lördag 21 februari 2015

Trädgårdsfärger: träfärgad


Sent omsider, efter diverse teknikstrul så kom jag in på nätet och kan leverera ett något tveksamt bidrag till omgången trädgårdsfärger......ni får se med "snälla-glasögon".........här kommer Trä(d)färgad ;)


Vedhögen


 
Exotiska träd i Alicante........hade man bott där kunde kan haft sådana i trädgården ;)

 
En del av skogen där vi bor........träfärgad eller hur?!
 
 
Träfärgad......det är väl ofta brunt.........
 

 
 som vissna blommor........

 
som löv om hösten.....

 
eller som ännu fler vissna blommor!

 
Hos Charlotta finns det mer bidrag!
 
Nu önskar jag er en härlig vecka!

fredag 20 februari 2015

Blommig fredag: 4 nyanser av grönt

Grönt - det är min favoritfärg! Allra finast tycker jag det är med limegrönt. Så kommer det nån växt i min väg i den färgen så är jag såld......
 

Jag tycker också mycket om grönt i mossform, gärna på stenar. Så här får det vara mossa i gräsmattan, däremot brukar jag ta bort det i rabatterna.

Häromdagen var det 90 % vitt i trädgården, morgonen därpå var det 90 % grönt. En härlig känsla. Har till och med sett både snödroppe och vintergäck. De ligger väl där under snön och gosar sig antar jag. Ska nog gå ut och rensa lite idag....

 
Limegröna växter var det jag. Klart jag föll för den här solhatten "Green Jewel". När jag sitter här och skriver kom jag på att jag nog köpte limegröna tulpaner i höstas också. Det blir ju spännande att se......(eller har jag drömt det?).
 
  I den lilla woodlanddelen i trädgården är det mycket grönt. Nog hittar man 3 nyanser här!


 
Alunrot, heuchera, i rätt färg hittade hem till mig förra året....
 
Den här helgen är jag ledig och de ska bara njutas har jag tänkt. Det har varit lite mycket ett tag nu, så vi behöver en paus. Skid-VM på TV, semlor till kaffet och bara ta det lugnt - ja så får det bli!
 
Här finns det mer bidrag.

 
Trevlig helg!