lördag 26 mars 2011

En mässa över en mässa.............

En trädgårdsmässa alltså! För igår fick jag åter tillfälle att besöka Nordiska Trädgårdar i Älvsjö..........Alltid lika kul att få inspiration och man är supertaggad när man åker därifrån!
Den enda jag tyckte var lite tråkigt i år var att det inte var så mycket uppbyggda "landskap" som det var när jag var här förra gången och så har jag lite svårt för allt det där "runtomkring-försäljningen". Det som inte alla har med trädgård att göra, men det är ju bara att gå förbi dom montrarna förstås:-)
 Här kommer en kavalkad på det som föll mig mest i smaken, man anar ett visst mönster!


Ett vattenfall vill jag ha, gärna det snygga växthuset också och ser ni de rostiga pelarna med belysning?  Ursnygga!

Det syns inte riktigt på bilden, men det som ser ut som en lampa är en liten fontän med dimma. Det är så läckert. Nån gång ska jag ha en sån - troligtvis efter "hundtiden"!

Ja, tack gärna en sådan här liten bro över en liten bäck......


Tänk er att sitta här, givetvis med rosor slingrande  runt omkring och kanske några sköna dynor, ett glas vin, en bra bok - ja ni fattar vá.....och det är klart att maken får sitta på den andra soffan!


Drottningholm hade en tjusig monter!Undrar om jag ska våga mig på några tulpaner ...........kanske rådjuren håller sig borta om de känner hunddoft. Jag vägrar att ha "tulpanburar" och sånt....


Vill man göra mig glad är en blombukett alltid välkommen! Den behöver ju inte se ut såhär, även om det vore fantastiskt;-)


Den här inredningen i mitt växthus skulle vara fint! Fast det räcker med två stolar, man vill ju få lite plats för odling också;-)


Så var det balkong-inredningstävling. Många jättefin balkonger och det här är mina två favoriter. Den översta var så sockersöt och det är dukat för kalas. (Kalas blir det hos mig idag för övrigt - lill-killen fyller 12 år och har beställt tacobuffé....)

Den här balkongen röstade jag på!

Nu kanske ni har blivit nyfikna på om jag köpte något? Självklart, men jag hade faktiskt pengar kvar i plånboken - vuxenpoäng på det!!Lite sticklingar blev de, vit bacopa (snöflinga kallas den väl också), vit hängverbena, en engelsk pelargon Lord Bute (den mörkröda blomma) och en Dr Westerlunds hälsoblomma och så en liten Chokladblomma.
Kunde inte motstå de här små vaserna. Fem st för 60 kr!


.....och så blev det några Dahlior. Gillar mässpriserna på dahlior eftersom jag aldrig lyckas med övervintringen av knölarna. För 20 kronor styck så kan man slänga dom med gott samvete. Dessutom åkte det ned en trädgårdsbok om "Romantiska trädgårdar" (om någon nu trodde att jag gillade någon annan stil.....), lite trädgårdstidningar köpte jag också (faktiskt fanns det några jag inte hade;-D).

Så var det ju bara underbart med en liten mini-semester (nåja, maken jobbade ju förstås!), hotellövernattning och hotellfrukost är inte så dumt!

Nej, nu hinner jag inte sitta här och tjata! Dags att göra i ordning för kalaset!

Ha en fin helg!

måndag 21 mars 2011

Nu är det vår.......då går hjärnan på högvarv.....

Det smids planer inne i huvudet minsann. Dessa planer hade jag delvis redan förra året, men då sa ryggen STOPP. Det gör den nog nu också om jag ska vara ärlig, men jag får väl muta resten av familjen ;-)
Vad är det för planer undrar ni kanske? Jo, nu tänkte jag utöka mitt "mini-woodland" till ett lite större.....

Kolla här: I bakre kant är det gamla woodlandet. Nu tänkte jag utöka det häråt. Här växer redan en del buskar som jag satt som insynsskydd. Dom lila kryssen ska bli nya buskar, lite sugen på rodondenron. Måste läsa på lite om dom bara, men jag har för mig att de klarar skugga.....De röda strecken ska föreställa en stig. Tänkte täcka med barkflis så det blir lite skogsfeeling. Det gröna rasslet ska bli marktäckare och andra mindre woodland-växten. Jag tror jag har lite som jag kan flytta och så kan man ju köpa till något. Den här norr-sidan är så tråkig och man använder den inte alls, men om jag nu gör det lite fint så kanske man dras dit. Kanske kan man hitta nån bra plats för en stol.........kan ju vara skönt med lite skugga ibland.

Ja, nu återstår egentligen bara en liten detalj innan planerna ska sättas i verket.........att övertyga maken om att det är en jättebra idé!! Det här är nämligen "vägen" som han förflyttar gräsklipparen på..............hmm, vi får se hur vi ska lösa det......Här kommer lite bilder på "fluffbollen" lill-tjejen Nitza, som är nyduschad och nyfönad. Mycket päls är det!

Idag plockade jag bort första fästingen på nosen på henne. Herregud, 90 % av marken är snötäckt fortfarande och det är precis över noll-grader. Vad ska detta sluta?

På torsdag åker jag med maken till Stockholm. Han ska på ett möte på fredagen och gissa vad jag ska göra?? Jo, Nordiska trädgårdar ska få ett besök. Vad det ska bli kul!!
Kameran ska förstås med, så det lär bli lite bilder här på bloggen vad det lider.

Jag har jobbat hela helgen så jag hade hoppats att solen skulle skina idag också, men det är grått och blåsigt ute. Fast det är ju plusgrader och då får man vara glad. Vi fick ju massor med snö i fredags så det finns en som behöver bort!

Ha en fin vecka!