lördag 13 februari 2010

Vill bara....

önska er en trevlig helg och en mysig alla hjärtans dag!


KRAM från

torsdag 11 februari 2010

Våga vägra vinter.......

nu börjar vintern kännas lång...........nästa vecka har vi sportlov och sen får det räcka. Här kommer lite uppmuntringsbilder till alla vintertrötta!
Amiral i syrenbuddlejan!

En fin drake mot en underbar sommarblå himmel!


Barfota i gräset...........jag längtar!

Ha en fin torsdag och kram från

onsdag 10 februari 2010

Ordlös onsdag - trött

Fler ordlösa bilder finns hos Akson.

tisdag 9 februari 2010

Tisdagstema: husdjur

Har jag ett husdjur? Vissa skulle nog inte tycka det.........hon är ju min enda dotter. Välkänd här på bloggen är hon också. Så låt mig få presentera, om det är någon som inte har sett henne - Ester.

Ester är av rasen svart terrier. En rysk hundras som framavlades efter andra världskriget när Stalin bestämde att ryska militären inte fick ha tyska hundar. Så då började ryssarna ta fram en egen ras och den slutgiltiga "produkten" innehåller gener från Riesensschnauzer, Rottweiler och Airdaleterrier. Airdaleterrier för pälsens skull. Rasen skulle klara av den ryska vintern.
Dom är bra på bevakning och Ester gick på träning för att bli bevakningshund i hemvärnet, men tyvärr så hade hon C-höfter och då fick vi inte fortsätta. För er som inte vet så är A och B höfter godkända. Förhoppningsvis så kommer inte Ester att märka av sitt höftfel.

Ester i full karriär. Kärt barn har många namn............Vofflan, Gumsan mm, men när jag ropar på "hönan" då kommer hon snabbt som blixten!

En annan sak som Ester gillar............det är tjejfika! Så ropar man "tjejfika" så kommer hon också som ett skott. Nu är hon väluppfostrad så hon kommer faktiskt när man ropar hit också! Om hon nu skulle vara så långt från sin mamma..............

Varje förmiddag går vi en lång promenad i skog och mark. Ester är lös för det mesta. Jag kopplar henne bara om jag möter någon vi inte känner. Så har jag ju förstås koll på henne så att hon inte springer fram till någon annan om jag inte sagt att hon får! Enda gången hon är lite olydig är när det kommer en hundkompis som hon brukar få leka med........

 På lördag ska vi hälsa på Esters uppfödare och titta på deras nya valpar.................så vem vet kanske blir det en lillasyster!Avslutar med min favoritbild på "hönan"! Hon fyller 3 år till sommaren........tiden går!

Fler husdjursbilder finns det här.

Vill någon kika på valparna så klicka här.

måndag 8 februari 2010

Jag hade lovat mig själv..........

att inte visa några mer vinterbilder, men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig.............det var så otroligt vackert ute idag. Solen och den värmde faktiskt, så jag stod och mös i solskenet en stund och bättrade på fräknarna!

Så måste jag få "gnälla av mig" lite.............Lill-killen hade varit lite dum på hemvägen från skolan och kastat en snöboll på en tjej..................Vad händer? Jo,  tjejens mamma ringer och skäller ut honom. Jag var så säker på att det var någon annan han pratade med, men sen hörde jag honom säga "förlåt" och då fick vi förstås ha ett snack när samtalet var över. Alltså inget snack, han gjorde fel, men för jösse namn ring inte och skäll på honom (om man nu måste ringa för en snöboll!). Be att få prata med mamma eller pappa!!

Nu är ju jag som jag är................så efter "förhör" med sonen, så ringde jag förstås upp mamman till tjejen!  Jag sa, att jag tyckte det var fel att ta det med honom och bad henne att en eventuell nästa gång fråga efter mig eller maken........"jag trodde inte du var hemma" fick jag till svar.....................men fråga åtminstone människa!!
Till saken hör ju att lill-killen inte brukar ha några klagomål på sig när det gäller sånt här och det sa ju den mamman också...........att dottern säger ju aldrig något ont om honom.

Nåväl, vi har haft ett "allvarligt samtal" sonen och jag och han är helt på det klara med att han gjorde fel. Sen vet jag ju att "unga fröken" kan vara en riktigt retsticka, men man behöver ju inte kasta snöboll på henne för det......Till saken hör också att hon inte på något sätt blev skadad eller så, bara sur :-(

Kolla bara på denna blåa himmel. Kanske ett plan på väg till värmen?

Sen kom nästa son hem.........upprörd. Han missade ett läxförhör förra veckan  pga. sjukdom och fick "order" om att göra det på extraklassen idag. Så där satt han och väntade över en timme på att extra klassen skulle börja och vad händer då.............jo, läraren kom inte. De andra lärarna sa att han gått hem för dagen................gissa vem som har mailat till honom! Respekt ska väl vara "två-vägs".......

Nu var det ett snällt mail jag skickade. Tyckte bara han behövde veta vad som hänt! Så får vi se om jag får nåt svar......
Nåväl, här är vårt hus bland all snö....
 Gud, vad det är skönt när man får avreagera sig lite här på bloggen och även kände jag att behövde prata med den där mamman, annars hade jag gått och retat mig på det länge........sån är jag.......

Mycket snö är det och det ser nästan ut som i fjällen!

Skottade mig in  i växthuset idag.........behövde lite märkpinnar och sånt och dom låg därinne. Vackra spetsfönster hade jag.

så fick jag en award av Maria i Belgien. Tack snälla.........


nu är jag ju som jag är när det gäller awarder också och väljer inte ut någon att skicka den till utan ta åt er ni som brukar få besök av mig. De sju sanningarna man ska avslöja kan ni läsa om här om ni är nyfikna ;-)

Har ni orkat läsa ända hit så säger jag tack och Kram!söndag 7 februari 2010

Ibland har man tur..........

tänk att jag vann den fina kokboken som lottades ut hos Dubbelhakorna Det var allt en himla tur, älskar italiensk mat och är för övrigt rätt förtjust i Glenn också ;-).
Han var hemskt bra i fotboll, som upplysning,  om ni inte är så sportnördiga som jag......

Mer tur hade jag igår. Det måste helt enkelt vara nybörjartur! Jag köpte så fina, små hjärtformade suffléformar på jobbet och igår skulle de testas. Det blev chokladsufflé och titta vad det reste sig fint och stannde kvar i det läget också! Nybörjartur helt klart;-)
Tur hade jag också som fick tvätta Hallbys handbollströjor efter matchen igår..........
nu känner jag mig snart som en äkta sportmorsa;-)


Tur hade väl Sverige också i lottningen till EM-kvalet i fotboll. Det verkar inte vara världen svåraste grupp. Holland är väl favoriter, men sen................Ungern, Finland, San Marino.....och nåt mer.......Det ska nog gå bra i kvalet!

..och nästa helg börjar OS i Vancouver............det är väl också tur och hur kul som helst att kolla på. Men först på lördag ska vi till Esters uppfödare och kolla på valpar...............undrar just hur det kan sluta!!

Ha en fin söndag och kram från

Fototriss: inuti

Idag var det lite klurigt tema i Fototrissen............men till slut kom jag på nåt..............INUTI en kryddburk.......
....finns det rosépeppar
...eller kryddpeppar
...eller kanske grönpeppar!

Vill ni se andra bilder på temat så kika in på FOTOTRISS. En trevlig vecka till er alla!