fredag 20 februari 2009

Musikfoto - konsertminne/önskekonsert


Jag älskar musik, men någon flitig konsertbesökare är jag inte..............till skillnad från mannen och sönerna...........de var på Iron Maiden i somras. Den enda "riktiga" konsert jag varit på var 1995 med GES, ni kanske minns...........Glenmark, Ericsson och Strömstedt. Så bra.........Nu blir det inget med dom. Nej, jag tog fasta på Önskekonsert....................den här sångerskan gillar jag och skulle gärna gå på hennes konsert..............Pink med So what. Gillar flera av hennes låtar, men just nu är det denna som har fastnat i huvudet.........Så ska man ju visa en passande bild................

So what, I'm still a rock star..............Girl Power är det och det tolkar jag så här.........Men en rosa (pink) trädgård, som kallades för Barbies trädgård. Denna var en tematrädgård på Mainau för några år sedan.................Girl Power för mig är att få vara som man vill! Inte behöver man vara en tuff rockbrud för att ha Girl Power, nej, enligt mig kan man lika gärna vara en ljuv Barbie, bara man är som man själv vill!

So what, I'm not a rock star, I'm just an old mum, but I'm alright


Fler bidrag finns på Musikfoto

Fredagsfoto: arbetare

Här har vi en riktigt flitig arbetare i en av mina favoritblommor. Humlan är norra halvklotets viktigaste pollinerare. Humlans pollinering av klövervallar har stor ekonomisk betydelse för jordbruket (japp, jag har läst Wikipedia så här på morgonkvisten!)

Den har väl helt klart drömjobbet, flyga runt en solig sommardag och besöka en massa blommor...................kan det bli bättre?!


Fler arbetssamma bidrag finns det här

torsdag 19 februari 2009

Torsdagsreflektion v8

Det här måste tyvärr bli min torsdagsreflektion den här veckan. Inte tyvärr för att det är Ester utan för att vintern fortfarande håller Huskvarnabergen i sitt grepp. Så här ser hon ut efter ännu en kall och snöig promenad. Fast man slipper ju åtminstone leriga tassar!


Fler reflektioner finns det hos Trebarnsmamman

Thursday Challenge: PINK

Thursday again and a new challenge. More pictures you can find here.
This week the challenge is PINK and this is what I found..........
Lovely pink Dahlias. Dahlias are named after a Swedish botanist Anders Dahl.


onsdag 18 februari 2009

tisdag 17 februari 2009

Tisdagstema: HANDGJORD

Tisdagstemat denna vecka är HANDGJORD. Vad passar då bättre med ett alldeles nytaget kort på mina sockar, som jag själv har stickat.
OBS! Förstora inte bilden för då syns mina torra och vinterbleka ben ännu tydligare.............


Lägger också in en bild på något som är under arbete. En tröja till lill-killen. Framstycket är snart färdigt.

Fler handgjorda bidrag finns det här


måndag 16 februari 2009

Måndagskväll

och ännu en kall vinterdag till ända. Utan sol! Får väl hoppas den visar sig i morgon.............vill ha SOL nu!

Sportlovet är slut och smågrabbarna har börjat i skolan igen. Näst äldste praktiserar hos en lastbilstillverkare. Pappa C har pratat med någon han känner och fixat praktikplats. Kan inte fatta varför inte skolan ordnar detta. Alla föräldrar har ju inte möjlighet att fixa praktikplats på sina jobb heller........Han, sonen, tyckte det var roligt men är supertrött. Inte van att jobba fysiskt precis, fast här hjälper han ju mamma att gräva (lill-killen hjälper ju också till som vanligt.)

Jag har en ny chef på mitt jobb. Nu är jag extra tacksam att jag jobbar så lite som jag gör. Hon ändrar på allt precis allt. Det är spara, spara, spara som gäller. Trots att butikskedjan går mycket bra.

Våra schema ändras, jag ska nu jobba var tredje helg och någon kväll. Samma antal timmar men mindre OB-tillägg, så det kommer att märkas. Heltidspersonalen är helknäckta och tycker livet är pest på jobbet. Jag, som är "gammal och klok" har ju genomlevt ett antal lågkonjunkturer och tänk att det alltid är så här.......................man passar på att ändra och greja väl medvetna om att det inte är så lätt att hitta nya jobb..........

Jag har skolat om en massa småplantor i dag. Kan nog bli fint i trädgården i sommar också......


Nej, nu står de här och trampar och vill låna mammas dator.......

Utan ord


Fler bilder utan ord hos Pumansdotter

Bilduppdraget - Nr 1. Kännetecken i närområdet

Första uppdraget i den nya fotoutmaningen. Jag bor i Huskvarna så egentligen bor jag mitt i en "logotype", ni vet vitvaror, symaskiner, motorcyklar mm.

Jag har valt att visa denna herre, som en del av er kanske sett när ni åker förbi på E4. Detta är Jätten Vist, en trästaty gjord av Calle Örnemark, som också är från trakten.

Han håller Visingsö i sina händer. Ett landstycke han bröt bort från "fastlandet" och slängde ut i Vättern. Detta för att hans fru skulle ha något att kliva på när de skulle hem från ett bröllop............Om det är sant vet jag inte, men Visingsö ligger ju där i Vätterna så vem vet?!Fler bidrag finns det här

söndag 15 februari 2009

Fototriss - TRE

Ännu ett spännande tema TRE. Ska i väg till jobbet om en stund, men konstigt nog hittade jag 3 TRE-bilder i arkivet. Trodde ett tag jag skulle få hoppa över.


TRE hundar (den till höger är min)


TRE äpplen

TRE fjärilar
Fler bidrag till fototriss finns det här.
******************
Hos mig var det -15 grader i morse! Det är kallt för en smålänning...........brr
Ha en bra söndag!