lördag 6 juni 2009

Lördagsmorgonsträdgårdsrundan........

oj, det blev ett långt ord som överskrift idag, men så får det bli! Tack för alla rara ord igår om min tinnitus. Jag är oerhört glad över att meddela att "flygplanet" i örat nu är på "normalavstånd" igen. Ska berätta lite mer om detta, men först en titt på Louise Bugnet, min favorit just nu.............


Inte så stor ännu men hon planterades i höstas.........
....kolla in de här knopparna. Kan man bli annat än förtjust!

Jo, jag upptäckte min tinnitus i den vevan när vi flyttade hit. För sjutton år sedan.
Jag hörde ju små flygplan på avstånd hela tiden..............sa till maken "att jösses vad det flyger plan här hela tiden, men man ser dom ju aldrig". Han tittade underligt på mig.......
Min tinnitus går att leva med - jättebra. Det är bara när det är tyst som man hör den och då gäller det att inte tänka på den. Men när ljudet ökade i torsdags då insåg jag snabbt hur jobbigt det skulle bli om det var en permanent förändring! Men som tur är så flög alltså planen tillbaka till normalposition under gårdagen. Tack för det!

Kolla på dagliljorna. De kan nog slå ut idag. Detta är en gammal hederlig sort. Ursprungssorten? Sen har jag lite varianter, men de blommar senare. De är inte lika starkväxande heller.


Här ser ni lite daggiga (nästan frostiga, bara 2 grader i natt) amerikanska blåbärs "wannabies". Dom är sååå goda och man slipper jobbiga blåbärsfläckar!

Vi ska ha kalas idag. Med släkten. Maken fyller i maj och jag i juni. Så vi har slagit ihop våra dagar och firar den 6 juni. Sill och potatis förstås. Följt av glass och jordgubbar. Tyvärr, så går det väl inte att sitta ute, men det är väl också lite typiskt svenskt. Min moster kommer direkt från sjukhuset. Hon har opererats för bröstcancer för några dagar sedan. Men hon var så glad för det hade inte spridit sig till lymfkörtlarna. Skönt! Det gnälls mycket på sjukvården, men i mosters fall måste man vara nöjd. Från diagnos till operation på ca två veckor!

Här ser ni min favoritclematis Nelly Moser. Massor av knoppar i år. Hon är också nyplanterad förra året, runt uteplatsen vi byggde då.

Så här vi den lilla tålamodsprövande saken...........nu har den spruckit lite mer den kära vallmon. Färgen ser ju ut att bli alldeles underbar, men snälla slå ut nån gång!!!!


Mina stora grabbar är på Sweden Rock. Den yngste av dom ringde i går morse...........han var lite missnöjd. Det var äckliga duschar, han kunde inte sova, man hörde mellan raderna "kan ni inte komma och hämta mig"..............Vad hade han väntat sig? Hotellstandard på en rockfestival?
Han ringde igen på eftermiddagen och då var allt bättre. Puh! Man vill ju inte de ska må dåligt, samtidigt så har vi lagt ut 3000:- och så tycker man att han "måste lära sig"............men man oroas ju ändå. I morrn ska han och en kompis åka tåg hem (äldste åker rockbuss!) och byta två gånger..........Kompisens mamma var orolig (detta är två vimsiga grabbar!!), men jag lugnade henne. Vi är ju i närheten och hamnar dom på fel tåg så får vi väl helt enkelt åka och hämta dom....... Jag är lite coolare för vi skickade de stora grabbarna till England för tre år sedan och det gick ju bra.


Avslutar det hela med en bild på min funkiarabatt. Den är nog som finast nu!



Önskar er alla en härlig helg!
Ikväll får vi hålla tummarna för Sverige i fotboll och i morgon får vi hålla tummarna för Robin Söderling i tennis och för att sonen hittar rätt bland alla tåg!



fredag 5 juni 2009

Fredagsfärg: BLÅ och GRÖN

Det är mindre än en vecka sedan vi hade så här fint väder! Här är blå och grön utsikt från Omberg i Östergötland!

Mer fredagsfärger finns det här.

Fredagsfoto: vila

Här har vi en dam som kan vila och gärna i närheten av sin "mamma". Om någon nu har missat det så heter den svarta, skäggiga damen Ester!



