lördag 23 januari 2010

Lördag!

Lördagseftermiddag och dags för en litet blogginlägg. Jag köpte en ny krukväxt häromdagen. En gloxinia. Mycket mindre blommor än de jag minns från mammas gloxinior. Tyckte den var jättesöt och nu bor den i sovrumsfönstret.

Lill-killen är i Hultsfred och spelar handboll. Idag var första gången som vi inte var med, så han var lite extra pirrig. Får väl se när han kommer hem om allt gick bra, men det gjorde det säkert!

Penséerna jag sådde har grott och det kanske kan bli nåt av dom. Bara jag slipper besök av möss i tvättstugan, så ska jag nog lyckas få några plantor. Förra året blev ju alla penséplantor uppätna av en liten mus..........Ja, det var mitt lilla lördagsinlägg.........nu önskar jag er en trevlig kväll, så hörs vi en annan dag!

fredag 22 januari 2010

Fredagsfärg: rosa, röd och blå

Inte helt lätt idag, men jag har ju mina blommor...........vad man längtar till att kunna frossa i lite egenplockade buketter igen, men det dröjer ju ett tag! Tur att man kan gå tillbaka och njuta av sina kort. Fler fredagsfärger finns det här.
Trevlig helg till alla "fredagsfärgare"!

Tema fredag: sommarlängtan

Sommarlängtan...................ja, det har man väl alltid, utom på sommaren då kanske :-) Den här bilden får symbolisera min längtan ..................soligt väder och en massa blommor, en härlig dag hemma när man kan gå pyssla i trädgården och fika ute. Sen avslutar man kanske kvällen men en smaskig grillmiddag och kanske sitter man och pratar om den kommande semesterresan. Det är sommar det, när den är som bäst!

Kika in hos Carina och se mer sommarlängtan. Trevlig helg vill jag önska alla deltagare!torsdag 21 januari 2010

Någon som orkar med lite mer vinterbilder?

Jag fick ju en ny mobil av maken i julklapp. En med en hyfsad kamera! Ifall man träffar på någon älg eller så på hundpromenaden. Det har jag ju inte gjort (som tur är!), men jag har testat lite att ta kort och dom blir ju riktigt bra.

Det var så vackert när solen tittade fram.
Närbild på "rimfrostig snö".

Här försvinner det tillfälliga dagiset (eller förskolan som en del tycker det ska heta!). Det kom moduler och har använts ett år innan det riktiga dagiset stod färdigt. Det är ju rätt fantastiskt faktiskt! Har sett på det nya området där de bygger att det kommer hus som är färdigtapetserade från fabrik också..................ja, vad ska man hitta på härnäst?


En vacker gammal lada vid Hakarps säteri. Vi har fått ännu mer snö inatt och det är lite jobbigt att gå i skogen, men får pulsa lite och fötterna "far omkring".


Nog måste man vara nöjd med kameran på mobilen och JA man kan ringa med den också!
Ha en fin torsdag!


Torsdagsfoto: titta ner på något

Titta ner på något ska vi göra idag eller åtminstone sätta in ett kort på. Titta ner från en stege eller stol kommer inte på fråga.........huh, så läskigt det är med sådana höjder. Titta ner från en alptopp är däremot helt ok! Här står jag vid Örnnästet (Hitlers sommarstuga) och tittar ned mod Salzburg. Tyvärr så var det inte riktigt klart väder, men nog är det vackert ändå?
Om någon undrar så ligger Örnnästet i Berchtesgaden i Tyskland. Alldeles vid gränsen mot Österrike, det är därför man kan se Salzburg som alltså ligger nära gränsen mot Tyskland. Glasklart eller hur ;-)

Fler nedåttittande bilder finns det hos Birgitta

onsdag 20 januari 2010

Ordlös onsdag - vinter

Fler bilder finns hos Akson.

måndag 18 januari 2010

Måndagstema: fåglar


En kroatisk fiskmås, som vi träffade på båtutflykten i somras. Vi åt frukost på båten och följdes av en flock intresserade fiskmåsar! Just den här hade siktet inställt på min sandwich!Fler fåglar kan du titta på här!

söndag 17 januari 2010

Helgprat och tack till Khim och Susanne!

Så var helgen slut och jag med..................det är jobbigt att titta på när andra sportar och det har jag gjort den här helgen. Först var det handboll igår och lill-killen fick spela massor och gjorde sitt första mål! Två matcher, två vinster och så mål - kan det bli bättre :-) Han sa till mig i fredags "du måste följa med och titta mamma för jag gör nog mål......." och han fick ju rätt. Tur att jag var där!
Idag har det varit slalomåkning för hela familjen. Ja, inte för mig då förstås, det vågar jag mig inte på ännu eftersom ryggen spökar fortfarande :-( Jag gillar att åka slalom, mycket roligare än att bara titta på..........

Så fick jag två awards.....................först ett tack till Khim. Vilken fin tiger!

och så tack till Susanne/Manitou......................och med den awarden följde ju att man skulle avslöja 7 saker om sig själv...........undrar om det finns något jag inte avslöjat ;-) man jag gör väl ett försök.....
1. jag önskar att jag kunde måla vackra tavlor.....blir så avis på sådana som kan!
2. jag önskar att jag kunde prata flytande franska och italienska..........vilka vackra språk!
3. det pinsammaste som hänt mig är att jag ramlade när jag skulle gå av bussen en gång, från översta trappsteget...............fy, vad kvickt man var uppe och hjälp fick jag av en stilig kille.......(det var ju 25 år sedan minst så då kunde man fortfarande charma ;-))
4. jag har absolut ingen karaktär.............när det gäller godis och fikabröd........det finns liksom ingen botten.........tyvärr!!
5. tycker om att pussla. Stora pussel ska det vara, minst 3000 bitar!
6. blir himla irriterad när folk inte håller tiden......
7. är barnsligt förtjust i presenter och överraskningar (hör ni det familjen!!!)
Inga revolutionerande sanningar precis :-) Nej, nu är det kvällen..............vi hörs en annan dag!
Fototriss: randigt

Randigt, det var inte så lätt att hitta i det här huset! Jag blir nämligen lite lätt yr i huvudet av vissa randiga mönster, så i min garderob finns inte ett enda randigt plagg! Nej, jag fick låna lite av männen i familjen........
så makens kritstrecksrandiga kavaj fick bli första motivet...............
följt av lill-killens randiga kavaj...............ja, han är väldigt klädmedveten, så det är skjorta och kavaj som gäller när det är kalas. (Han är 10 år).


Till slut hittade jag faktiskt ett randigt mönster utanför "männens" garderober. Närmare än man kan ana, för på köksbordet har jag dessa bordstabletter! Vad man ser bra när man tar hjälp av kameran, för nog upptäckte jag en smula ;-)
Fler randiga bilder finns det här.