tisdag 27 april 2010

Dagarna går i en rasande fart.......

och det har varit fullt upp de senaste dagarna. Våren är här på riktigt känns det som. Äntligen kom det lite värme också.

Vitsipporna har väl sin högsäsong nu och det är vitt överallt häromkring.

I lördags var vi på kennelträff i "mörkaste Småland".............det är vackert en del av det småländska landskapet, men hagar och stenmurar. De mörkaste skogarna är väl inte riktigt min grej. Lagom är bäst! Gillar skog i lagom dos.....och en liten bild på gänget som var där. Tyckte den var anonym och bra, men ni kan ana alla hundarna eller hur ;-)I söndags var det sedan shortspremiär! Åh, då är livet härligt.................när man kan sitta ute utan att frysa...........

Balkansippan blommar. Den blå verkar lite tidigare än den vita, men den är på gång den också.

Pärlhyacinter i mängder har jag. Oj, va de sprider sig, men inte gör det nåt. Jag älskade pärlhyacinter redan som barn, så det var nästan det första jag köpte när jag fick en egen trädgård!


Julrosor har också slagit ut. Den mörka har förökat sig och nu har jag två! Inte gör det nåt heller. Tyvärr har den rosa inte klarat vintern.Nåt som till min glädje har klarat sig är min jätterams. Jag trodde den försvunnit, men här kommer två skott. Planterade ju den i höstas.  Däremot verkar höstsilveraxet  och purpurkvannen vara borta. Eller är de kanske bara sena............det har, som ni vet, hänt förr att jag har varit för otålig.

Men jag tror nog att mina syrenbuddlejor har dött i vinter............Skrapar man med nageln på en gren så är det brunt under inte grönt som det ska vara om de lever. Inte heller syns det några bladskott och de brukar synas ganska tidigt.............Men än har inte hoppet övergett mig *håll tummarna*.

Ha en fin tisdag!