tisdag 12 juni 2012

Då och då!

Ja, det är väl den bästa överskriften jag kan hitta på..............då och då, för just nu kan man nog karaktärisera mitt bloggande så! Mycket annat som kallar på uppmärksamheten så här års..............

Nu kommer i alla fall en liten uppdatering av vad som blommar just nu!


På baksidan bland annat bergklint, acklejor och nävor. Samt lite återvunna penséer. När jag tröttnat på att ha penséerna i kruka så brukar jag plantera ut dom i rabatten. Finns alltid något litet hål.


Månskensrabatten som blommar i huvudsak med vita blommor. Även här lite återvunna penseér som fyller ut runt den nyplanterade snöbollsbusken (skogsolvon). Busken har för övrigt inte växt nånting, men vi får hoppas den kommer igång om det blir lite mer värme.Mer återvunna penséer runt den nyplanterade vita syrenen. Den verkar trivas där i alla fall. I bakgrunden mest hostor och näva. Hostorna är ännu fina, men i år har jag dödat några mördarsniglar i trädgården så vi får se hur länge det varar.Framför huset har jag ännu en rufsig rabatt. Det mesta ligger och slumrar känns det som, men jag har sett att det är vallmo på gång och lite annat smått och gott. Just nu drar förgätmigejen sin sista suck för i år och tovsippan lyser upp. Lite längre bort ser ni ett litet acklejahav och violkungsljus.Rufsrabatten med trädgårdsnattviol och massor av vallmoknoppar!


Årets glädjeämne, den vita midsommarblomstern, som jag räddade från hästhagen förra året. Det verkar trivas bra i månskensrabatten!Den här acklejan är riktigt läcker!


Förresten en liten parentes..............gissa vem som ska åka till Monets trädgård om några veckor? Jo, jag förstås, tillsammans med älsklingen och två av sönerna. Det blir Frankrike i år alltså, Disneyland, Paris, Monets trädgård, Mont St Michel och Normandie med invasionskusten. Ska bli kul!  


Har ju varit i Monets trädgård förut, men det var innan digitalkamerans tid!
Kan bara konstatera att flickornas tid i trädgården är kommen...............så varsågoda......

Louise Bugnet


Nelly Moser


  Nora Barlow


Therese Bugnet


och så Nitza och Ester förstås, men deras till i trädgården är det väl alltid!

Den här veckan är det skolavslutning och en av sönerna slutar 9:an. Det blir spännande, på torsdag kväll är det bal med Las Vegas - tema. På fredag är det avslutning i amerikansk/engelsk stil..........iklädda blålila långa "kappor" och sådana där fyrkantiga hattar! Spännande!


Till sist en liten bild på utsikten från John Bauer-leden som börjar här på området. Det går till Gränna, men man kan ju gå delar av den och det gjorde vi häromdagen med voffsingarna. Gick ju bra ända till vi kom till hagen som var full av nyfikna kvigor............men det är en annan historia, som vi kommer att skratt åt ett tag..........Hade man inte koskräck innan så.....


Då och då var överskriften och då och då lär det bli ett tag till. Så vi hörs när vi hörs!