fredag 20 maj 2011

Tema fredag: liten

Det var ett tag sedan jag var med i fredagstemat, men nu är det dags igen............Liten med naggande god kan man väl säga, för naggar i bladen det gör den *grrr*. Det är tur att man har många blad i trädgården :-)Fler bilder finns hos Carina!

En trevlig helg önskar jag er. Hos mig ska det bli trädgårdshelg, tänkte sätta resten av familjen i arbete och muta med fika och mat!

tisdag 17 maj 2011

To be or not to be.....

- ett ogräs? Sådana här plantor finns det ett antal i min "rufsrabatt". Är det någon som vet vad det är..........själv har jag inte den blekaste.......Ogräs eller blomma? Den som lever får se....Tycker dom är rätt dekorativa med sina flikiga blad i alla fall.

To be or not to be -  en "lyxhustru" ;-)...........igår fick vi vår första matkasse från Linas matkasse. Oj, så inspirerad man blev och fast det kom rätt sen så kände lill-killen och jag att vi var tvungna att testlaga en rätt........så det blev tunnbrödswraps med lammkorv, kyckling och tzatsiki och det var gott. Så är det ju som det är med oss människor - smaken är olika. Jag har ju två som är "grönsakshatare", en som älskar fisk och skaldjur och det mesta förutom korv och så har jag en som är vuxen och äter allt (han bor ju inte hemma hos oss längre...). Men igår så åt de alla tre, även om "grönsakshatarna" var lite tveksamma.......men åt upp gjorde dom!

To be or not to be - ett framtida vargområde....jo, det kommer fler och fler rapporter om varg i Småland. Senast i går när en fårägare hade hittat sex döda får i sin hage.......hans granne jobbade på länsstyrelsen som expert på rovdjur och ha sa att allt tydde på att det var varg.......Det har ju skymtats varg lite här och var i Småland på sistone.....Lite läskigt är det allt och vi bor ju vid skogen och jag är ju mycket ute med hundarna där.....

Kanske kan mina hunddamer klara sig på sin storlek om vi möter en varg.... dom är ju ändå i 40 kg:s klassen och ganska bestämda av sig så EN varg kanske de skulle kunna skrämma, men tänk om det är TVÅ........eller ännu fler.......ojoj, nu får jag nog sansa mig.........det är säkert större risk att vi möter vildsvin.....Ester slickar sig om nosen. Hon känner nog lukten av köttbullarna........


Ja, vi kan ligga på kommando också - åtminstone en liten stund:-)


To be or not to be - en favorit........Jo, den är allt en favorit i woodlandet Jätteramsen. Den är nu inne på sitt andra år och i år är det fem "pinnar" så det tar sig....

Visst är den läcker!


To be or not to be - en klängrosägare...........

"Porten" in till woodlandet...........här har faktiskt klängrosorna vid "stolparna" överlevt vinter. Nu får vi se om de får någon fart och växer också. Dom köptes ju förra året så de har ju inte fått någon riktig chans ännu.......Blir det inget av de här klängrosorna heller, så lägger jag nog ned "klängros-karriären" - eller kanske köper jag Honungsrosor för hela slanten - fast den trivs nästan för bra hos mig. Blir jag aldrig nöjd?

To be or not to be - en "flamingo" i trädgården....ja, inte en rosa plastflamingo utan.......

en söt clematis "Pink Flamingo"..........så snyggt med det rosa mot de åskgrå molnen...


Fast det är ju detta man ser när man inte ligger på knä på gräsmattan......snygg färg är det i alla fall.


To be or not to be - en landskapsblomma......
Ja, Värmlands landskapsblomma Skogsstjärnan stortrivs i vår småländska skog............nästan så mycket att man tror att man är värmlänning, fast det får räcka med att vara gift men en ;-)) Den lilla söta Linnean som BORDE växa här - den ser man inte röken av................inte här i Vätterbygden i alla fall. Jag minns att den fanns i skogen när jag var barn, vilket är ett tag sedan.......ett långt tag.....

To be or not to be - fridlyst.....

Ja, nu har jag kollat upp och den är fridlyst Smörbollen. Man får alltså inte gräva upp den eller plocka till försäljning eller kommersiella ändamål, men en liten bukett till "husbehov" är ok. Fast jag låter bli ändå...........det är ju synd om den skulle försvinna, även om det finns mängder just där jag bor.


To be or not to be - en snigelskrämmare......
Ja, hos mig fungerar det i alla fall utmärkt att lägga krossat äggskal runt hostorna. Inte en snigel som äter på dom bladen - inte förrän i slutet av säsongen, men då är det ok....

To be or not to be - en blivande ljuvlig rabatt.......
Jo, den blir nog ljuvlig i år också.......i förgrunden en jätteplanta med midsommarblomster, bakom väntar en pion med stora, fluffiga ljusrosa blommor och bredvid ståtar några krolliljor i en mörkare rosa ton - om några veckor alltså!

To be or not to be - en bloggare......ja, vem vet, just nu är jag lite "nere" när det gäller bloggandet...........Det är ju så kul och visst till viss del skriver man ju en blogg för sin egen del, men visst uppskattar man en kommentar, även om det är en kort kommentar......så om någon läser detta inlägg så skulle det vara kul om ni tog er lite tid och lämnade ett "tassavtryck" !  Jag behöver en liten boost av energi ;-))

Kram!