lördag 5 september 2009

Musikfoto: låt som berör


Musikfoto igen och jag hade bestämt mig för Uno Svenningssons Under ytan, men Rajson hade ju samma tankar :-) En underbar låt!!

Men det är ju inte så svårt att hitta underbara låtar som berör..........den här har också några år på nacken och är en hemsk historia, som får en att tänka...................och jag tänker så här med bilden jag har valt till.......................Mår man som personen i texten så önskar man nog ibland att man var en fågel som kunde flyga iväg.............Fler musikfoton hittar du hos Rajson

fredag 4 september 2009

Fredagsfärg: grå och blå

Grå och grön hade passat bättre i dag............grå himmel och gröna växter ser jag när jag tittar ut. MEN det var grå och blå som gällde, så då får det bli så!
Idag är det faktiskt en arkivbild, men jag tyckte den passade så bra. Från mitt favoritland Schweiz och på ett av mina favoritmotiv Alperna. Vi är vid en glaciär som heter Rhônegletscher och i nederkant ser ni trätralls-vägen som går in i glaciärgrottan. En mäktig upplevelse och man hörde smältvattnet porla när man var därinne. Det var också en utställning där man fick se bilder av hur mycket glaciär som har försvunnit. Skrämmande och ganska fort hade det gott. Undrar om just den här glaciären finns kvar om några år.....
Fler fredagsfärger kan ni kika på här.

Nu önskar jag er alla en trevlig helg. Min helg blir en jobbhelg, med början i eftermiddag......

torsdag 3 september 2009

Naturen är vacker fast det är höst.......

Jag gör mina tappra försök att jag bort höstvemodet och hitta guldkorn i naturen.................det går väl sådär..................men här får ni ser några försök.

Vi börjat med en härligt solgul smörblomma................den bilden har ju inte så mycket höstfeeling, eller hur?

Sen blir det värre.......överblommade tislar....................
Stubbar kan vara små konstverk utan att veta om det förmodligen!


Den ser ju enorm ut, insekten, men den är som tur är fotad på nära håll.......om nu någon trodde något annat.En konstig slags svamp hittade jag på en annan stubbe. Tycker den ser så läcker ut med dropparna ...........


.......och jag var förstås tvungen att gå lite närmre..........


Små ulltussar är det gott om i hagen. Någon slag överblommad fibbla tror jag.

Stenar älskar jag och den här med mossa är så fin och så skuggar sig blommorna på........


En renfana har fått besök av en annan insekt. Tänk vad man ser med kamerans hjälp........

och precis nu så öppnade himlen sig och höstfeelingen kom tillbaka med stormsteg. Ja, det är förresten nästan storm också.......
Ja, det är väl inte mycket mer att göra än att stå ut..............och tänka tillbaka på sommaren eller se framemot våren *suck*.
För att avsluta det hela....................klicka här så får ni lite höstvemod i musikform......Torsdagsfoto: porslin

Porslin, det har man gott om...................jag har valt att visa min käraste porslinssak. En blomkruka som min mormor köpte för länge sedan och som jag sedan fick. Tycker det är så söt och nu har den visst blivit ganska värdefull också för den var visst från någon gammal anrik porslinsfabrik...........nån kanske vet?

Jag har ju fyra söner så inredningen är därefter......... men i vårt sovrum frossar jag i rosa och romantik. Därför har jag givetvis en vit Mårbackapelargon i krukan också! Jag ser att det var ett brunt blad på blomman, men det bjuder jag på ;-)


Vill du ser mer porslin så kika in på Torsdagsfoto

Torsdagsreflektion v 36

Egentligen skrev jag min viktigaste reflektion igår, så om ni är nyfikna på den kan ni läsa här.
Fast jag har en annan reflektion.........för igår kom dom RÖSTKORTEN! Till kyrkovalet! Är det någon som har röstat i det någon gång? Jag har aldrig gjort det i alla fall. Förstår inte riktigt vitsen med partipolitik i kyrkligt sammanhang. Men någon av er kanske är av en annan åsikt och har bra argument för det...........Vi kommer väl, i vanlig ordning, inte att rösta. Alla andra val röstar vi förstås i!!


Fler reflektioner finns det hos Trebarnsmamman.

onsdag 2 september 2009

Det finns klassmöten och så finns det klassmöten!

Detta inlägg kommer att handla om olikheter................först av allt lite "basfakta" om mig om ni inte känner mig ordentligt.................vi bor i ett typiskt "svenskt område", jag är väl inte så typiskt svensk för jag har valt att vara hemma med barnen (4 st). När mina äldsta (i år 20 och 18) började skolan så var det bara svenska barn. Den närmaste icke-svenska de kom var varsin adopterad klasskamrat. Den första icke-svenska klasskompis som mina barn fick var när T kom hem en dag och berättade att det hade börjat en "väldigt solbränd tjej i klassen" (hon kom från Iran visade det sig senare!). Som hemma-mamma med en resande make har jag haft hand om det mesta som gällt skolan, alltså har jag varit den som gått på alla föräldramöten och det har blivit många.........
I måndags var jag på klassmöte i J:s klass. Han började 4:an och har gott i samma klass sedan "nollan". De är alltså inne på sitt 5:e år tillsammans. J har ju aldrig gått på dagis eller fritids som ni förstår. Joakim är ju yngst av mina barn. De flesta andra barn i klassen är "första-barn" så jag är väl minst 10 år äldre än alla andra föräldrar. (Inte för att jag bekymrar mig om det.......). Men fy vad jag känner mig utanför på hans klassmöten. Man blir total-nonchad av de andra föräldrarna. Visst jag förstår att de känner varandra bättre (förmodligen eftersom de barnen också gått på dagis ihop!), men man kan väl i alla fall hälsa på mig. En del gör faktiskt det om jag hälsar först, men en del tittar på en som om dom inte har en aning om vem jag är.........Satt bredvid en mamma som också har ett barn i T:s klass och som alltså har gått tillsammans i 7 år. Jag frågade henne hur det gick för hennes dotter i den nya skolan (högstadiet)..............."jo, säger hon, det går bra, men vem är du mamma till?". Men hallå!! Vi har setts på klassmöten och andra skoltillställningar i 7 år!! Nog måste hon väl ha vetat vem jag var...................eller är det jag som är dum??
Andra sitter där och pratar och skrattar och kör med "interna skämt" och man känner sig ännu mer utanför. NEJ, nu går jag inte på några mer klassmöten i den klassen, sa jag till maken när jag kom hem!! Åtminstone inte ensam!!
Till saken hör att det aldrig varit så här i de andras klasser. Där har man i stort sett kunnat sätta sig bredvid vem som helst och småprata........

