lördag 24 juli 2010

Stockrosor är väl också rosor!!??

Jag försökte mig på lite höstsådd förrförra året. Det gick väl inget vidare (intresset falnade och sådderna fick stå utan kärleksfull omsorg). En planta överlevde dock. En stockros. Den planterades ut förra sommaren och det hände väl ingenting, men den överlevde vintern och nu minsann så är den på G. Det är egentligen tre små plantor som har växt ihop till en. En bit upp har de grenat sig och blivit till två stjälkar. Den ena stjälken är alltså fortfarande två!!
I toppen på den stjälken är den fullt av knoppar. Undrar just hur detta ska sluta?

Glad är jag i alla fall för det är den svarta stockrosen som har klarat sig! Går och kikar varje dag och kanske slår den ut i morgon!

En riktig ros har jag att visa också. Den här har jag planterat vid nya entrén och nu har första blomman slagit ut. Penny Lane heter denna ros, en klätterros som ska uppför stolpen och över grinden har jag tänkt mig! Får väl se om hon är med på mina idéer den kära Penny!
Den här helgen är maken, lill-killen och stor-sessan Ester i Skåne. Ester ska mentaltestas (det är sånt uppfödaren gärna vill att man gör.....) Hon ska "skrämmas" och se hur hon reagerar. De andra barnen ville inte följa med så jag valde att stanna hemma. Så nu har Nitza, lill-sessan, och jag en mysig helg. Oj, så mycket lättare det var att träna henne när inte Ester är med och visar hur det ska gå till  ;-)
Nitza, min lilla trädgårdsmästare "hjälpte" ju mig att klippa ned alla clematis i år. Ända ned till marken. Men den här verkar inte ha tagit skada. Jösses, vad det har växt. Nu är jag lite glömsk så jag kommer aldrig ihåg den korrekta latinska namnet, men just den här sorten heter i alla fall Summersnow.


Älskar man Italien så älskar men kanske också cappuccino. Det gör jag i alla fall, så den här rudbeckian kunde jag förstås inte motstå att så. Visst är den läcker. Den "bor" i mitt gulbruna land framför växthuset.

Woodlandet växer och man får komma ihåg att vattna emellanåt. Träden suger upp allt vatten så växterna blir lite törstiga. I bakkant kan man skymta några plantor av hosta som jag har planterat denna vecka. Jag har ju ett hostaland eller som jag kallar det funkialandet. En av hostorna är enorm så den har jag passat på att nagga lite plantor på. Den var väldigt lätt att dela. Det brukar dom inte vara!

I woodlandet blommar nu också den gula skuggliljan! Söt.


Ja, det var allt för i dag. Det har varit lite sporadiskt bloggande ett tag. Fototemana har jag semester ifrån. Det fortsätter att vara så i två veckor till (minst). För på tisdag börjar jag jobba min heltidsperiod. Det är ju sånt jag gör på semestern :-) Eller är det som lill-killen säger "mamma, hon har ju alltid semester, hon gör ingenting........". Ungar!! Jag svarade i alla fall "att jag kan sluta göra "ingenting" så får ni se hur det går........."

Ha en fin helg!

måndag 19 juli 2010

Mera rosor och lite voffsingar!

Här kommer lite mer rosbilder, nu har jag nog snart visat alla........
Apotekarrosen

Louise Odier
Ros de Rescht.

Dessa tre rosor och en Maidens' Blush, som inte blommade just nu, växer framför min tvättställning! Den gamla fula torkvindan är nu ersatt av en hemsnickrad sak som maken och lill-killen har knopat ihop. Visst är det fin?

Den här lilla karamellan heter Rockin' Robin.
Mycket blommor är det på framsidan.

Jag älskar ju Italien och det mesta som är italienskt. Tänk att sitta under en pergola fylld med hängande vindruvsklasar. Det har jag gjort en gång. Nu kan jag ju inte ha vinddruvor i min pergola utan jag får nöja mig med min honungsros. Den är inte så dum den heller. Jo, lite dum är den - för nu vissnar blommorna och alla trillar ned på trädgårdsmöblerna och mycket blommor har det varit i är. Det är nackdelen. Å andra sidan gör det ju inte ont när man får en blomblad i huvudet. Det hade varit värre med vindruvor ;-)
Så lite hundbilder.....
Mammas "lilla" hjärtegull Ester. En 45 kg:s hund är ju inget litet hjärtegull precis.....


Men lill-sessan Nitza väger ju "bara" 29 kg och ännu får hon plats på trappsteget, men det börjar bli trångt!

Här har vi Nitza igen. Eller ZlatanNitza som vi kallar henne när hon spelar fotboll. Det är kul med fotboll....


....men sen blir man trött och måste vila!

Idag ska det pysslas lite hemma. Har litet tvätt att fixa med och så tänkte jag baka nåt gott till fikat innan det blir för varmt.

Ha det så fint alla, vare sig ni jobbar eller fortfarande har semester!