torsdag 6 januari 2011

"Gott och Blandat" eller "Det blir en innedag".......

Ja, ni får välja titel själva......En innedag blir det. De två små är ute på sin tidningsrunda, väl påpälsade. Dom såg möjligheten att sälja mycket idag när det inte kommer någon morgontidning och vädret inte är det bästa för finpromenader. Maken är ute med "damerna" - hundarna alltså! Så jag har rört ihop en mjuk kaka som gosar sig i ugnen och så tänkte jag göra årets första blogginlägg. Det tog några dagar innan det blev nåt, men det har varit fullt med nyår och handbollscup..........

Hittade en inställning på kameran som hette "Cuisine" som betyder kök på franska om jag inte minns fel........så jag var ju tvungen att prova den på nyårsafton..........här ett smakprov på menyn - ni ser kanske att den gick i italienska spår - ingen hummer här inte!På nyårsdagen var lill-killen och jag i Huskvarna centrum och lyssnade på nyårstalet. Huskvarna fyller nämligen 100 år i år och man hade flyttat det stora nyårsfirandet hit. Det brukar annars vara i Jönköping. Det var musik och lite tal. Bland annat så sjöng Jill Svensson från Huskvarna. Hon som vann talang med sin underbara röst. Jag som egentligen inte är helt förtjust i "operaröster" står där som ett fån med tårarna trillande varenda gång hon sjunger..............fy så pinsam jag är (tycker mina barn.....)
Innan nyåret hade vi några dagar med "riktig" kyla. En morgon stod termometern på -18 och då var det så fin rimfrost överallt.

Ja, vad har vi mer gjort............jo, varit med lill-hunden hos veterinären två gånger. Hon har svamp i öronen och kallas numera för "fröken Kantarell". Inte nog med att hon har onormalt trånga örongångar, dom är fyllda med hår dessutom. Så det har varit ett tvättande med öronrens och duttande med droppar, men nu tror jag baske mig att vi har fått bukt med det. Vi får se vad de säger på fredag när det är dags för nytt återbesök. Då får vi också svar på om "knutan" hon har på magen. Veterinären trodde att det var en sån som gick bort av sig själv, unghundar kan visst få det. Men hon tog prov på den för säkerhets skull. Avslutningsvis när det gäller djur................se till att ha en bra försäkring! Det blir ruskigt dyrt! (Vi har en bra försäkring.......puh)


Fick ett ryck i går...........så nu är julen borta från köket! Jag är ju ingen "tulpanmänniska" så det köptes ingen tulpanbukett...........nej, rosor ska det vara! Nu har jag lovar mig själv att jag alltid ska ha en bukett rosor att njuta av hemma..............

Idag blir det mycket skidåkning - på TV! Sen ska jag fundera lite mer på vilka fröer som ska beställas...........i år är jag sen med det. Det lutar i alla fall åt rosa och vitt i krukorna.

Ha en fin trettondag!