Fler vilsamma bilder hittar ni här.
**************
Själv kunde jag inte vila mer. Jag lider av tinnitus i mitt vänstra öra. Har i många år haft en litet sportflygplan som flugit omkring därinne................och i går så kom det närmre, så just nu är jag lite orolig..............Men jag är glad över att jag inte har en skarpt ringade ton som många andra lider av.......Sen hade jag en liten snarkande son vid mitt högra öra och det gjorde det inte lättare att somna om precis *ler*
***************
Önskar er alla en trevlig helg trots det uschliga vädret. I morgon blir det sommarkalas här med sill och potatis!

torsdag 4 juni 2009

I trädgården just nu.........

här kommer lite bilder i en salig röra. Först en "detaljbild" från funkialandet. Jag tycker det är så fin med de vita löjtnantshjärtana ihop med funkian. Särskilt fint är det ihop med de vitstrimmiga........

Det här är mina liljor som skulle bli bruna! I mitt "chokladpudding och vispgrädde-arrangemang". Inte är de särskilt bruna och den bruna dahlian ser ut att bli lila........ja, det blir inte alltid som man tänkt sig.........
Allium är en favorit hos mig. I år är det klent med blomning, vet inte varför........men några får jag njuta av.....



Acklejornas bästa tid är nu och jag har massor! I alla möjliga färger, men den finaste är den här som heter Nora Barlow.

I "grönsaksrutan" växer det. Sallad har vi redan smakat.

Mitt land på framsidan, som jag brukar kalla "lavendelrabatten". Nu blommar violkungsljus. Jättefina och ett "godkänt ogräs". De sprider sig men är lättrensade alltså. Färgerna går från ljusrosa till mörkt lila och så blir några vita.

Trädgårdsnattviol är också ett "godkänt ogräs", fast på väg att bli ett "icke-godkänt". Dom är jättefina men sprider sig VÄLDIGT mycket och är inte tillräckligt lättrensade.........får se hur jag gör. Men som sagt underbart söta och en underbar kvällsdoft, så jag får nog stå ut.......

Woodlandet. Här finns det lite nyinköp från i söndags. Purpurkvanne, höstsilverax och klockruta. Alla är höga med flikiga blad. Inte så lätt att urskilja på den här bilden kanske. Det är väldigt grönt och frodigt just nu.


Till sist, den som gör mig mest otålig just nu.................vallmon Salmon Glow...............sådana jätteknoppar, men vilken tid det tar innan de slår ut.......
Ja, det var en lite titt och det lär komma fler bilder............








onsdag 3 juni 2009

Ordlös onsdag - svensk

Fler ordlösa bidrag finns det här.

tisdag 2 juni 2009

Tisdagstema: sliten

Har man många barn som jag, så finns det många slitna jeans. Nuförtiden är ju en del slitna från början och dom är mer accepterade än de som blir slitna efter flitigt användande. Konstigt egentligen och så dyra dom är, de slitna jeansen man köper, mycket dyrare än dom som är hela!! Ja, nog är det upp-och-nervänt ibland i modevärlden...........




Fler slitna bidrag finns det här.

måndag 1 juni 2009

Mina egna månadsbilder - 1 juni

Ny månad och sommaren är här. Dags för mina egna månadsbilder. Är ni nyfikna på skillnaden kan ni kika här.


Först ut är framsidan. Mycket grönare och slangen visar inte att jag har vattnat utan att det var premiär för "vattenspridarduschning".

Mitt mini-woodland. Här har det hänt grejor. Nu börjar det bli trångt!

Växthuset och rutorna. Även här är det betydligt grönare men inte så mycket blomning ännu. I rutorna växer det på och man kan ana att lökarna sticker upp.



Funkiarabatten. Här börjar funkian synas nu bland allt annat. Ännu är det inte jättestora.


Solrabatten är grön och frodig. Jag fick flytta mig lite för att kunna ta kort. För annars hade bara pionbusken synts. De vita blommorna är tovsippa.
I går var vi på lite utflykt. Vi fikade på Omberg och var på en fin handelsträdgård utanför Norrköping innan vi hämtade äldste sonen. Lite nya inköp blev det också. Det kommer bilder senare.............
Nästa gång det är månadsbild får jag fuska lite och lägga in dom i slutet på juni, för 1 juli är vi någonstans ute i Europa........