på fredagen. Vi ska till Hallwylska palatset och så ska vi äta lunch på Mälardrottning. Eftermiddagen blir fri, får väl se vad vi hittar på, finns ju alltid något att göra i Stockholm. Shopping är ju inte riktigt min grej så vi får se. En kollega till C är med och så även hans "respektive".
Har testat makroinställningen ordentligt. Här en tusensköna.
En svart viol, som jag bara älskar. Som tur är så sprider den sig mycket och "barnen" ser likadana ut.

En bollviva med supermakro-inställning.


En liten humla i ett fänrikshjärta.


Till sist en närbild på häckblommor. Norsk brudspirea, som vackrast nu.


Idag har vi också förnyat nr 3 pass. Man får numera också lämna fingeravtryck. Jösses!
Fast det är väl bra i vissa lägen kan jag tänka mig. Annars tycker jag knappt att de tittar på passen. Tänk på 80-talet tog C och jag med mina föräldrar på sin första utlandsresa. Vi bilade till Schweiz. Mamma var så besviken, hon hade kostat på sig färgkort på passet, men behövde inte visa det en enda gång!
Ett annat kul passminne var när vi skulle åka till Prag från Österrike. Där var det gränskontroll och de stannade alla bilar. När vi kom fram räknade han våra pass (6 st) kikade in i bilen, flinade och skakade på huvudet...................han tyckte nog vi var galna som for iväg med så många barn *ler*.
Det hände en gång i Italien att en äldre man ställde sig och räknade våra barn och pekade på deras blonda hår och skakade på huvudet. Ja, ibland undrar man vad folk tänker.
I år är vi ju mer normala, med "bara" två barn som ska med.
Nu får ni ha det så bra. Är väl tillbaka på lördag nån gång, till musikfoto kanske!


Stockholmare, ser ni någon förvirrad kvinna i stan på fredag så kan det vara jag........

Ordlös onsdag - taggig

Fler bidrag finns det här.

tisdag 5 maj 2009

Premiär................

för bilder från den nya kameran! En Olympus FE-370, liten och smidig. Lite trixigt är det innan man vänjer sig med det nya, men jag tror det blir bra. Det fanns både Makro och Supermakro-inställning och en massa andra inställningar, som jag inte hade på den andra. Men tänk vad det är bra med digitalkamera, bara att testa och "deleta".
Här kommer en liten närbild på Ester.

och här är en betydligt mindre kompis!
Andra. lite mer ondskefulla kompisar, såg jag i skogen idag. Mördagsniglar. Sex stycken trampade jag ihjäl. Jag hade gummistövlar................usch, dessa hemskingar vill jag inte ha in i trädgården!


Tisdagstema: flytta

Här kan man snacka om massflytt, två gånger om året.............tur att man slipper det!
Bilden är på tranor vid Hornborgarsjön i Västergötland.
Fler bidrag har flyttat hit.
************
Igår köpte jag en ny kamera, så idag ska det testas...........

måndag 4 maj 2009

Dagens runda i naturen och trädgården.

Vi börjar med läskigheterna, dvs tistlar. De fastnar rätt ordentligt i hundpäls. Som tur är så är det inte så sticksiga som de ser ut.


Betydligt trevligare är dessa, smörbollar eller ängabollar. Fortfarande bara knoppar med snart så. De här blommorna var min morfars favoritblommor. Jag har aldrigt träffat min morfar, men jag tror att vi hade trivts bra ihop han och jag!

Ekorrbär med knoppar. Som ni ser är alla blommor idag regnvåta. Äntligen kom det lite regn och man ser nästan hur blommorna har sträckt sig upp och det ser friskt och fräscht ut.

Ormbunkar, nästan lite kobraliknande innan de slår ut sina blad.Grönt, grönt och alldeles fullt med liljekonvaljblad.

Sniglarna har vaknat upp. Det är väl regnet som tagit fram dom. Svarta sniglar var ju fruktansvärt rädd för när jag var liten. Det har gott över, nu får det vara längre slingrande saker för att jag ska bli rädd.


Gott om myror hittade jag på ett ställe.


Lite mer regnvåta blad. Daggkåpa är det väl.


Så var vi hemma igen, från "finsidan". Det är fint när häcken blommar.


Titta, vad jag hittade. En clematis "Pink Flamingo" har jätteknoppar. Kul.En narciss, som jag glömt att jag satte i höstas. Måste kolla om jag har kvar namnet nånstans.


Tjatar på med bilder från woodlandet, men jag är riktigt nöjd med det! Nu börjar dessutom mina funkior kika fram. Inte alls döda som jag trodde ett tag.


Till sist lite gullvivor och kungsängsliljor *tjat, tjat*

Helgens jobbande och kalasande gick bra. Det var verkligen kul att träffa alla makens släktingar igen. Många kusiner har han. Hans pappa var yngst i en syskonskara på 8 barn, så många av kusinerna är lika gamla som C:s pappa.
Så har vi bokat en lägenhet i Kroatien en vecka i sommar. I Zadar, Dalmatien. Verkar jättefint och ska bli så härligt att åka utomlands igen. Vi har ju bilat kors och tvärs genom Europa först "bara" med två barn, sedan växte familjen och några år hade vi alla fyra med oss. Nu är vi tillbaka till två-barns-stadiet och de två äldsta ska vara hemma med Ester.
Ester är ju anledningen till att vi inte åkte utomlands förra sommaren. Vi tyckte hon var för liten att lämna bort så länge.
Är det någon som har Kroatien-erfarenheter så får ni gärna dela med er!

söndag 3 maj 2009

Fototriss - så här ser det ut där jag är idag, del 3

Så här ser det ut hos mig idag, tidigt på söndagsmorgonen. Lite trevligare än förra gången det var detta tema.......

Häggmispeln har slagit ut. Under växer gullvivor, porslinshyacint och kungsängsliljor.

Växthuset är fyllt till bristningsgränsen och ännu är inte allt omplanterat........

Här är det oljning på gång i dag. Uteplatsen på baksidan används bara de varmaste sommardagarna, men då är den skön att ha.

Här hittar ni fler bidrag.Nu ska jag snart i väg till jobbet. Ha en bra dag!