söndag 4 juli 2010

Sommaren är varm och intensiv i år!

Det är allt härligt med sommar, men det blir rätt intensivt. Sen tappar jag ju lite orken när det blir så här varmt. Det är väl som det ska vara för inte ska man slita för mycket i värmen.  Mina självfröande ettåriga vallmor är i sitt esse nu.....

...jag tyckte det var lite kul att ta en bild uppifrån också.
Sen sist har vi hunnit med en del t.ex så har vi vaccinerat Ester, vi har hunnit bada med dom och Ester har lärt sig simma "ordentligt". Förut så hon för kul ut och plaskade mest. Men igår så trillade visst polletten ned och hon gjorde riktigt hundsim.

Så här ser trädgårdens framsida ut nu.

I det landet har också en söt liten Petit Lisette slagit ut.
Häromdagen fick vi också hastigt och lustigt slänga oss i bilen och hämta hem sonen. Han ringde och var ledsen och kände sig dålig. Dagen innan hade han fått ringa ambulans! Han trodde han hade fått hjärtinfarkt!!!  DET var det ju inte som tur var, han kollades noga upp och fick lämna sjukhuset på kvällen. Någon slag attack av något var det och han har haft några mindre återfall. Vi har honom under uppsikt och har pratat mycket och vi funderar på om det kan vara nikotinabstinens som visar sig så här. Han har nämligen rökt i några år och slutade i början på veckan. Själv har jag ju aldrig rökt så jag vet inte alls hur det yttrar sig...............Nåväl, det viktigaste är att känner sig bättre och att det inte var något med hjärtat! Fy, stackarn, man lider verkligen med honom. Sitta däruppe alldeles ensam och börja må så dåligt.........
Nåväl, med familjen samlad igen så sitter vi här och njuter av frukosten. En del i familjen är nämligen slarviga med frukosten (däribland äldste sonen......) och nu har vi bestämt oss för att få in honom på annat spår. Så det är numera "hotellfrukost" som gäller............ja, inte riktigt, men åt det hållet!

Hotellfrukost kommer maken, jag och smågrabbarna få njuta av några dagar i nästa vecka. Då ska vi till Stockholm och turista. Det blir livrumstkammaren, skattkammaren, Aquaria, Rosendals trädgårdar och nåt som hettte Gröna Lund ;-). Dessutom ska vi åka en dagskryss till Åland med lunchbuffe. Något som Gourmetsonen ser alldeles särskilt mycket fram emot.

Nu ska man ju inte skriva att man åker på semester i bloggen...........men hörni TJUVAR om ni läser här så ska ni veta att två stora grabbar och två väldigt vildsinta hundar är hemma och vaktar!!!!
I pergolan på uteplatsen blommar nu den ljuvliga honungsrosen! Ännu en av alla mina favoriter. Växer ohämmat och doftar gudomligt!

Framför uteplatsen har jag min "rufsrabatt".

Så är jag skyldiga er en bild från vår färdiga entré. Den har också hunnit målas de senaste dagarna och nu är den helt klar. Nu ska jag leta efter en fin välkomstskylt att sätta på grinden. 


Jag är ju sportfåne med som ni kanske vet och nu är det bråda tider med både fotbolls-VM och Tour de France...........men kul är det. Tour de France (en cykeltävling i Frankrike!) ska vi ju åka och titta på med vår husbil.............alltså när vi blir äldre och barnen har lämnat boet...........Tour de France, Giro d'Italia och skidskyttetävlingar är vi sugna på att se live. Man måste väl få drömma lite!!

Nu önskar jag er alla en ljuvlig söndag så hörs vi när vi hörs............det lär ta några dagar igen!

 KRAM