lördag 3 oktober 2009

Lördagsfoto: bevakande

Jag testar en ny fotoutmaning idag.............det är ju så kul! Idag är "bevakande" som gäller. Jag har ju en utmärkt bevakare i min hund Ester. Ester som för övrigt började sin träning till bevakningshund för något år sedan. Tyvärr visade det sig att hon hade C-höfter och det får man inte ha om man ska bli godkänd. Men bevaka det kan hon ändå!

Fler bidrag finns det här!

fredag 2 oktober 2009

Musikfoto: cover

Denna vecka är det "covers" som gäller. Men risk för att verka galen som visar en vinterbild......

här är mitt bidrag! I original och i en av alla otaliga covers som gjort på denna låt! Många av de här riktigt gamla låtarna gillar jag............det är en av dom!

Originalet är från 1944 och har varit med i en gammal film. Sen har det spelats in om och om igen med en massa olika artister t.ex Rod Stewart och Dolly Parton.


Fler bidrag finns det här!

Fredagsfärg: grått och lime

Limegrönt är en favoritfärg hos mig och en av favoritväxterna är limegrön blomstertobak. Sån tur att inte frosten tog död på allt i natt! Stenar har jag ju gott om i trädgården också och stenar är ju oftast grå..............så det var till att gå och arrangera ett bidrag idag!

Fler fredagsfärger finns det här.

Trevlig helg alla bloggare. Här blir det 18-årskalas i kväll!


torsdag 1 oktober 2009

ABC i ord och bilder - B

Tusen tack för alla kommentarer förra veckan, min första! Jag kände mig väldigt välkommen.

Denna vecka är det bokstaven B som gäller. Kikade ni in hos mig förra veckan så kanske ni börjat ana mitt tema/min röda tråd..................nämligen "resor och utflykter".

Alltså här följer mitt B-bidrag....................Berlin. En fascinerande stad som vi besökte i somras. Det var så intressant och man tänkte verkligen på allt som hänt där. Vi tog en stadsrundtur också. Det är ett jättebra sätt att lära känna staden på.Brandenburger Tor, här var ju förr på den "onda tiden" en gränsövergång.

Här ser ni en gammal bild från Brandenburger Tor där man ser muren. Verkligen skillnad mot hur det var nu! Det är allt tur att det förändras till det bättre ibland!En bit av muren finns kvar.


Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche eller som den brukar kallas "läppstiftet och puderdosan".


Den nya kyrkan har nämligen formen av ju ett läppstift och en puderdosa (puderdosan syns inte på mitt foto). Det gamla tornet som bombades under kriget finns kvar som ni ser.


På bilden nedanför ser ni hela kyrkan...............visserligen i choklad med ändå!
Klicka på ABC-loggan och var med!

Jag har investerat!

Efter alltför många i år i dåliga skor har jag äntligen investerat! I två par rejäla, vattentäta, fotriktiga skor och kängor. Har varit dålig på att unna mig själv rejäla skor, först har barnen fått sitt och sedan var det min tur....................I somras köpte jag helt själviskt 2 par ECCO-sandaler och det var helt underbart. Vilken skillnad mot "billiga" skor. Jag har problem med fötter pga. hallux vallux dvs. knölar vid stortån. Så många skor som jag köpt genom åren och som jag sen inte kunnat använda, men nu är det ändring på gång.
Egentligen blir det ju inte dyrt om man köper några få par riktiga skor, i stället för ett stort antal billiga! Höst/vinterskorna var de dyraste skor jag nånsin köpt...........men de var ju lite nedsatta i pris så egentligen sparade jag ju 500 kr ;-). Nu har jag använt höstskorna hela veckan och de är verkligen sköna och jag är helt torr om fötterna efter våra promenader. Vilket är mer än vad man kan säga om Ester............hon var allt annat än torr idag. Det började såklart ösregna när vi kommit halvvägs........Att bli blöt av regn är inte kul, tycker Ester, men att bada i dike och sånt är tydligen helt ok......

