fredag 30 januari 2009

Är det inte vår ute, så får man fixa vår inne!

Så nu har jag bytt mina svarta bordtabletter mot de limegröna löparna! Blåbärsriset börjat slå ut. Limegrönt är min favoritfärg hela året, men särskilt på våren!
Jag fick en bukett tulpaner, som små karameller står de där och önskar Glad Vår!

Den här gula men röda streck är väl härlig........

..eller den här röda med gul "mitt".


Fredag igen och dags för fredagsmys! Här blir det tacos och senare på kvällen blir det chips och dip. Fast jag tänkte faktiskt dippa grönsaker! Igår tränade jag för första gången efter min influensasläng. Danspasset! Underbart roligt och jag hostade bara lite.......

Idag sträckte jag vaden när jag var och handlade. Herregud, hurdan är man! Jag skulle snabba mig och hämta en majsburk (jag var redan vid kassan), småsprang lite och så "pang".
Jag är väl för gammal.......


Förresten vill ni ha lite inredningsinspiration? Kika in på den här sidan http://www.cultdesign.se/
Jag vill ha allt!!


Trelig helg önskar jag alla som läser min blogg!Fredagsfärg: BRUN och VIT

Fredagsfärg är så kul. Som jag har väntat idag........ Lite brun och vitt i blomvärlden.......


Någon slags orkidé


Här är en kruka på trädgårdsföreningen i Göteborg. Mestadels vita blommor, men också bruna chokladblommor. Fingerborgsblomman har bruna prickar i "klockorna" men det syns inte på bilden. I verkligheten var det hur läckert som helst.
Här finns det fler bidrag

torsdag 29 januari 2009

Längtar...........

Idag längtar jag.....................drömmer........................om härligt rufsiga rabatter............om rosor och lavendel...
...om vackra Nelly Moser...
....om söta fröken Nora Barlow.......... om min Rhapsody in Blue ...


... om vallmo...

...om att få gå barfota i gräset.......En längtan till sommar och sol! Till långa ljusa dagar. Fika ute. Äta middag ute.
Men första av allt längtar jag till första förmiddagskaffet ute på trappan. Den där dagen då våren kommer med härligt värmande sol..............
Vad längtar Du efter?


onsdag 28 januari 2009

Här ska det stickas.........Igår beställde jag garn till tröjan på bilden. Till 2 st! Yngsta sönerna ska få varsin. De fick välja färg själva. Så det blir en i en färg som kallades "Kokosnöt", i bruna och beiga toner. Lill-killen valde en färg som kallades "Calypso". Vit "bottenfärg" men inslag av turkos- orange och beige.
Åh, vad det ska bli kul när garnet kommer!Snart är jag färdig med lill-killens sockar. Också dom i ett "självmönstrande" garn. Han är så impad av sin mamma och tycker "det är så kul när du har "gjort" kläderna". Vilken kille!
Så där tyckte man inte själv när man var liten!Ikväll ska lill-killen börja träna bordtennis. Äntligen en med lite ordning på! Tänk att vi, maken och jag, som är sådana sportfånar, har fått fyra söner varav de tre äldsta är totalt ointresserade av sport! Äldste sonen bor i studentlägenhet precis bredvid Idrottsparken i Norrköping, men inte har han vart på nån fotboll inte. Ibland faller äpplet långt från päronträdet......

Ordlös onsdag - Himmel och hav


Fler bidrag till ordlös onsdag finns det här

tisdag 27 januari 2009

Tisdagstema: VARDAGSLIV

Vardagsliv. Spännande. Mitt vardagsliv består av ledighet, åtminstone från jobbet. Jag jobbar ju deltid, endast varannan helg, i en affär.Så mitt vardagsliv börjar ofta så här, men en lång promenad med Ester. Oftast efter en mysstynd i sängen efter att barnen gått till skolan!


Barnen ja, tandläkarbesök, utvecklingssamtal, läxtjat mm,mm ingår också i min vardag. Plus att ta hand om dom när de är sjuka. Inga diskussioner om vem som ska vara hemma här. Skönt!
Min "tvättpelare" får symbolisera en stor del av min vardag, dvs. hushållsarbete. Mycket tvätt blir det........Handla och laga mat ingår ju förstås också. Däremellan bloggas det en hel del, pyssel med mina odlingar (nu är det mesta sått! en del har förstås ätits upp av en mus, som jag hittade i tvättstugan, läs i min trädgårdsblogg om ni är nyfikna!) och snart är det vår och då blir vardagen en fest: för då kan man vara ute i trädgården och njuta!


Nu ska jag göra mig färdig. Tandläkarbesök med sonen och sen hundpromenad. Typisk vardag alltså.

Fler bidrag hittar ni här

måndag 26 januari 2009

Utan ord


Fler bidrag hittar du här

söndag 25 januari 2009

Fototriss - ätbart

Detta var ett farligt tema så här på söndagsmorgonen.............

Det första kortet är från i påskas när vi dukade upp lite "småplock" i växthuset. Där stod vi sen fullt vinterklädda och smaskade................för då sent omsider så hade vi gått vinter!


Saltgodis är ALDRIG fel....Den här tårtan är väl för tjusig! Den borde varit ätbar, men det är gjord av blommor, så egentligen är denna bilden lite fusk.........

Fler smaskiga bidrag finns det här.

Själv ska jag äta frukost först............