fredag 10 april 2009

Musikfoto - en stad/ort

Denna vecka ska vi illustrera en stad/ort med musik och bild. Staden jag har valt har jag varit i tre gånger men det var innan digitalkamerans tid. Men som tur är så såg vi staden på något sätt ändå.............

nämligen på Legoland i Tyskland! Ni ser vilken stad det är som T står framför eller hur? Om ni vill kan ni se underbara "riktiga" bilder från denna stad på mitt youtube-klipp.

Här är mitt musikval till denna stad. En för mig okänd låt som jag hittade på "tuben".....

Que c'est triste Venice, med Charles Aznavour, här på franska.

Den finns också i en italiensk version om någon vill höra detta vackra språk.....artisten är densamme................

Fler musikfoto finns det här.

************

Idag (fredag) har jag varit ute i trädgården och jobbat och haft en underbar dag! Nu ska jag försöka få händer och naglar ordentligt rena inför jobbet i morgon.

Hoppas ni får en fin fortsättning på påsken!

Fredagsfoto: lång

Denna fredag är det låååååååååångfredag och det är också temat för dagens fredagsfoto.
Kanske inte det mest vackra motivet men det är en väldigt låååååång vattenslang!


Jag, som är 60-talist, minns med fasa mina barndoms långfredagar..................årets tråkigaste dag. Till och med tråkigare och längre än dagen innan julafton! Inget fanns att se på TV. Det fanns ju dessutom bara en kanal i början av min barndom. Allt var stängt och det var bara så himla segt och trist. Nu är väl allt öppet biografer, affärer, sportevenemang och för de flesta så är det bara en ledig dag. Så även för mig och denna dag ska tillbringas i trädgården, som så många andra dagar.
Idag ska jag fixa min "nya" rabatt framför växthuset. Den som numera ska gå i gult. Lite växter ska flyttas till andra land och så ska jag gräva ned kompost. Förhoppningsvis i härligt solsken också. Vad ska ni andra hitta på?

torsdag 9 april 2009

Påsken är här.........

och solen skiner! Men först en bild på min julros Green Corsican. Den slår nog ut vilken dag som helst. Maken förstod inte alls min glädje när jag meddelade att alla min julrosor hade knoppar. "Det är ju snart påsk" svarar han.................ja, vad ska man säga........

Påskris på bordet har jag, en och annan kyckling står framme och så hänger det lite påskkärringar här och där, men det är väldigt lite pynt i år!
Lite enkelt påskpynt har jag ute också. Lätt att plocka undan på tisdag!

Nu önskar jag alla som ska iväg, på kvast eller med bil, en trevlig och säker resa och en riktigt
GLAD PÅSK.

Ja, jag tar inte paus, det blir säkert inlägg över påsken också. Kanske med blommande julrosor! Glöm inte trädgårdsprogrammet i TV4+ i kväll kl.21.00.

Torsdagsreflektion v 15

Min torsdagsreflektion blir denna...........det är påsklov, så Ester och jag har haft sällskap på morgonpromenaden. Oj, vad hon springer och rätt som det är har någon av brorsorna försvunnit och man måste leta upp honom. Äldsta brorsan är ju inte med, han kommer hem från Norrköping i morgon, fredag.


Annars blir det inte så "extremt påskigt" hos mig i år. Maken ska byta panel på mina föräldrars hus och jag jobbar lördag och söndag. Men lite påskägg ska vi väl hinna med mellan varven. Förhoppningsvis är alla lediga på måndag.
Det regnar hos mig och man riktigt ser hur gräsmattan grönskar, förutom på de ställen där Ester har kissat....................där är det brunt *ler*. Tur att man inte är så noga med gräsmattan.......Gräsmattan för mig är en öppen yta till lite lek och en yta mellan alla mina älskade rabatter. Gräsmattan krymper för övrigt lite varje år, pga att "någon" utökar sina rabatter hela tiden.
Fler torsdagsreflektioner finns det här.
Önskar er alla en Glad Påsk, med mycket mys och kanske också en massa solsken!

onsdag 8 april 2009

Lite trädgårdssvammel.......

