torsdag 22 april 2010

Inte mycket att skriva hem om..........

brukar man ju säga och lite så är det väl här också. Inte mycket att skriva om, för inte vill man skriva om snön som kom tillbaka.................nej, det låter jag bli!

Så mycket roligare att skriva om den blå himlen vi har idag........även om det är rätt kyligt! Titta noga på bilden så kanske ni ser flygplanet. Det första jag har sett på väldigt många dagar.


I trädgården står det och stampar, men lite har det väl hänt. Här kommer en av alla plantor av jättevallmo Royal Wedding som jag sådde förra året. Royal Wedding är ju ett passande namn i år även om det nu bara verkar bli ett bröllop. Jag bryr mig inte så mycket om det där, men jag är en inte mot kungahuset eller så. Nej,  jag tycker väl att de gör sitt jobb för Sverige. Sen kan man väl fundera över en del annat. Helt klart är det väl att det inte är lätt att leva sitt liv inför "öppen ridå".........

Nu var det ju vallmon jag skulle visa, ja eller plantan i alla fall. Blomman får vi vänta på!En av många favoriter i trädgården är bollvivan. Den är på gång, men har ännu inte börjat "bolla till sig".


En annan favorit är Louise Bugnet, en alldeles underbar Canadaros. Canadarosor är ju tåliga och den här verkar trivas bra. Jag satte den förra året och den står rätt skyddat så den är alltid tidigare än alla andra rosor.
Jag måste bara visa en bild från förra året på "hennes" knoppar..... är dom inte ljuvliga?


En del andra rosor har ju inte klarat sig så bra............ute i gräsmattan, ganska oskyddat, har jag en plantering med syrenbuddleja, rosor och lavendel. Där ser det inte lika kul ut..............lite små skott kan man skymta på rosorna, men det mesta är brunt och dött. Återstår att se om syrenbuddlejan tar fart. Det är ju också lite känslig.

Jag är lite periodare när det gäller vissa av mina intressen. Just nu har jag kommit in i en läsperiod igen och jag läser den här.........Jättebra, men ibland är det så starka scener (kan det vara scener i en bok?) så man måste sluta läsa en stund. Samtidigt så vill man inte sluta för man vill ju veta hur det går!

Lite hundprat måste det väl bli också. Lill-tjejen har premiärduschat hemma och hon såg ju rätt kul ut. Man insåg ju också att hon är rätt liten. Det är ju bara en massa päls!


Så en sista liten bild på en mysstund jag fotade häromdagen..................barn och djur - det är nåt visst det!


Så det fanns visst lite att skriva om i alla fall. Ha en fin dag allihop och glöm inte att hålla tummarna för HV 71 i kväll (hockeyfinal om någon inte vet!)

Kram

 

onsdag 21 april 2010

Ordlös onsdag - vårblom

Dags att vara med på Ordlös Onsdag igen...........nu i ny regi hos Susanne.

En fin dag önskar jag er!

tisdag 20 april 2010

Tisdagstema: musik

Jag har haft en liten time-out från alla fototeman. Har ju valp i huset så orken har inte riktigt räckt till...........men nu börjar vi komma i fas med varandra och det ska nog bli "ordning på torpet"!

Musik, ja det vore allt tråkigt utan den. Själv kan jag spela piano (eller har i alla fall tagit lektioner i sex år!). Äldste sonen spelar gitarr (självlärd) och gick även i många år och spelade oboe. Nu är ju äldste "deltidsutflugen" (går på universitet i annan stad) så elgitarren fick bli kvar hemma..............den akustiska har han med sig. Tur för mig att det fanns ett instrument i huset då!

Fler musikbilder finns det här.