lördag 6 februari 2010

Musikfoto: längtan

Man kan längta efter mycket.................sommaren, resor, människor till exempel, men ofta, alldeles för ofta längtar jag efter choklad............tyvärr..........
....och så är det ju en himla kul låt, som dessutom ger en lite semestervibbar!


Häng med på musikfoto du också!

fredag 5 februari 2010

Vinterkrisp!

Vilken härlig vinterdag vi har idag! Solen skiner och den värmer riktigt när man vänder ansiktet upp! Igår var jag nere i stan och handlade på ICA, där var det en annan temperatur och när man klev ur bilen så sa det "klafs" och man satte fötterna i en brun sörja....

...vilket fick mig att tänka så här. Kallt och soligt till sista februari, då på kvällen slår det om och blir 10 plusgrader och 1 mars så smälter att snö i ett nafs och våren kommer. Det vore väl nåt! Glittrande istappar är i alla fall vackert!

Uppe på "vårt" berg Olstorpsberget är det vackert och det är tur för här får man stanna en stund och pusta ut efter klättringen uppför. Inte blev det lättare att klättra med all snö!

I hästhagen är det massor av snö och man ser inte vart man går riktigt. Det har ju blåst en del och på en del ställen är det ett snödjup på 2 dm, för att nästa steg man tar så kan det gå upp till låren. Det är riktigt spännande att kliva omkring där :-)


Djupfryst nypon! Vacker färgklick!
När vi gick hemåt Ester och jag så träffade vi en dagisgrupp. Så helt plötsligt stod hon omringad av barn som klappade henne. Sen fick vi visa lite konster som "kram" och "skaka" och alla barnen tyckte det var jättekul De pratade och pratade om undrade och undrade................Jag fick visa Esters tänder och ta undan luggen så de såg hennes ögon.  Tror både Ester och barnen var nöjda med den "träffen"!

Oj, vad spår man ser överallt!

Här är det både människospår och djurspår kors och tvärs!

Tror ni den här gräsklipparen kommer att fungera igen? Vi har inte någon plats i förrådet för den...............men vi har hittat ett ställe utanför stan där man kan lämna sin gamla gräsklippare och köpa en servad, begagnad för ett par hundralappar. Det är en man som tar emot dom och fixar till dom och säljer dom igen.................Passar oss slarviga alldeles utmärkt!
Till sist så kom han då - domherren! Inte världens bästa bild precis men bättre än ingen alls!  

 Här blir den nån handbollsmatch i helgen och så blir det säkert lite skidåkning. Av andra alltså.............själv ska jag nog så lite fröer :-)

Trevlig helg önskar
Tema fredag: skojigt


Den här bilden har några år på nacken så jag tror det är ok att visa den..............Här är det riktigt skojigt, en vattenlekpark som finns på Heide Park i Tyskland. Då kan man glömma att man är tonåring ;-)

Kika in hos Carina och titta på fler skojiga bilder.

TREVLIG HELG!

Fredagsfärg: brun och röd

En härligt vinterpromenad har vi haft idag och minsann hittade jag dagens färger, brun och röd.

Jag tror det är dags att måla om vägbommen!!

Fler fredagsfärger finns det här.


TREVLIG HELG!

torsdag 4 februari 2010

ABC-tema runda 2: bokstaven T

Ännu en vecka har gått och nu är det dags för bokstaven T. Mitt tema i ABC-temat är ju "resor och utflykter" och på våra semesterresor är alltid TÄLTET med. Ett bra och billigt sätt att övernatta när man har en stor familj.

Utan TÄLTET hade vi aldrig kunnat fara kort och tvärs genom Europa med alla barnen. Vi har väl tältat i de flesta västeuropeiska länderna och många fina campingar har vi varit på. I början var vi ett exotiskt inslag bland alla husbilar och husvagnar. Den var oftast bara motorcyklister och ungdomar som tältade. Men på senare år har vi sett fler och fler barnfamiljer. Vi har en gammal 70-tals tält med gardiner ;-)

Här ser ni hela min familj på en camping vid Zugspitze, Tyskland. Alla fyra grabbarna är med och det var sista gången vi åkte allihop. Just den här kvällen blev så kall att vi fick värma oss genom att ta en biltur och sedan krypa ned i våra sovsäckar. När vi vaknade hade det snöat på alptopparna runt omkring oss och det var 5 grader "varmt"  nere i dalen. Ja, det är ju också nåt att minnas :-)
På hemvägen hade vi lite varmare väder och kunde sitta ute och njuta länge. Denna lilla fina camping låg vid en tysk flod i en liten by.

Ibland får man sällskap av små djur. Den här campingen hade en väldigt kärvänlig höna som gärna var hos oss!

En av 2009 års campingplatser i Salzburg. Jättefint med en liten pool och dagen var räddad! Vi hade tur att få uppehållsväder ett par timmar så att barnen hann "bada av sig".