Fast jag börjar med en bild från morgonpromenaden. Det börjar bli mycket blåsippor! Här är de nog lite morgontrött och småfrusna så det har inte riktigt slagit ut!
Idag har jag flyttat ut lite krukor till växthuset. Täcker dom med fiberduk och håller koll på termometern. Blir det för kallt så får jag ta in dom igen.
En knopp av den röda julrosen. Alla mina julrosor har blomknoppar, då det blir ett kikande den närmsta dagarna. Vill inte missa något........

Idag är det inneväder och jag har skolat om lite plantor ännu en gång. Här ser ni chokladpeppar, en brun paprika. En liten tomatplanta i förgrunden. Hade bestämt mig för att inte så tomater, men så kom jag på att man måste ju kunna göra tomatsås att har som bas i köttfärssås. Borde ju gå att frysa in. Någon som vet eller har ett bra recept eller tips så mottager jag det tacksamt! Har sått lite mer tomater men de har inte grott ännu.


Här ser ni en gren av rosen Louis Bugnet. En ros som jag planterade i höstas. Denna står väldigt skyddat och "bladknopparna" är stora. Denna står vid trappan upp till uteplatsen nära ytterdörren och så ser man den från köksfönstret. Mycket genomtänkt placering för att vara av mig. Jag som brukar plantera först och tänka sedan.
Men Louis Bugnet har alldeles underbart vackra blomknoppar och fina utslagna blommor också så klart, så därför vill jag gärna ha den inom synhåll både ute och inne!Nu ösregnar det utanför mitt fönster! Jag borde ta mig i kragen och skriva inköpslista till påskmaten, fixa med tvätten mm mm.............så nu är det bäst jag gör det!
I kväll spelar HV71 en ödesmatch i SM-finalen i hockey. Förlorar de i kväll så blir Färjestad mästare, så ni kan väl hålla en tumme för HV...................snälla, för min skull.........

Ordlös onsdag - sport


Fler bidrag finns det här

tisdag 7 april 2009

Tisdagstema: Vardagslyx

Tisdagstema denna vecka är vardagslyx. Eftersom jag bara jobbar helger så har jag mycket vardagslyx. Det här är min lyx: att kunna vara ute och njuta i trädgården och pyssla med blommor eller bara sitta och njuta. Ja, nu gäller ju förstås detta inte hela året *ler*, men nu är det vår och då passar det perfekt!


Fler tisdagsbidrag hittar du här
********
Här i huset är det påsklov och full fart, mycket fika blir det...........

Hoppas er tisdag blir en toppendag med mycket vardagslyx!


måndag 6 april 2009

Våren fortsätter att ha oss i sitt grepp......

Lite vårbilder från min trädgård. Här några gula små solar, vintergäck. Man ser att flugorna dras till dessa.

Här är ett av mina insynsskydd. Det är murgröna som slingrar i "nätet" och jag brukar fylla på med något blommande. I år tänkte jag ha blomman för dagen eller purpurvinda. Har inte riktig bestämt mig. Framför brukar jag sätta lite ettåringar och så finns det en del perenner. Mer bilder kommer när det ser lite roligare ut.
Här är vintergäck i mitt woodland, det börjar också komma upp kungsängsliljor. Woodlandet gjorde jag i höstas, så det blir väl lite mer jobb på det i år. Här växer bland annat rodgersia, myskmadra, ormbunkar och hasselört.

Krokus får helt plötsligt vara ifred i min trädgård. Undrar om det är Esters förtjänst?!
Den här katsuran köpte jag på trädgårdsmässan förra året, för 20:-! Det var då ca 1 dm och den växte rejält förra året. Metallpinnarna har jag där för att inte Ester ska springa ned den. Slår den bara ut så ska jag ta bort dom.Vårstjärnan har slagit ut, den här är rosa.


Till sist en liten vårbukett med tussilago, blåsippor och några få vitsippor!


Med denna lilla bukett önskar jag er alla en trevlig kväll!