tisdag 24 april 2012

Det börjar arta sig........

Äntligen börjar det hända lite mer i trädgården. De senaste dagarna har det varit plusgrader dygnet runt och faktiskt riktigt skönt dagtid. I helgen hade vi rejäla åskväder och regnskurar både lördag och söndag. Precis när jag åkte hem från jobbet så det var ett litet äventyr!


Här är lite "lull-lull" i rabatten på framsidan. Det är nog en Fritillaria den som är närmst. Bloggvännen Karina upplyste mig om det och då mindes jag att det nog var en sån jag köpte!


Mina härliga tulpaner som jag har haft i många år. Rådjuren har aldrig brytt sig om dom. Någon annan bloggvän sa att det nog var "botaniska tulpaner"! Själv har jag (som vanligt) inte en aning. Men fina är dom och nu har de spridit sig rejält. Det var 5 lökar från början.


Julrosen "Green Corsican" (japp, jag kommer faktiskt till och med i håg sortnamnet!!!). Den skiftar i grönt och det gillar jag!


Men vad är nu detta??? Helt plötsligt dök det upp något nytt i woodlandet!! Kan det möjligen vara en hundtandslilja? Den är ju full med knoppar så snart har vi svaret.Här ser vi lite mer från woodlandet. Brunnävablad till vänster och framför vita skylten "stort paddfetblad". En konstig växt. Det kommer upp ett tjusigt blad och sen vissnar det ned. Men det har kommit tillbaka varje vår och nu kommer det faktiskt två blad! Så kanske sätter den fart till slut om inte brunnävan kväver den först!


Porslinshyacinter som sprider sig hej vilt och välkommet! Fina tycker jag - överallt!Här ser ni ett sorgligt kapitel..........för här är Esters "valpgrop" eller nåt. Varje gång hon är skendräktig så går hon hit till samma ställe framför busken och gräver ett stort hål............och varje gång när hon är "färdigvalpad" så går jag dit och fyller igen det. Igår börjades det igen, men nu var jag snabbt där och fyllde igen och så lade jag stenar över. Nu får Prinsessan Ester mindre mat och mera "spring" ett tag så får vi hoppas skendräktigheten snart går över igen. Sen blir hon snart sitt pigga, busiga jag igen - tills nästa gång!


Till sist.........här ser ni lite av helgens planer. Baksidan! Vi tänkte hundsäkra den med staket så de kan vara lösa överallt. Framsidan är ju redan fixad och grindarna emellan ska vi låta vara kvar så man kan begränsa utrymmet när man vill. Bara ett litet problem att klura på............vi bor ju på en berg och det medför att vi även har "berg" i trädgården! Men det är smällar man får ta!!

Ha det så gott!