fredag 16 januari 2009

Fredagsfärg: BLÅ och GULDags för fredagsfärg igen. Blå och Gul. Den här gången var det lätt som en plätt. Vi hade en student i juni-08 och det här är lite närbilder på hans blommor!
Fler fredagsfärgsbidrag hittar Du här

torsdag 15 januari 2009

Äntligen lite sol och det allra första vårtecknet!


Man blir så glad när man går ut på morgonpromenaden och möts av en sån här himmel. Solen är på väg att titta fram..........


Mossan finns överallt i "min" skog. Här håller den på att krypa uppåt i eken. Lite som en skyddande filt över "foten" på trädet.......


Det var minusgrader i morse och frosten gör "glitter" i naturen. Fint är det och marken är hård att gå på, så man slipper halka omkring i lervällingen, som jag fick göra igår!


En pytteliten bit av skogen är bokskog! Åh, vad det är vackert. Jag blir så avundsjuk på alla i Skåne, som har så stora bokskogar.............Här är lite mer mossa, som fått "florsockertäcke" av frosten.En gammal björkstam håller på att täckas av svampar. Minns inte vad de heter de där svampar. Nån som vet?

Så till vårtecknet! En snödroppe som är på väg att slå ut. Är inte det ett härligt vårtecken?

Idag blir det väl det vanliga hushållsarbetet. Son nr 3, T, är hemma och är sjuk. Tänk vad vi är bortskämda.............jag har ju varit "heltidsmamma" sen han föddes för 12 år sedan. Tänk vad många "vem ska vara hemma när någon är sjuk-diskussioner" som vi har sluppit. Tänk vad mycket pengar vi har sparat åt staten!! Inga VAB-dagar här inte.

Det är tredje dagen han är hemma, men idag är han piggare och sitter i köket och gör läxor!
Han har en stor inlämningsuppgift om Sydamerika. Den ska betygsättas, för nu i sexan får man skriftligt omdöme. Han satsar på MVG. Tänk att det faktiskt hjälpte att få igång honom med "betygshot". Han är smart men lat brukar jag säga. Han gör inte mer än han behöver i vanliga fall.......Så betyg för faktiskt med sig lite gott också (fast det har jag ju tyckt hela tiden).
Ha en bra dag!


onsdag 14 januari 2009

Promenad i skogen

Vi köpte hund för 1,5 år sedan. Så nu blir det många skogspromenader. Ibland är kameran med och hjälper mig att se allt vackert. Som till exempel skägglav (?) i ett gammalt träd.


eller en vacker gammal stubbe. Uppe på "mitt" berg är det naturreservat, så det röjs inte så mycket. Ligger gamla nedfallna träd lite varstans och de blir mer och mer täckta med mossa.

Vi har en hage vi brukar gå igenom. Här har det legat ett gammalt torp, ser ni pinnen med den vita skylten på........


....så här står det på den. Visst är det fascinerande att tänka sig hur det var då......


I hagen blir det alltid lite stopp med godisletning. Perfekt att ta till när man vill fotografera i naturen och Ester har inget emot det heller!Ordlös onsdag - Bortglömd


Fler bidrag finns här.

tisdag 13 januari 2009

Tisdagstema: STORA MASKINER

Bättre sent än aldrig! Dags för tisdagstema. Denna vecka är det stora maskiner som gäller. Den första bilden tog jag på en rastplats i Tyskland. Nog är väl det en stor "maskin"
Som mamma till 4 söner så blir det en del "stora maskiner"-teman. Här är en stor maskin, som testas. Också från en rastplats i Tyskland. Speciellt min yngste son är fantast av Stora Maskiner. Är det nån i närheten är han kvickt där och kollar och snackar lite med "gubbarna".
Fler tisdagstema hittar ni här.

måndag 12 januari 2009

Ester har fått sitt tält!

Idag kom Esters tält, som användes i "basen" när hon tränas till bevakningshund i hemvärnet. Som ni ser så tyckte hon det var jättemysigt direkt!


På tälte ska denna fina skylt hänga. Den har den fenomenale lill-husse gjort! Han fick dessutom några beställningar från övriga hundförare, så han är riktigt stolt!


Igår var vi ute på en riktig långpromenad. Tre timmar höll vi på! John Bauer-leden går förbi här närhet och vi gick en bit på den. Snacka om att man var väderbiten när man kom hem. Lill-killen (dvs. lill-husse) fick sätta sig och vila en stund, medan Ester undersökte grillplatsen. Någon kan ju ha tappat något ätbart.......
**************


Läste i lokaltidningen en artikel idag! En privatperson har polisanmält Dansbandskampen!

Varför? Jo, han hade ringt ca 200 gånger och röstat på sitt favoritband och när det väl skulle avgöras så nollställde SVT räkneverket. Då blev ju hans röster värdelösa! Man förundras över hur människor orkar.................för det första ringa 200 gånger och sedan polisanmäla ett TV-program! Finns det inget viktigare att engagera sig i............


***************


Grått och blåsigt väder hos mig idag! Det var fortfarande hårt på marken på morgonpromenader med Ester, men i morgon är det nog en lervälling..............synd!

söndag 11 januari 2009

Utan ord


Fler bidrag hittar du hos Pumans dotter

Fototriss - ett motiv ur tre vinklar

Veckans fototriss är "ett motiv ur tre vinklar". Spännande. Jag sitter här mitt i natten och väntar på att min dunkuddar ska torka i torkskåpet, så jag passar på att lägga in mitt bidrag.
Denna bloggen har jag precis startat som komplement till min trädgårdsblogg. Här tänkte jag skriva lite mer allmänt och även ha mina fototema-bidrag. Först ut är alltså Fototriss!

Min fina limegröna dalahäst i tre olika vinklar! Den enda dalahäst jag har, men inte kunde jag motstå den när jag såg den i en affär i Mora. Jag älskar ju limegrönt!Vi ni titta på fler bidrag så finns dom här. Nu ska vi se om jag klarar av att länka och lägga in mitt bidrag. Alltid lite klurigt när det är nytt..........
Ha en härlig söndag!