Nåväl, väl avtorkad så tog vi sen lite fika..............fika är gott, tycker Ester och nu sover hon och snarkar under trappan!

Torsdagsfoto: höstfärger

Hos mig börjar det komma lite höstfärger...........den riktiga explosionen har dock inte kommit ännu! Den här bilden tog jag i går och man ser hur det gröna är på väg bort för att ersättas av gult..........

Fler höstfärger finns det här.

onsdag 30 september 2009

Så kom den..............frosten

och vemodet sänker sig.........någon höstdepression är det ju inte tal om, men nog känner jag mig lite låg.........fast det är mer ryggens fel än höstens! Klicka gärna på youtube-klippet så får ni lite passande musik till mitt inlägg:-)

På nåt sätt ska vi/jag städa huset och fixa mat och tårta till fredagens kalas.........får väl se hur det blir med det. Ja, kalas blir det förstås,men kanske inte i så välstädat hus. Men det blir ju på kvällen så det märks ju inte. Får väl köra lite hårdare med mitt knep........färska blommor överallt och så lite ljuslyktor här och var.

Jonatan fyller 18! Äldsta killen Sebastian kommer hem idag eller i morgon. Han har inte varit hemma sen i slutet på juli..............det har varit mycket i skolan!

Födelsedagsbarnet själv får förstås välja maten och det blir "chipsgratäng". Superlätt och jättegott. Bred ut chips på botten i en ugnsform, strö över kycklingtärningar och så häll champinjonstuvning över allt. In i ugnen och gratinera ca 10 min på 225 grader eller nåt sånt.
Färdiggrillad och urbenad grillad kyckling kan man ta om man inte är så många. Nu blir vi 20 personer, så då brukar jag köpa kycklingfilé och steka/grilla i förväg.
Lite sallad är ju inte fel till!


Tårta har vi inte bestämt vad det blir ännu. När de stora grabbarna var små och man hade världens energi så hade vi alltid speciella tårtor. Turtles-tårta var det några gånger. Jonatan han gillade Stinky som är med i Mumintrollen, så ett år gjorde jag en Stinky-tårta! Ja, jösses vad man höll på......................Ett år hade vi djungelkalas och hela släkten kom utklädd. Min pappa var Fantomen! Själv var jag gorilla......... Halloween-party har vi förstås också haft ett år. Då var jag häxa (och behövde knappt klä ut mig alls, enligt min "snälla" make!) och så bjöd vi på ett läskigt läskande bål när gästerna kom.

Våra två äldsta grabbar är både oktoberbarn så vi har brukat slå i hop deras kalas. För sen har jag ju ett novemberbarn också och man måste göra lite mer än bara ha kalas eller hur?! Som om inte detta vore nog så har vi bröllopsdag i oktober............fast det behövs allt lite "festande" på hösten!

Nej, nu behöver jag lite morgonkaffe känner jag. Ha en fin dag mitt i vemodet ;-)


tisdag 29 september 2009

Tisdagstema: verktyg

Verktyg var det idag och det här är verktyget jag använder mest. Esters "skönhetsattiraljer". Hon är väl inte lika förtjust i dom.............borsten går väl bra, men det andra kunde väl kvitta......Men snygg det blir hon :-)

Fler verktyg kan ni se här.söndag 27 september 2009

Fototriss - utblommat

Det borde varit lätt för en trädgårdstok som jag................massor av utblommat finns det i trädgården, men här blåser halv storm, som vanligt känns det som :-(

Till slut fick jag ihop lite bilder i alla fall, fick passa på mellan de värsta vindbyarna. Nån slags skönhet finns det väl i vissna blommor, men jag föredrar knoppstadiet eller blomstadiet ändå!

Utblommad stjärnflocka

Utblommad lupin

Utblommad syrenbuddleja, men den har gröna blad i alla fall :-)

Ja, det var mitt helvissna bidrag ;-). Idag är det en jobbsöndag..............lite segt är det allt att ge sig iväg, när "alla andra" är lediga!

Fler fototrissbidrag finns det här.