lördag 14 mars 2009

Musikfoto - melodifestivalen

Lördag och Musikfoto igen.........kul. Måste lämna ett bidrag innan jobbet. Får kika inte till er i kväll. Fler bidrag finns det här.
Idag väljer jag att visa mitt första minne av melodifestivalen. Jag var 5 år och den här låten älskade jag....................även artisten var min favorit ett tag. Claes-Göran Hedenström! Ni börjar kanske ana vilken låt det handlar om............................

"Det börjar verka kärlek banne mig"

annars var ju den här versionen ganska kul också........fast jag föredrag originalet.och bilden blir ju förstås ett hjärta! Just det här sitter på min ytterdörr.

Hjärtligt välkomna!
Det här min långhelg på jobbet, men det är ok för jag hoppas att snön hinner smälta bort under dagen. Jag har svår abstinens...........måste få gå ut och pilla och fixa i mina blomland! Hoppas väderrapporten stämmer för då blir måndagen en härlig dag för trädgårdsarbete.

Trevlig helg!

fredag 13 mars 2009

Fredagsfoto: dörr

Vilken tur att man blivit bloggare och börjat tänka på annat sätt när man tar kort. En fin dörr tog jag kort på i Karlskrona, för jag tänkte att den kan vara bra att ha i något tema nån gång och det fick jag ju rätt i.........

Fler fredagsfoto hittar du här
Trevlig helg!

Fredagsfärg: GRÅ och GRÖN


Denna vecka är det GRÅ och GRÖN som gäller, även om de hade passat bäst med vitt och grått idag.....................för här har snö vräkt ned igen..................visst är det härligt................nähä!
En bild från ett somrigt alperna blir det förstås!
Fler fredagsfärger finns det här

torsdag 12 mars 2009

På vårspaning.......

Idag blir det vårspaning från Huskvarnaberget. När ni ser bilderna får ni ha i minnet att nere i centrum Huskvarna, som ligger 5 minuter med bil från mig, så är det inte ett snökorn kvar. Påskliljor och vårblommor är uppe en bra bit och man kan knappt tro att man bor i samma stad.
Här börjar i alla fall lilla bäcken titta fram och det porlar härligt!


På väg upp till Olstorpsberget som ligger ännu högre upp än mitt hus. Mycket snö kvar som ni ser...........

I hästhagen ser det bättre ut. Här ligger solen på, när den väl är framme, och då blir det fart på smältandet.Här är det snöfritt. Också ett soligt ställe och sen gör ju bergen att det bli ännu varmare, så här smälter det fort.


Smultronblad börjar kika fram i snön.

Hemma i trädgården hittar jag lite frusna krokusar som kämpar på för att ge mig lite vårkänslor! Tack det hjälpte......

Till sist..............jag har äntligen lyckats..................med vadå? Jo, att ta kort på en knopp på ett träd! Som jag har hållt på men det är ju omöjligt att få någon skärpa på knoppen. Men idag fick jag en snilleblixt.................jag satte ena handen bakom, fokuserade och drog bort handen och klick............så blev det så här!
Ja, ni får skratta ni "foto-snillen", det bjuder jag på............För mig var det här ett stort steg!


Ha en bra dag!Thursday Challenge: BROKEN

This week the Thursday Challenge is BROKEN


Oh no, my little garden fairy is broken. Poor thing......

Torsdagsreflektion v 11


Min torsdagsreflektion v 11 är att jag äntligen tog tag i "matproblemen" i familjen. Som den "periodare" jag är, så skriver jag ibland matschema för fyra veckor och så veckohandlar jag.
Nu har den "funktionen" legat nere ett bra tag men i fredags tog jag tag i den igen. Jag skrev schema, satte in i en pärm, bakom schemat sitter recepten i ordning efter när de ska användas. I lördags storhandlade jag och i måndags drog schemaföljningen igång igen.
Så skönt! Att slippa fundera var och varannan dag på vad man ska äta. Mycket billigare blir det också för man lagar mer "riktig" mat och mindre halvfabrikat. Dessutom behöver man inte åka till affären lika ofta och det där "onödiga" köper man inte, ni vet den där chokladbiten man suktar efter när man står i kassakön, tidningen med något inredningstips mm.
Den uppmärksamme ser att det saknas några dagars maträtt, men vi har lite kalas och annat smått och gott och det hamnar liksom utanför listan......
Vill ni läsa fler reflektioner så titta in här

onsdag 11 mars 2009

Ordlös onsdag - Nära

fler bidrag finns det här

tisdag 10 mars 2009

Tisdagstema: TISDAG

Veckans tisdagstema är just TISDAG. Så här blir min tisdag (jag kan inte visa den i en bild, men det får ni stå ut med!)

Först blir det långa hundpromenaden......

sen jobbar jag på med lill-killens tröja.......
....och så har jag förstås lite pyssel med alla frösådder, det här är bara en del av dem......
Den här musiken passar väl att illustrera dagen.......

söndag 8 mars 2009

Utan ord

Fler bidrag hos Pumans dotter

Inspiration och kreativitet: bilduppdrag nr 4


Denna veckas bilduppdrag är "uppifrån och ner" eller "nerifrån och upp". Lite höjdskräck har jag ju så det får bli "nerifrån och upp".............
Fler bidrag finns det här
*********
Sen kan jag ju inte låta bli...............att skoja till det lite...........för nog är den här bilden från båda håll!
Mullvadshögen kommer ju nerifrån och upp och jag har fotograferat den uppifrån och ner...............eller hur?!Ha en trevlig vecka!

Fototriss - färgkonstraster

I denna veckas fototriss ska vi visa färgkontraster. Ute är det vitt och grått som gäller idag, nån mer än jag som börjar tröttna på den färgkontrasten? Här kommer mina bilder.......


Blått och gult

Rosa och grönt

Rött och grönt

*************

Nu ska jag kika på era bidrag en stund och sen bär det av till jobbet.

Fler bidrag finns på Fototriss