fredag 21 januari 2011

Blommig fredag: Övergiven/Deserted

Blommig fredag igen, men idag blir det inga blommor hos mig! Blooming Friday again, but no flowers here today!

En övergiven gräsklippare! Kommer den att fungera till våren? A deserted lawnmover! Is it going to work in the springtime?

Mitt växthus är övergivet på vintrarna! My greenery is deserted in the wintertime!

Se fler övergivna bilder hos Katarina.

Trevlig helg! Have a nice weekend!

Tema fredag: grön och vit

Vitt och grönt! Jag är så svältfödd på allt grönt just nu (vitt har vi ju haft så det räcker!!) så det får bli lite trädgårdsbilder.

I min rabatt med hostor (funkia kallas dom väl "till vardags") så har jag planterat in lite vita löjtnantshjärtan.


 En del av hostorna har vitbokiga blad. Det vita i rabatterna är nästan som självlysande framåt kvällskvisten.
Här är lilla hjärtat i närbild!

Fler bilder finns hos Carina.

Trevlig helg! Här i familjen går den i handbollens tecken........VM-cirkusen kommer ju hit och lill-killen inleder kvällen med "landskamp" mot ett norskt lag!

torsdag 20 januari 2011

Drömmar om vår........

Kunde inte låta bli!  Januari och februari är lite tunga månader tycker jag.................men snart kära vänner så är vi här igen!

Arkivbilder är det allihop såklart. Frösådderna ska jag dra igång idag eller i morgon!

Ha en fin dag!

tisdag 18 januari 2011

Drömmar om ett woodland...

Ja, för två år sedan så började jag med ett litet projekt - ett "mini-woodland". Det fanns redan en lönn och en rönn och dessutom en kornellbuske.
Sagt och gjort.........jag grävde upp grässvålen emellan. Fick snälla maken och snälla grannen att flytta några stora stenar och så inhandlade jag lite woodlandväxter, dvs växter som tål skugga.  Är dom lite torktåliga är det också bra, för det blir torrt under varma somrar även om det mest är skugga.Jag har planterat bland annat bronsrodgersia, alunrot, ormbunkar, hosta, myskmadra, hasselört, julros i olika varianter och så finns det massor med kungsängslilja.


En brunnäva i woodlandet. Den är så fin. Jag höll på att säga "favorit" men jag ska nog sluta säga det för jag har bara "favoriter" i trädgården;-)


Fingerborgsblommor sticker upp lite här och var. Också en "favo......" nej, just det jag skulle ju inte skriva det mer.....Kungsängsliljorna blir så fina mot den vackra stenen.

Jag hade stora planer förra säsongen att jag skulle uttöka woodlandet lite, men tyvärr så satte min rygg stopp för dom planerna. Får se om det blir någon utökning i år istället. Får väl muta någon av barnen att gräva eller kanske snälla maken!En sak som kom till förra året är den här trädgårdsportalen som blir som en liten port till woodlandet. Här ska det slingra klängrosor Awakening i år är förhoppningen. Vi får väl se hur rosorna har klarat denna vintern.På lördag börjar handbolls-VM här i stan och vi ska vara på plats. På måndagen är det fler matcher och då ska lill-killen, handbollsspelare, få hålla en landslagsspelare i handen när de marscherar in...........ojoj, det är stort det. Han hoppas på att hans lag får gå in med Frankrike.........vi får väl se.

Dessförinnan, på fredag, så ska de möta ett norsk pojklag i en vänskapsmatch. Det norska laget är här för att titta på Norges landslag (om de nu går vidare). Inte nog med det, på söndag är han och hans klass med i "Lilla VM", så ni för står att det går i handbollens tecken den närmsta tiden!

Det var allt för i dag. Nu "ropar" en jättehög med osorterade strumpor på mig.......fy vad det är tråkigt att sortera tvättade strumpor och ni kan ju tänka er att det blir många med alla grabbar här i huset och svart eller grå är de allihop, strumporna alltså ;-D

Vi hörs!

söndag 16 januari 2011

Fototriss: tid

Tid.........hur ska man förklara och visa det egentligen...........så här står det på Wikipedia

"Tid är ett fundamentalt begrepp i vår tillvaro som är svårt att definiera, och frågan om dess natur är något som har engagerat vetenskapsmän och filosofer i alla tider.

Tiden innefattas vanligtvis som en del av universums grundläggande struktur, en dimension i vilken händelser sker i sekvens. Liksom en sträcka anger avståndet mellan två platser i rummet, anger ett tidsintervall "avståndet" mellan två händelser i tiden, alternativt ett händelseförlopps varaktighet. Den moderna fysiken sammanför rummets dimensioner och tiden till ett gemensamt begrepp - rumtiden - och slår med detta undan intuitiva begrepp som samtidighet och objektiv absolut tid".........inte vet jag om man blev något klokare ;-)


Tiden kan vara kort, som en en fjärils liv, men "underbart är kort" säger man ju.

Tiden kan kännas lång när man väntar på att en vallmo ska slå ut! Fast egentligen är den tiden mycket kortare än ett fjärilsliv........


Men det längsta tiden av alla, åtminstone för ett barn ...........det är väl dagen för julafton........Fast egentligen är ju denna bild den med "kortast tid"........

Nu får det vara nog med dessa djupa filosofiska tankar ;-D. Fler bilder och ord om tid finns hos Helena.

En trevlig söndag och vecka önskar jag er.....