tisdag 2 februari 2010

Mer vinter........

Vi hade lite "finbesök" i trädgården för en stund sedan och jag lyckades fånga honom på bild! Hacke hackspett är allt en vackert herre.

Han lät sig väl smaka av jordnötterna!

Annars har jag väl inget särskilt att berätta..................mer än att det har snöat!
Mobilen är ju med på våra promenader och jag är himla nöjd med den kameran. Snöiga träd fanns det massor av i skogen och det gäller att undvika att komma för nära. Den trillar lätt ned.........
...och det blir väldigt kallt när det trillar ned i nacken. Det är nästan lika äckligt som när man på spindelväv i ansiktet!

Grunnar lite på om jag ska ta tag i mina köksskåp och organisera om lite........får se om inspirationen kommer om en stund.

Ha en fin tisdag!

11 kommentarer:

gittan sa...

Usch ja, här har det börjat snöa igen för en stund sen. Hackspett har jag nog itne sett sedan barnsben, ingen vanlig besökare i min trakter precis. Men du har ju skogen intill så det förklarar väl en del. Kul att du lyckades fånga honom/henne på bild.
Om du tar tag i dina köksskåp så ska jag ta mig i kragen och städa badrumsskåpen. Både högskåpet och vaskskåpet här skulle behöva både röjas och torkas av inuti.
Kram gittan

Ninne sa...

Inte illa att få HAcke med på bild. Vi har hört honom här, men han har inte gästat oss, o om så! Inte hade jag fått fram kameran i tid?? Du väckte ngt samvete-- gör städ i skåpen - det är nog flera skåp som behövde en riktig "ränefajt" o jag skulle baka bröd --
Ja det får kanske bli -SEN
KRam Ninne

mammi sa...

I år har vi inte sett till vår Hackspett, men brukar va här varje vinter. Den kommer kanske. (Nej inte mer vinter)
Marianne

haspet sa...

Härliga vinterbilder men minst lika härligt med fågelsången här på bloggen. I morse när jag gick till jobbet vid halvåtta började det bli ljust och fåglarna sjöng (stackarna vad dom måste ha det tufft i kylan), det finns hopp om en vår. Kul med Hacke, han syns ganska ofta hos oss på landet och det är så kul. Vilken underbar bild i ditt tisdagstema, man ser verkligen hur kul han har det.// Kram Peter

Ingela´s blogg sa...

Här är det också mera snö igen. Nu är jag lite orolig för en gren på vår tomt, maken har velat kapa den länge, men jag älskar den. Försvarar den med näbb och klor. Den är så långt ner mot marken men ingen och jag menar Ingen får sitta på den (risk att den går av) Ska nog skaka av snön så det inte händer nått. Nattikram

Lena/isklockan sa...

Fin bild på hackspetten. Hoppas det kommer nån till mig också:) Röja skulle jag också behöva....överallt....hela huset:)Kram

Mrs North sa...

Jag håller med om att det kan vara riktigt vackert med nysnö och vinter - men nu tycker jag ändå att det får vara nog...... Är less på 25-30 graders kyla varje dag och snö, snö, snö. Vi har inte längre nånstans att sätta all snö vi skottar ihop på gården.....

Petit Eyekiss sa...

Oh, han är så fin. På landet har vi en herre som stadigt kommer på besök, men jag har aldrig lyckats fånga honom på bildsom du gjort.
Jag vill INTE ha mer snö. Idag är det riktigt yrväder här vid kusten.Måste iväg senare idag och då kommer mascaran att hamna alldeles fel!!!

Lillebeth sa...

Fast får jag välja så tar jag nog spindelväven;-)

Resa med Herbert sa...

Hej Anette!

Ja det är härligt med fåglarna i träden så här års och fina bilder fick du. Men nu längtar jag efter riktigt fågelkvitter och takdropp med mycket sol.

Hur gick det med omorganistionen av köksskåpen?

Mitt koltrastbesök kan du se på Tillbaka i Göteborg

Solvarma kramar från Irene

Anonym sa...

Snön vräker ner och det blåser halv storm...nu börjar jag tröttna på det här vädret och våren är väl någonting vi får titta på vykort på om vi vill uppleva den...det här försvinner väl inte förrän till midsommar!!.
Ang. att ha två hundar så tycker jag bara det är positivt. Eftersom de är flockdjur så har de ju kul tillsammans, det går att lämna dem lite längre stund...de har ju sällskap av varandra. De ger ju dubbelglädje. Klart ni skall slå till, tänk vad Ester kommer att bli glad. Det finns inga nackdelar.
Kram Susanne