Så till gårdagen klassmöte.......på T:s nya skola, Internationella engelska skolan. I hans klass finns 9 olika hemspråk. Många av föräldrarna talar ingen svenska och endast knackig engelska. I går var "vi svenskar" i minoritet och det var en härlig blandning av olika kulturer. Den skönaste grejen var nog när det i sista minuten kommer in en väldigt ungt par, är föräldrar till en flicka i klassen. (Jag tyckte mer dom såg ut som storasyskon!!). Han ser ut som en korsning av Usain Bolt och nån amerikansk rappare, kliver in i klassrummet och säger "hallo everybody" och gör några"coola" gester! Gissa om våra mungipor drogs upps till öronen...........Det var nästan så man väntade sig att han skulle komma och göra "high five".
Igår förstod man också mer hur det är att leva i ett främmande land och inte kunna språket. För oj, vad mycket frågor det var från "icke-svenska" föräldrar............om sådant som för oss är självklart för den informationen har man ju kunnat läsa sig till lätt........som till exempel varför man inte får busskort från kommunen när man valt en friskola och det finns en kommunal skola närmre.............det är så självklart för oss, för det har man ju hört och läst om alltid. Nej, det kan verkligen inte vara lätt att ta till sig all information om man inte kan språket ordentligt. Visst är väl svenska myndighetet rätt duktiga med att informera på olika språk i sina broschyrer, men det gäller ju att kunna hitta broschyren först..........och hur vet man vart man ska gå...........eller vem man ska fråga...........nej, det kan inte vara lätt!
Sammanfattning (om det nu går att göra någon.......). Fy, för stela och "fisförnäma" svenskar och tack för att jag numera känner mig som en "världsmedborgare" och inte som en "vanlig" svensk. Dessutom ser jag framemot nästa klassmöte i T:s klass, till skillnad från nästa klassmöte i J:s klass (som jag då INTE ska gå på om inte maken följer med).
OBS! Med detta vill jag inte säga att ALLA svenska är stela och "fisförnäma"!! Nej, nej så är det inte. Jag har väl bara haft otur att få möta många på en gång.........
Var det någon som orkade läsa allt och hängde med i mina förvirrade tankegångar så säger jag TACK! Ha en trevlig dag!

Ordlös onsdag - 50

Hos Akson finns det fler ordlösa bidrag.

tisdag 1 september 2009

Tisdagstema: ätbart

Tisdagstema är "ätbart" - ofta är det kanske olika för människor och djur, men vissa tycker det går bra med samma! Pajen vi åt till kräftorna i lördags var Ester väldigt sugen på - kräftorna var läskiga!Fler bidrag finns det här.

söndag 30 augusti 2009

En söndagspromenad i skogen

Vi kom iväg till skogen, fem sjundedelar av familjen (Ester medräknad). I i en lång rad med far i huset först. Ester och jag gick sist förstås.

Ester gillar att springa omkring i hästhagen. Nu är hästarna borta för i år och då går det ju bra. Annars går nämligen inte jag in där.

Det där tjocka, vassliknande gräset älskar Ester att busa i och att mysa i. Ofta får hon "stollaryck" i just det gräset och springer omkring eller rullar runt!

Lite svampar hittade jag. Kantareller finns det inga hos oss, det vet jag efter många års letande.

Stenar gillar jag och när det är mossa och annat grejs på så är de ännu finare.


Efter en stund var det fikadags och efter fikat var det dags för en liten tupplur! Far och lill-killen "in action" fast det ser ju inte så bekvämt ut tycker jag........

För vissa, nämligen Ester, så var söndagen riktigt lyckad. För efter skogspromenaden åkte vi till djurmagasinet och köpte lite olika "gnagben". Väldigt gott, tyckte Ester. Själva var vi väl inte lika sugna........
Fototriss-dubbel

I fototriss denna vecka är det dubbel som gäller...............som så många gånger förr hittar jag mina motiv i trädgården. Fröställningar är det gott om, även om den första bilden är en arkivbild från i våras..........De andra två är rykande färska och själv blev jag "frysande" när jag gick ut och hittade dom...............Idag var det inte långt från frost............känns väl sådär......dessutom glömde jag stänga växthuset inatt. Det är ju det där med "trädgårdströttheten" som drabbar mig så här års. Jag blir lite slarvig!

Nåväl, här är mina bilder...........

Tussilago

Clematis


Vallmo

Himlen är blå och vacker och kanske tar jag med hunden, maken, kameran och lite fika ut i skogen idag...............får se när "objekten" vaknar vad de säger..............jo, hunden är också morgontrött!


Just det, kika in på fototriss för mer "dubblar".


Ha en fin vecka!