Så här löser man godnattsagoläsningen i ett tält - med pannlampa! Det var mitt T.  T som i TÄLT!

Kika in hos Petunia och titta på mer T-bilder!

Hjälp, vad har hänt med mina ben.........

Det är mycket snö nu, tycker Ester! Benen bara försvann i all snö och denna långbenta skönhet ser helt annorlunda ut........

........nästan som en tax ;-)

 
Inte är hon så van vid att "släpa" omkring magen i snön heller, men vad gör man inte för lite godis!

Torsdagsfoto: de fyra elementen

"De fyra elementen" var det som gällde idag och jag har försökt mig på ett collage.......

Just nu känns det väl mest som om vi har ett 5:e element, nämligen snö............det är mycket nu!
Kika in hos Birgitta och var med!

onsdag 3 februari 2010

Måste ju bara testa "signaturen" och då får det bli lite "trädgårdsporr"!!

Jag har sett att så många har fina signaturen, så det var jag ju tvungen att testa!  Så jag passar på att visa lite blombilder så här mitt i alla snöyra................Dessa bilder är speciellt tillängnade dig Gittan! Du älskar ju rosa ;-D................(hon gillar inte alls rosa blommor - om ni nu inte känner Gittan)
Petite Lisette heter denna ros och jag köpte den på Rosariet i Jönköping för 40:-!
Det här är faktiskt en vallmo! Kan man annat än älska vallmo...........så många kombinationer det finns.......

....den här ser ju lite kul ut!
Tillbaka till rosorna..........Ferdinand Pilchard har jag för mig att denna heter ..........
....och denna vackra knopp tillhör senaste favoriten Louise Bugnet.

Nu ska jag trycka på knappen och se om min signatur fastnar..........

tisdag 2 februari 2010

Mer vinter........

Vi hade lite "finbesök" i trädgården för en stund sedan och jag lyckades fånga honom på bild! Hacke hackspett är allt en vackert herre.

Han lät sig väl smaka av jordnötterna!

Annars har jag väl inget särskilt att berätta..................mer än att det har snöat!
Mobilen är ju med på våra promenader och jag är himla nöjd med den kameran. Snöiga träd fanns det massor av i skogen och det gäller att undvika att komma för nära. Den trillar lätt ned.........
...och det blir väldigt kallt när det trillar ned i nacken. Det är nästan lika äckligt som när man på spindelväv i ansiktet!

Grunnar lite på om jag ska ta tag i mina köksskåp och organisera om lite........får se om inspirationen kommer om en stund.

Ha en fin tisdag!

Tisdagstema: liggande

Ooops, så det kan gå............upp igen! Mycket skidåkning och en del liggande i snön har det blivit denna vinter.

(han skrattar!)
Fler bilder finns på tisdagstema. Ha en fin tisdag!

måndag 1 februari 2010

Tänk att det är februari!

Så klarade vi av ännu en hemsk januari och jag har nog nämnt det förut - i år har det gott riktigt bra!

Nu är det äntligen dags för semlor! Något som gillas av de flesta i familjen, även den fyrbenta damen ;-) Ja, egentligen är det ju inte dags för semlor "på riktigt" men har det väl gått in på den nya året så är det väl OK. Semlor innan jul är väl inte OK egentligen, men dom är ju i och för sig lika goda innan jul ......

I helgen har jag jobbat och det har varit full fart. Är det lönehelg så märks det.....Gillar när det är fullt upp, då går dagarna fort!

En del har slöat i helgen och stilen är väldigt avslappad........

......dessutom snarkar hon, den lilla prinsessan! Bortskämd som tusan är hon och hon har numera tillträde till soffan..........Hon har inte velat gå upp där förut, men sen tyckte vi att va sjutton...........hon tillhör ju familjen. Så vi la en filt i soffan och där får hon nu husera.  Hon går faktiskt bara upp och lägger sig på filten! Det är väl duktigt:-)

Vi måste väl ha en liten blombild också..............så vi vet vad vi har att se framemot.......
Nu är det snart dags att så lite mer fröer inne. Får se om det blir till helgen eller om jag inte orkar vänta.......I år blir det ju en del petunior igen. De gör comeback efter förra årets "petunia-fria" krukor.  Visst det är ett kladd med petunior, men jag saknade deras frikostiga blomning..........
Det är den här sorten som ska sås i år igen...........jag sådde den för 3-4 år sedan senast. Ultra Blue Vein heter den. Det syns inte riktigt på bilden, men den har liksom mörklila "vener" i blomman. Snyggt! I år ska den få samsas i lådorna med heliotrop, verbena och vit petunia.

Jaja, våren kommer nog så småningom, men det verkar ju som om vi ska få lite mer snökaos först...........så till er alla "kör försiktigt" om ni måste ut på vägarna!

Ha en fin kväll!