torsdag 1 april 2010

Inget Blåkulla för mig i år...........

Nej, i år har jag annat för mig..........lite lagom har jag påskpyntat i alla fall. Jag tyckte det så lite "pyttigt" ut med de små penséerna så jag satt i lite blåbärsris som stöd.

Det fyllde genast upp lite mer med riset. I väntan på att penséerna ska växa till sig.


I landen händer det grejor varje dag nu. Det är sååååå skönt att det äntligen satt fart igen.
Här är det ackleja på väg upp.........

...och här lite perenn vallmo, nämligen Salmon Glow som blir så här fin när den blommar.....

Behöver jag säga att det är en favorit i trädgården?

Jag jobbar lördag och söndag, men det ska väl gå bra det också. Vi får ha lite extramys i morgon. Då ska jag göra lammstek för första gången. Kan ju sluta hur som helst....... Hittade ett recept med bl.a rosmarin (känns som det alltid är det till lamm!), honung, senap mm. Till det serveras en potatistårta med fetaost. Det låter gott i alla fall, så får vi se vad familjen tycker i morgon........

Lite hundbilder måste det förstås bli.........

Här ser ni! Ibland är vi riktigt bra vänner och kan bara ligga och mysa bredvid varann (det är när Cinitza håller sig i skinnet.........)

Man kan till och med ta en liten tupplur!

"Vad gör du matte?"

Idag har jag varit lite duktig också. Betat av lite "surdegar" som ringt till veterinärer och bokat vaccination och ringt till Agria och fixat försäkring...............jag tycker det är riktigt jobbigt att hålla på och ringa - är en riktigt "mail-människa" - men nu är det gjort! Skönt!

Jag  vill passa på att önska er alla en Glad Påsk. En del av er sticker säkert till Blåkulla ikväll ;-)måndag 29 mars 2010

"Trädgårdskugghjulen" i hjärnan har börjat snurra......

Ja, nu så när våren är här så börjar det snurra friskt i hjärnan. Försöker väl att inte ha så många projekt i år. Dels pga valpen och dels pga ryggen, som fortfarande gör sig påmind.
Det blev lite upprensning vid vår groventré. Äntligen försvann snön och i början på förra veckan kunde jag ta bort julpyntet som varit översnöat. Nu har det kommit dit lite penséer istället.

En av penséerna ser lite kul ut. Någon slags konstig blandning har det blivit av den.
Så till planerna som börjar växa fram. Här får det bli en arkivbild för jag vet inte vart bilden jag laddade in från kameran tog vägen........jag sparade väl den i fel mapp eller nåt.

Till höger skymtar ni de murgrönsklädda insynsskydden. De ska bort och ersättas av ett staket/plank och en stabilare grind. Det blir bara plank där den lådan som står längst bort är. Den andra ska bara tas bort (flyttas någon annanstans).

Staketet tänkte jag mig i samma stil som uteplatsen, med ett "fönster" och även grinden kommer att få ett "fönster" om jag får bestämma (får väl se vad byggaren/maken säger!)
Så ska det planteras klängrosor som får slingra runt "fönsterbågarna" - ni fattar va?!Här är del två av planerna. Även här tänkte jag mig nån slags rosenbåge. I öppningen i framkant. Här växer redan en ros till höger och till vänster en blåbärsbuske. I bakgrunden skymtar mitt woodland, som jag har tänkt att utöka lite i år (om ryggen vill!)

Frösådderna växer och i år blir det lite "favorit i repris" i lådorna. Samma petunia har jag sått. Dessutom tänkte jag mig vit petunia (som jag också har sått) och så heliotrop som är i samma nyans som det mörka lilablå på petunian. Några sommarflox i rätt nyans har jag också sått och nog ska det få plats lite limegrön tobak  (har sått) också. Men det dröjer ju ännu ett tag innan det är dags att sätta ut dom även om jag brukar vara rätt snabb. Plockar in dom på nätterna om det blir för kallt.

Ja, det var lite av mina planer för trädgården i år. Vad ska du hitta på?söndag 28 mars 2010

Fototriss: sju

Fototrissdags igen! Efter ett lite uppehåll från min sida så är jag tillbaka..........idag ska vi illustrera sju/7. För mig är sju bara en siffra i mängden, inget magiskt eller speciellt med den.........
Kuckeliku, klockan är sju.

Sju vackra stenar från Kroatien.
Sju öre! Knappt man kommer ihåg när de användes. Femöringen är från 1946 och tvåöringen är nog lika gammal. Ja, det står ett årtal på den, men såhär på morgonkvisten och utan glasögon så ser jag inte vad det står ;-)

Fler tolkningar av "sju" finns här. En trevlig vecka önskar jag alla fototrissare!