måndag 1 februari 2010

Tänk att det är februari!

Så klarade vi av ännu en hemsk januari och jag har nog nämnt det förut - i år har det gott riktigt bra!

Nu är det äntligen dags för semlor! Något som gillas av de flesta i familjen, även den fyrbenta damen ;-) Ja, egentligen är det ju inte dags för semlor "på riktigt" men har det väl gått in på den nya året så är det väl OK. Semlor innan jul är väl inte OK egentligen, men dom är ju i och för sig lika goda innan jul ......

I helgen har jag jobbat och det har varit full fart. Är det lönehelg så märks det.....Gillar när det är fullt upp, då går dagarna fort!

En del har slöat i helgen och stilen är väldigt avslappad........

......dessutom snarkar hon, den lilla prinsessan! Bortskämd som tusan är hon och hon har numera tillträde till soffan..........Hon har inte velat gå upp där förut, men sen tyckte vi att va sjutton...........hon tillhör ju familjen. Så vi la en filt i soffan och där får hon nu husera.  Hon går faktiskt bara upp och lägger sig på filten! Det är väl duktigt:-)

Vi måste väl ha en liten blombild också..............så vi vet vad vi har att se framemot.......
Nu är det snart dags att så lite mer fröer inne. Får se om det blir till helgen eller om jag inte orkar vänta.......I år blir det ju en del petunior igen. De gör comeback efter förra årets "petunia-fria" krukor.  Visst det är ett kladd med petunior, men jag saknade deras frikostiga blomning..........
Det är den här sorten som ska sås i år igen...........jag sådde den för 3-4 år sedan senast. Ultra Blue Vein heter den. Det syns inte riktigt på bilden, men den har liksom mörklila "vener" i blomman. Snyggt! I år ska den få samsas i lådorna med heliotrop, verbena och vit petunia.

Jaja, våren kommer nog så småningom, men det verkar ju som om vi ska få lite mer snökaos först...........så till er alla "kör försiktigt" om ni måste ut på vägarna!

Ha en fin kväll!

12 kommentarer:

NinaVästerplana sa...

Vilka fina lådor.... förstår att du saknar dom, petuniorna.... borde det inte funka att klippa med nagelsax ner i en korg ;-)
Ha´t himla gôrgôtt trots snö o kyla
Nina

Monica sa...

Ja semlor hade vi på Simsons kalas,,och det är så gott jag föredrar dem i mjölk,,Hetvägg säger man visst.
Jo petunior är de svårta att så? Jag som sått sådana för första gången i år,,undrar om jag missat ngt viktigt?
Ha en go vecka Kram Monica på Pepparbacken=)
Ps.Ozzie hälsar att din lilla hundprinsessa inte alls är bortskämd bara en i familjen,,här liggs det i sängarna så matte tvättar lakan varje vecka..ds.

Monica sa...

oj glömde en sak,,fågelkvitter ,,mmmm LJUVLIGT!
för en v¨årlängtande person som jag!Tackar!/M

ormbunke sa...

Jag försöker vänta med semlorna till den 16 febr.Jag har köpt petunian horizinal Blue vein men känner inte för att så ännu.Har bara ett fönster att såtta krukorna.
Var inne och tittade på bilderna från matchen. Tog lite tid innan jag hittade dig. Men du såg inte särskilt glad ut. Men du skrev ju att de vann!!!
Var i Sandhem i lördags och hälsade på nyförvärvet.Vad de är små och mjuka de små liven.Synd att det blir länge emellan man träffas. Där var mycket snö och kallt.
Ett nytt snöoväder är att vänta i morgon.
Jag tror jag går i ide som björnarna. Ha de gott. Anita

Anonym sa...

Här har vi hunnit med många semlor, älskar dessa smarriga bakverk. Inte är Ester bortskämd inte, klart hon skall ligga i soffan och gona sig. Skall försöka få lite fler petunior i år, blev ju inte så många av fjolårets sådd.
Kram

Moments of photography sa...

Hihi...hon e för charmig lilla prinsessan!!
Semlor är gott, precis närsomhelst...

Ha en skön kväll.

Ninne sa...

Jo-semlor äts här flera dar i veckan.Bara en varje gång, så ska man hinna med många så MÅSTE man ju BARA börja på det nya året.
Vallmobilden?? Mmmmm måste ha fler i rabatten
Kram Ninne
Ps. Klart hon ska liggga i soffan!! Ni andra sitter ju där!!

Gunilla sa...

Semlor har jag redan smaskat i mig det är ju så gott.
Jag tjuvstartade förra veckan för nu är det ju ett nytt år. Nu i Februari är det ju lovligt:o)
Hunden verkar må som en prins:o)

Ha det gott
kramen/Gunilla

Rosor och ruiner sa...

Ja, först måste vi ha lite snökaos till,det är väl härligt..=)
Ester hon visste vad det var i den påsen hon, vilken trånande blick! Håller med henne, semlor vill man HA!

Lilla My sa...

Jag gillar också att januari är över men här har vi haft snöstorm och mycket snö har kommit. Är så utled på all snö. HOppas solen börjar värma så den smälter bort.
Härliga foton...
Kram

sinneskatten sa...

Jag har lyckats att låta bli fröer ännu , men klippt i pellargonerna kunde jag inte låta bli.
Min farmor bakade världens godaste semlor, men det kanske är minnet som spelar en spratt.
Men visst är det en smarrig bulle.

gittan sa...

Hrm.. jag hoppar gärna över både februari, semlor och petunior =) För min del får det gärna vara april(och det snabbt) så att man kan börja rumestera där ute. Februari innebär ju att det fortfarande är vinter, semlor är äckligt (jag kan inte äta mandelmassa, den vänder) och petunior är förvisso otroligt söta men ackså kletigt.(kände att jag behövde förklara mig)
Fräck färgkombination på vallmon (VA SÄGER JAG? Den är ju rosa???) Den skulle nog t.o.m kunna få bo här =D Ha det så bra idag / kram gittan